Kedves Vásárlóink!


Regisztráljanak újra weboldalunkon!
Technikai változás miatt szükséges, hogy minden jelenlegi felhasználónk újra regisztráljon, mert jelenlegi jelszavával nem fog tudni belépni az oldalra.

Köszönettel:
A NaturComfort csapata


OK
Vásárlás/Fizetés Visszahívás kérése  

Belépés

 

Kosár

Az Ön kosara üres

Belépés


Kosár


AKCIÓK


Termékeink


Hol kapható?


Üzlet és Szalon


Hírek


Blog


Gyógyír-tár


Vásárlói vélemények


Rólunk


Vásárlás/Fizetés


Bankkártyás fizetés


(42) 726-706
(20) 508-96-90
Visszahívás kérése


Gyakori kérdések


Karrier


Naturcomfort Kft.


Munkatársak


Elérhetőségek

A Mississippin túl...

2018.01.22.
Úgy éreztem, hogy életem leghosszabb és leggyötrelmesebb utazására készülök. Tüzes forróság öntötte el a lábam sípcsonttól combközépig, a friss műtéti hegek alatt lüktetett a duzzadt térdem, rögtön ahogy lógatni kezdtem.

Mindez sokszorosára fokózódva hasított ilyenkor az elmémig, de menni kellett, várt az egyetemi tanóra a Mississippi túloldalán, a Minnesotai Egyetem nappali tagozatának egyik fagyos téli reggelén. Mindössze alig öt nap telt el azóta, hogy az egyetemi kórházban egy komplett rekonstrukciós térdműtéten estem át, mivel sikerült az ameriakai egyetemi tornászbajnokság egyik Iowa-i versenyén egy duplacsavar után elszakítanom az elülső keresztszalagomat és az oldaszalgomat, mindezt óly módon, hogy a térdkalácsom és porcom is megsérüljön, de csúnyán, ám.

Sajnos azonban a teljes ösztöndíjamhoz tartozó szabályzat szerint nem hiányozhattam többet egy félév során, mint öt tanítási nap, és ezt az ötöt már kimerítettem a kórházban. Ezért gyötrelmes fájdalmak ide vagy oda, a februári, minnesotai télben, minusz tíz fokban, és az ijesztően csúszós, havas időben, két mankóval a hónom alatt, a hátamon egy jégkockákat tároló termosszal a gyulladt térdem későbbi hűtéséhez, tankönyvekkel az oldaltáskámban, nyakig bebugyolálva kiléptem a kollégium ajtaján, hogy megtegyem az előttem álló másfél kilométeres gyalogutat. Az utazást nehezítette, hogy az előadóterem, a világ egyik legnagyobb és legszélesebb folyója, a Mississippi által kettészelt egyetemi város másik oldalán várt rám türelmesen és beláthatatlanul távolinak tűnően.

Szerintem, valaki engem figyelt azon a reggelen, amikor megalkotta az “esett-kelt” kifejezést, mert arra a koordinálaltlanságra nem is lehettek más szavak, ahogy én a mankóimmal hadonászva igyekeztem a hó alatt megfagyott és csúszós jégen támasztékot találni, két esés között. Majd ötven percembe telt az “út” a hídon túlra, és úgy éreztem ezt a leckét soha életemben nem fogom elfelejteni. Hát, így is lett, láthatják, hiszen most is hidegrázva meséltem el Önöknek, Kedves Olvasók.

Sokan vagyunk persze, úgy, hogy komolyabb sérülés nélkül is nehéznek érezzük, hogy nekiinduljunk az adott napnak. Vagy egy kis izomláz, vagy egy kis kopás, elhasználódás vagy csak a változékony időjárás is épp elég ok arra, hogy csikorogva induljon a reggel. De az a nagyszerű hírem van, hogy ennek már nem kell többé így lennie. Mai eszemmel sokszor eszembe jut, hogy hány gyötrelmes napot tehettem volna elviselhetőbbé az aktív tornászéveim során, ha léteztek volna és ismertem volna azokat a kézzelfogható és karnyújtásnyira lévő “kis mankókat”, vagyis, termékeket, amelyeket éppen az ilyen pillanatok megkönnyítéséért fejlesztettek ki. A Natúrcomfort termékcsalád néhány kitűnő támasza óriási segítséget jelenthet a csikorgóan induló momentumokban, ilyen például a Magyar Családi Balzsam, vagy - hogy belűlről is megtámogassuk ezeket a folyamatokat -, a Magyar Családi Komfort Tabletta. Tegyék könnyebbé mindazt az életükben, aminek már nem kell olyan reszelősnek vagy nehéznek lennie, nyúljanak a segítégért, ajánlják azoknak is, akiknek tudják, hogy sok keserű pillantot okozhat az izűletek, izmok fájdalma, s akkor nem csak a Mississippi túloldalán tűnnek majd elérhetőbbnek a célok.

 

                                                           Csisztu Zsuzsa