3 bevált tipp a hőség okozta rossz közérzet ellen

Szerző: Naturcomfort

Az emberi test szinte azonnal reagál a külső és a belső változásokra. A testhőmérséklet emelkedik, ha a külső hőmérséklet is emelkedik, ami nyáron, a nagy hőségben bármikor, bárkivel előfordulhat. A szakértők szerint a normál testhőmérséklet 37 fok körül van, de napszaktól és a hőség mértékétől függően ez akár fél fokkal is változhat. Az alábbi bevált praktikákkal azonban még a legnagyobb hőségben is hűsítő hatás érhető el.>>>

3 bevált tipp a hőség okozta rossz közérzet ellen
Így viselkedik a testünk a hőségben

A hőség megviseli a szervezetet. Ha azonban le tudja hűteni a testhőmérsékletét az ideális értékre, akkor még a legnagyobb kánikulában is komfortosan érezheti magát.

A testhőmérséklet kétféle módon csökkenthető: külsőleg (pl. hűvös medencében való lubickolás) vagy belsőleg (pl. hideg víz ivása).

Emellett az emberi test négy különböző módon folyamatosan szabályozza a hőmérsékletét, hogy amikor szükséges, csökkenteni tudja azt.

A hipotalamusznak nevezett agyterület felelős a testhőmérséklet szabályozásáért. Ez ellenőrzi a test éppen aktuális hőmérsékletét, a normál hőmérséklethez képest, és a következő módokon szabályozza azt, ha a test túlhevült:

  1. Párologtatás – ez az izzadás.
  2. Sugárzás – amikor a test hőt bocsát ki a környező levegőbe.
  3. Konvekció – ez akkor következik be, amikor hideg levegő veszi körül a testet, pl. légkondicionált vagy ventilátorral hűsített szobában.
  4. Vezetés – amikor a testhőnek a szomszédos közegbe, pl. hideg vízbe vagy jégbe történő átvitele történik.
3 bevált tipp a hőség okozta rossz közérzet ellen
Hűsítő tippek a rekkenő hőségben

A hőségben a legtöbben a megfelelő mennyiségű hideg folyadék fogyasztására és a hűs szobában vagy egy kellemes hőmérsékletű medencében való tartózkodásra esküsznek. Utóbbi kettő viszont nem áll mindenki rendelkezésére, különösen nem mindennap. Szerencsére azonban vannak olyan praktikák, amelyekkel Ön is bárhol, bármikor szinte azonnal hűsítheti magát.

  1. Ha a kulcscsontjára hideg tárgyat helyez, vagy hideg víz alá tartja a csuklóját, és a nyakát, a tarkóját és a halántékát is bevizezi, átmenetileg csökkentheti az ezeken a vénákon átfolyó vér hőmérsékletét, ami azonnali hűtést eredményez.
  2. Ha teheti, a legmelegebb órákban érdemes pihentetnie a szervezetét, mert az intenzív és megerőltető testmozgás hatására még nagyobb hő keletkezik a testben.
  3. Használhatja a Magyar Családi Balzsam extra hűsítéssel változatát, ami nemcsak ízületápoló és fájdalomcsillapító hatású gyógynövény-összetevőket tartalmaz, hanem a benne található, megnövelt mennyiségű kámfornak, mentának és eukaliptusznak köszönhetően extra hűsítő hatást is eredményez. A gél állagú krém könnyen felvihető a halántékra, a tarkóra és a csuklóra is.

Az extrán hűsítő Magyar Családi Balzsam akkor is jól jön, ha véletlenül tovább tartózkodott a napon magas faktorszámú fényvédő krém nélkül, és megégett a bőre. Ugyanis a hűsítő hatás csökkentheti a fájdalmat, nyugtathatja a bőrt, és felgyorsíthatja a regenerálódási folyamatot.

A meleg rossz hatással lehet a vénákra is, hiszen a nagy hőségben tágulnak a vénák, és felerősödnek a vénagyulladás tünetei (pl. sajgó fájdalom a térdhajlatban). Ebben az esetben is érdemes az extra hűsítő balzsamot segítségül hívni, hiszen a benne található vadgesztenye és kámfor együttes hatására a fájdalmas területek vérellátása, illetve oxigénellátása növekszik, csökken a fájdalom, és visszahúzódhat, halványodhat a visszér.

Ha szeretné kipróbálni ezt a sokoldalúan használható, természetes összetevőkből álló, extrán hűsítő balzsamot, kattintson ide és rendelje meg most.>>>

Még több ajánlott blog Neked

Sokan még mindig kételkednek, hogy lelki problémáink fizikailag is megbetegíthetnek minket, pedig ma már számtalan tudományos kutatás szól arról, hogyan kapcsolódnak össze...

Elolvasom »

Nem csak értékesítjük, de használjuk is a termékeinket. A saját tapasztalat nagyon sokat segít a termék ajánlásakor. Nézzék meg Arany fokozatú értékesítőnk,...

Elolvasom »

Elolvasom »