12 betegség, aminek megtaláltuk a lelki okát

Szerző: Naturcomfort

Sokan még mindig kételkednek, hogy lelki problémáink fizikailag is megbetegíthetnek minket, pedig ma már számtalan tudományos kutatás szól arról, hogyan kapcsolódnak össze a pszichológiai folyamataink, és a testi tüneteink.

Cikkünkben 12 különböző betegség lelki okaira derítünk fényt.

Tudtad?

A kínai orvoslásban már évezredek óta hisznek abban, hogy a lelki békénk megteremtésével, fizikai tüneteinket is enyhíthetjük. Nézzük tehát, hogy a különböző betegségek, milyen pszichés okokat tárhatnak fel előttünk.

1.A haj és a fejbőr problémái a legtöbb esetben a szorongásra vezethetőek vissza, akár arról beszélünk, ha valaki a személyiségéből adódóan szorongó típus, akár egy bizonyos életesemény, vagy élethelyzet által kiváltott szorongásról.

2.A frontérzékenység és a migrén az idegrendszer problémáira utalhat, ebben az esetben szó lehet genetikai gyengeségekről, de a rossz stressztűrő, vagy stresszkezelő képességről is.

3.A gerinc és a csigolyák betegségei, valamint a reumatikus tünetek mögött a haragtartás, a krónikus keserűség, az alkalmazkodás és elengedés hiánya állhatnak.

4.A gyakori gyomorgörcs és az enyhébb ételintoleranciák az érzelmek visszafogása, dühkezelési problémák következménye is lehet, de utalhat a stresszes életvitelre is, vagy valamilyen új helyzet elfogadásától való elzárkózásra.

5.A szembetegségek olyan pszichológiai védekező mechanizmusok fizikai tünetei lehetnek, amikor az érintett személy nem akar látni valamit az életében, nem akar róla tudomást venni.

6.A hangképzési és torokproblémák valamilyen érzelmi feszültségre, valaminek a lelki elfojtására utalhatnak.

7.A szívproblémák sok esetben jelentkezhetnek olyan embereknél, akik megtagadják maguktól az örömöt, a szabadidőt, a pihenést.

8.Az allergiás tünetek a környezetünkben előforduló anyagokra való érzékenységből fakadnak, de a felszín alatt lelki érzékenységeinkre mutatnak rá.

9.A cukorbetegség kialakulása mögött érzelmi terhek, vagy általánosságban vett érzelmi kiegyensúlyozatlanság, depresszió állhat.

10.A krónikus fáradtság és az alvászavarok árulkodhatnak a psziché ellenállásáról, ha a tünetek elszenvedője elégedetlen az életével, vagy annak egy bizonyos részével.

11.A tumor- és daganatképződés feltételezhetően a boldogtalan élet, lelki-szellemi diszharmónia, elfojtott érzelmek jele.

12.A csontritkulás és a csont egyéb betegségei a szorongás és a fel nem tárt félelmek szimptómája lehet.

 

Kutatók, orvosok, és pszichológusok dolgoznak azon, hogy a betegségeknek ne csak a felszínes tüneteit kezeljük, hanem az esetleges lelki okok mögé nézve, valóban megoldást találjanak problémáinkra. Egyre többen állítják, hogy egy kiegyensúlyozott élettel, és a lelki harmóniára való tudatos törekvéssel olyan komoly betegségek is megelőzhetőek, mint a cukorbetegség, vagy a daganatos megbetegedések.

A témával foglalkozó szakemberek szerint törekednünk kell az általános egészségünk javítására. Fontos szempont a megelőzés, gondolnunk kell az immunrendszerünk erősítésére még mielőtt bármilyen panaszunk lenne. És végül, de nem utolsó sorban fontos beépítenünk mindennapi rutinunkba a lelki harmóniánkat támogató programokat, legyen az csak egy pár perc “én-idő”, vagy egy pár órás tevékenység, ami elősegíti a relaxációt, az ellazulást.

Szerencsére ma már seregnyi természetes étrendkiegészítő készítmény, vitaminok, és gyógynövények érhetőek el számunkra, amelyekkel felvehetjük a harcot a környezeti hatások ellen, legyen az fizikai vagy lelki befolyással ránk.

A mi ajánlatunk a NaturComfort Immunerősítő csomag tökéletes kombinációja, amely a Mikroezüst, a Liposomal C, és a Kal-Mag Aktív kapszulával gondoskodik az immunrendszer ellenálló képességéről, miközben a Süngomba kapszula erősíti az idegrendszerünket is.

 

Még több ajánlott blog Neked

Újra itt a Black Friday őrület! Még a csapból is ez folyik. Felreppentek a hírek, hogy mennyire éri meg a vásárlóknak ilyenkor...

Elolvasom »

  Napjainkban ​a mozgásszervi betegségek meglehetősen gyakran fordulnak elő, nemcsak a kor előrehaladtának köszönhetően. Az ülőmunka, a folyamatos telefon fölé görnyedés olyan...

Elolvasom »

Elolvasom »