Kedves Vásárlóink!


Regisztráljanak újra weboldalunkon!
Technikai változás miatt szükséges, hogy minden jelenlegi felhasználónk újra regisztráljon, mert jelenlegi jelszavával nem fog tudni belépni az oldalra.

Köszönettel:
A NaturComfort csapata


OK
Vásárlás/Fizetés Visszahívás kérése  

Belépés

 

Kosár

Az Ön kosara üres

Belépés


Kosár


AKCIÓK


Termékeink


Hol kapható?


Üzlet és Szalon


Hírek


Blog


Gyógyír-tár


Vásárlói vélemények


Rólunk


Vásárlás/Fizetés


Bankkártyás fizetés


(42) 726-706
(20) 508-96-90
Visszahívás kérése


Gyakori kérdések


Karrier


Naturcomfort Kft.


Munkatársak


Elérhetőségek

Szezonális depresszió? Az őszi hidegben is lelkileg feltöltődve

2017.10.13.

A szezonális depresszió a depresszió azon fajtája, ami mindig az évnek egy bizonyos szakaszában szokott jelentkezni. Mivel nem állandó jelenség, sokan hajlamosak egy legyintéssel elintézni. Pedig nem egyszerű levertségről van szó, és akit érint, annak heteken át olyan tünetekkel kell megküzdenie, mint a csökkent energiaszint, az ingerlékenység, az aluszékonyság, vagy éppen az édességek, szénhidrátokban gazdag ételek iránti fokozott étvágy és az ezzel járó súlygyarapodás.


Általában ősszel üti fel a fejét, és az évszak jellemzőinek (alacsony hőmérséklet, borús idő, esős napok) tartóssá válásával egyre erősebbé válik. A statisztikák azt mutatják, hogy a hideg éghajlatú, napsütésben szegény területeken nagyobb az esélye a kialakulásának: Alaszkában például a lakosság 9,9%-a, míg Floridában csak az 1,4%-a szenved miatta.


A szezonális depressziót gyógyszeres kezeléssel, fényterápiával és pszichoterápiával kezelik. Emellett – a betegség enyhébb és súlyos változata esetében is – javasolt megpróbálni az életmódváltást. Ehhez adunk ötleteket.


Mit változtasson az életmódján, ha szezonális depresszióval küzd?


Az életmódváltás lényege tulajdonképpen a több természetes fényen, a mozgáson és az egészséges táplálkozáson alapul.


  • Tartózkodjon minél többet fényben! Fontos, hogy sok időt töltsön kint a szabadban, ha pedig a lakásban tartózkodik, próbálja meg az ablak előtt végezni a tevékenységeit.


  • Mozogjon, sportoljon rendszeresen! A sport talán legjobb hatása, hogy csökkenti a stresszt és az ingerlékenységet. Mindenki a sportolást javasolja, bármi legyen is a probléma? Aki nem kifejezetten a konditermek oszlopos tagja, annak is sokat segíthet napi pár perc mozgás. Könnyű gyakorlatok, a lényeg a rendszerességen van. Pár nap múlva garantáltan érezni fogja a változást.


  • Figyeljen a szociális kapcsolatokra, keresse a többiek társaságát.


  • Táplálkozzon egészségesen. Elérkeztünk ahhoz a részhez, ahol a Naturcomfort segíteni tud Önnek. Termékeink között talál olyan táplálékkiegészítőket és teakeverékeket, amelyek segítik az immunrendszer működését, energizálnak, illetve pótolják a téli táplálkozás hiánzosságait. A Kalci-Duo Aktív kapszula komplex vitaminkészítmény, ami széleskörű védelmet nyújt a betegségek ellen, és erősíti az immunrendszert. Gyógyteáink, a Karcsú Boszy és a Táncpróba teakeverék kizárólag gyógynövények segítségével javítják a közérzetet.


  • Pihenjen sokat! A lazításhoz, relaxáláshoz használhat egy kellemes, megnyugtató illatú illóolajat, amilyen az Életerő Olaj. Pár csepp a párologtatóba, és kezdődhet az aromaterápia! Tudta, hogy az illóolajok legelterjedtebb felhasználási területe éppen a stresszoldás?


Teljesen normális, ha egy borús, őszi reggelen nincs kedvünk kibújni az ágyból. Ha azonban a levertség tartóssá válik, feltétlenül keressen fel szakembert, mert a tünetek korai felismerése nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez.


Ha enyhíteni szeretne a szezonális depresszió tünetein, vagy egyszerűen jól jönne egy kis plusz energia a borús napokon, használja a Naturcomfort termékeit!

Ha kérdése van, kérjen visszahívást itt>>