3 egyszerű tipp a kéz- és csukló fájdalom ellen

Szerző: Naturcomfort

A kéz- és csukló fájdalom viszonylag könnyen kialakulhat a monoton, folytonosan ismétlődő mozgásokkal járó munkavégzés következtében, de csak ritkán jelent súlyos vagy hosszú távú problémát. Az esetek többségében, tudatos odafigyeléssel és következőkben bemutatott 3 tipp segítségével néhány napon vagy héten belül otthoni körülmények között is eredményesen csökkenthető, illetve elmulasztható fájdalom.>>>

3 egyszerű tipp a kéz- és csukló fájdalom ellen
A kéz- és csukló fájdalom okai

A kéz- és csukló fájdalom számos okból kialakulhat, beleértve az ízületi gyulladás különböző típusait is. Mindenképpen forduljon orvoshoz, amennyiben:

  • a fájdalom két hétig tartó otthoni kezelés után sem enyhül, netán fokozódik, vagy folyamatosan visszatér és akadályozza a mindennapi tevékenységek végzését
  • a keze, ujjai, csuklója merev és duzzadt, illetve meleg és vörös, különösen reggel, és ezek az érzések fél óra elteltével sem javulnak
  • rossz közérzet és láz jelentkezik
  • folyamatos bizsergés, zsibbadás vagy gyengeség érzést tapasztal a kezében, ujjaiban, csuklójában
  • a fájdalom oka baleset vagy sportsérülés
Hogyan épül fel a kéz és a csukló?

A kéz és csukló 27 kis csontból áll, melyek közül nyolc a csuklóhoz tartozik. Az ujjak három, a hüvelykujj kettő, a tenyérben pedig öt kisebb csont található. Utóbbiak kötik össze az ujjakat és a hüvelykujjakat a csuklóval.

A problémamentes mozgatást több, mint 30 izom szabályozza, melyek inak segítségével kapcsolódnak a csontokhoz. Ezek a kicsi, de nagyon kemény kötőszövet darabok (inak) a csuklóban lévő csontos járaton haladnak keresztül, amelyet carpalis vagy kéztőalagútnak neveznek. A középső ideg is áthalad ezen az alagúton.

A carpalis alagút szindróma gyakran fordul elő irodai munkát végző személyeknél, akik gépelés közben szinte észrevétlenül, gyakran és huzamosabb ideig nyomás alá helyezik ezt az ideget.

A kéz- és csukló fájdalom viszonylag könnyen kialakulhat és az esetek többségében otthon is jól kezelhető.
A tünetek kezelése

Mindaddig, amíg nincsenek súlyos fájdalmai és nincs más egyéb tünete, amely arra utalna, hogy orvosi ellátásra van szüksége, a kéz- és csukló fájdalom néhány egyszerű lépéssel könnyen enyhíthető.

1. Kerülje el azokat a feladatokat, amelyek súlyosbítják a fájdalmat

Próbálja meg elkerülni a fájdalmat, zsibbadást és kellemetlen érzést okozó, illetve a már kialakult állapot súlyosbodását előidéző tevékenységeket.

Ez bármi lehet, ami ismétlődő jellegű (pl. a csavarhúzó használata, festés, nehéz tárgyak emelése vagy a napi több órás gépelés, ami nyomás alá helyezi a csuklót, stb.).

Ha kéz- és csukló fájdalom gyötri, csökkentse a keze és a csuklója terhelését, mert egyes állapotok egészen addig nem javulnak, amíg abba nem hagyja a fájdalom, illetve a kellemetlen érzést kiváltó feladatok végzését.

2. Tartsa mozgásban a kezét és a csuklóját

A kéz, a csukló és az ujjak rendszeres átmozgatása segíthet enyhíteni a fájdalmat és a merevséget. Néhány egyszerű nyújtó gyakorlattal a megfelelő mozgásfunkció és az erő is megmarad.

3. Fájdalomcsillapítás természetesen

Bármilyen probléma is merüljön fel, kiegészítő kezelésként érdemes kipróbálni a Magyar Családi Balzsamokat is. A válogatott fájdalom- és gyulladáscsökkentő összetevők ugyanis hatékonyan egészíthetik ki a különböző terápiákat, illetve enyhébb esetekben önmagukban is jótékony segítőtársak lehetnek a bajban.

A melegítő hatású Magyar Családi Balzsam kifejezetten a merevebb ujjak és kisízületek, a hűsítő Magyar Családi Balzsam pedig elsősorban a túlerőltetett ujjak és csukló okozta kellemetlenségek enyhítésében, illetve gyulladásos elváltozások kiegészítő kezelésében nyújthat enyhülést.

A termékeket megvásárolhatja a webáruházunkból itt.>>>

 

* * *

Ingyenesen letölthető Ízületi Gyógyír-Tár füzet?

Ízületi gyulladástól szenvedsz? Fáj a hátad, lábad, derekad? Gyógyír-tár füzetünkből mindent megtudhatsz arról, hogyan alakul ki az adott betegség. Hatékony segítséget kapsz azzal kapcsolatban, milyen lehetőségeid vannak a házi praktikáktól kezdve az orvosi megoldásokig.

Az ízületi gyulladás nem lesz többé az ellenséged, megtapasztalod, hogy kezelhetővé válik problémád, lehet újra szabadon mozogni, fájdalommentesen tölteni a napjaid és vidáman búcsút inteni a korábbi gondoknak.

Vásárlóink saját tapasztalataikról is beszámolnak, hogy ezzel is segítsenek a gyógyulásban.

>> LETÖLTÖM <<

 

 

Még több ajánlott blog Neked

Nem tudtad a gombáról? A gombákban az a fantasztikus, hogy főzéshez és natúr készítményekhez is fel tudjuk őket használni. Éppen ezért utánajártunk,...

Elolvasom »

Bar Éva, a Naturcomfort munkatársa a 2022. februári éves értekezleten mondta el édesanyja Naturcomfort Gomba Bomba gyógygomba kapszula hatásáról szerzett tapasztalatait.  

Elolvasom »

A fémkolloid étrend-kiegészítőket elsősorban a szervezet fém hiányának kezelésére és az immunrendszer erősítésére használják. A legismertebb és leggyakrabban alkalmazott fémkolloidok az ezüst-...

Elolvasom »