4 tipp a lábdagadás megelőzéséért a nyári melegben vagy túrázás közben

Szerző: Naturcomfort

A lábdagadás sok esetben a nem megfelelő nyirokáramlás számlájára írható, és egyre gyakrabban jelentkezik a meleg nyári napokon és nagyobb megerőltetés, például túrázás közben. Íme 4 bevált tipp, amivel a lábdagadás megelőzhető, illetve viszonylag gyorsan enyhíthető.>>>

4 tipp a lábdagadás megelőzéséért
Polcolja fel a lábait a lábdagadás megelőzése érdekében

A szakemberek szerint lábdagadás esetén a lábak ülő vagy fekvő helyzetben történő felpolcolása javíthatja a keringést, ezáltal csökkentheti a duzzanatot és segíthet a felesleges folyadék elvezetésében, valamint megkönnyíti a vér szívbe történő visszajutását.

A forró napokon különösen fontos, hogy segítsük a szabad vér- és nyirokáramlást a testünkben. Különösen a sok gyaloglás vagy a kirándulások során érdemes sort keríteni a lábak pihentetésére és felpolcolására, például étkezési szünetekben, a sátorban, és este, lefekvés előtt.

A lábak felpolcolása, megemelése segíthet a lábdagadás és a különböző sérülések kezelésében, továbbá a túrázás okozta fájdalmak enyhítésében is.

Áztassa a lábát hideg vízbe

Ha beduzzad a lába, vagy fáradtnak érzi magát, érdemes hideg vizes áztatással enyhíteni a problémán. Minél hidegebb a víz, annál jobb.

Egy túra során például a természetes forrásvíz tökéletes választás lehet. Hagyja benne a lábait addig, ameddig bírja. Ha nem talál természetes forrást, akkor egy egyszerű vödör vagy lavór is jó szolgálatot tehet. Már egy 5 perces áztatás is jelentősen csökkentheti a duzzanatot.

4 tipp a lábdagadás megelőzéséért a nyári melegben vagy túrázás közben
A masszázs is segíthet

Egy rendkívül forró nyári napon az egész napos jövés-menés vagy túrázás közben megfáradt lábakat érdemes masszázzsal kényeztetni. Számos kutatási eredmény igazolja, hogy a masszázs csökkenti a lábfájdalmat, a gyulladást és a duzzanatot; már akár 30 másodperc is jótékony hatású lehet.

A masszázs végezhető masszázslabdával vagy egyéb segédeszközzel is, csak arra figyeljen oda, hogy a talpát is érintse. Ehhez egy golflabda vagy bármilyen más kis méretű labda is ideális választás lehet, a cél ugyanis a vérkeringés fokozása.

Túlzott melegben érdemes minél kevesebbet talpon lenni, és inkább pihenni.

Gyors megoldás, mindig kéznél

A Magyar Családi Balzsam extra hűsítéssel termékünk visszeresség és vénagyulladás esetén is gyors enyhülést hozhat. A Magyar Családi Balzsam extra hűsítéssel termékünk olyan gyógynövényekből lett összeállítva, amelyeket a népi gyógyászatban már évszázadok óta használnak gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra, izomlazításra.

A benne található extra mentolnak és kámfornak köszönhetően, a bőrre kenve hűs, kellemes érzést kelt.

Szeretné kipróbálni? Vásárolja meg mindössze néhány kattintással a webáruházunkban.>>>

Még több ajánlott blog Neked

Az immunerősítés elengedhetetlen, ha az egészség megőrzése vagy a betegségekből történő minél gyorsabb felépülés a cél. Az immunrendszerünk a testünk fő bástyája,...

Elolvasom »

Február 11-én tartottuk az Éves nagyértekezletünket. A hagyományoktól eltérően idén fél napba sűrítettük bele a hivatalos részt (az elmúlt 1 év értékelése,...

Elolvasom »

Egy igazán fantasztikus hétvége van mögöttünk! Szombaton, február 11-én, a nyíregyházi Centrál Hotelben megtartottuk éves értekezletünket. A vezetők beszámoltak az elmúlt év...

Elolvasom »