Kedves Vásárlóink!


Regisztráljanak újra weboldalunkon!
Technikai változás miatt szükséges, hogy minden jelenlegi felhasználónk újra regisztráljon, mert jelenlegi jelszavával nem fog tudni belépni az oldalra.

Köszönettel:
A NaturComfort csapata


OK
Vásárlás/Fizetés Visszahívás kérése  

Belépés

 

Kosár

Az Ön kosara üres

Belépés


Kosár


AKCIÓK


Termékeink


Hol kapható?


Üzlet és Szalon


Hírek


Blog


Gyógyír-tár


Vásárlói vélemények


Rólunk


Vásárlás/Fizetés


Bankkártyás fizetés


(42) 726-706
(20) 508-96-90
Visszahívás kérése


Gyakori kérdések


Karrier


Naturcomfort Kft.


Munkatársak


Elérhetőségek

Csontzene

2018.03.01.
Ezt az igen furcsa szimfonikus művet túl jól ismerem közelről. Általában reggel csendül fel nálam, a térdek ropogásszerű zajával indul, majd csatlakoznak hozzá az ujjak dobpergésre hasonlító zörejei. A gerinc is zongora futamként zendít rá, majd végül a nyak jobbra-balra hajlításánál csendül fel a záró akkord, a grand fináléban.

A karmester ugyan én vagyok, hiszen az én reggel ébredő testem zajairól mesélek, de sajnos akkor sem nagyon tudnám elhallgattatni a velem együtt változó “zenekaromat”, ha elvenném tőlük a hangszereiket. Ugyanis ezek be vannak “építve” nálam és mintegy, az élpsort hozadékaiként cipelem őket, olykor bosszankodva, olykor megbékélve a helyzettel.

Persze egyáltalán nem kell közel két évtizedet eltölteni az élsportban, ahogy én tettem, ahhoz, hogy valakinek szintén legyen saját csontzenét produkáló zenekara. Megsúgom, az évek múlása is segít ezt előállítani illetve minden olyan extrém fizikai igénybevétel, amelyre nem feltétlenül lettünk “megszerkesztve” a nagy fenti Mester által.

Most, amikor a tél még tényleg harap egyet rajtunk és a mínuszokba burkolózva csak azért is megmutatja, hogy igenis kontinentális égövön élünk, akkor elég, ha beköszönt a sí szezon és kissé elmacskásodva, edzetlenül és bemelegítés nélkül vágunk neki valamelyik lankásabb lejtőnek.

Testnevelők, síoktatók és szakemberek nem győzik eleget hangsúlyozni mennyire fontos, hogy NE a “karácsonyfa” és a kandalló melege mellől, a fotelünk kényelméből vágjunk neki a téli sportos szezonnak, anélkül, hogy fizikailag egy kissé rákészültünk volna. Na, persze, még élénken él bennünk a tavalyi utolsó, igen jól sikerült lecsúszásunk emléke, csak azt az apróságot felejtjük el, hogy ott már a szezon végére belejöttünk, azóta eltelt egy év – és különben is, felhörpintettünk egy pohár lélek melegítő és bátorító forralt bort, vagy esetleg kettőt.

Úgy szeretném megkönnyíteni azoknak dolgát, akik tudják, milyen amikor reccsen a térd, roppan az ízület és kissé kattogva indulnak újra a lejtőn a fogaskerekek. Nekik a bemelegítés és a szezon előtti – legalább egy kis edzőtermi – munka mellett a NaturComfort termék család ízületeteket tápláló Magyar  Családi Balzsama, vagy az ízületi tabletta, nem beszélve a táncpróba teáról nagy –nagy segítséget jelenthet a téli sportok élvezetesebbé tételében.

Adjuk meg, tehát a testnek ami jár, s ha nem is csúszunk majd olyan gyorsan, mint a Magyar Rövidpályás Gyorskorcsolya Válogatott – apropó, innen is gratulálunk az ötezres váltó Pjöng Csang-ban megszerzett történelmi téli olimpiai arany érméhez -, attól még élvezhetjük a tél szépségeit, a kopogó hidegben is.


Csisztu Zsuzsa