5 + 1 izgalmas tény, amit lehet nem is tudtál a C-vitaminról

Szerző: Naturcomfort

C-vitamin volt, van és lesz. A C-vitamin örök, hiszen ez az a vitamin, ami az egyik legfontosabb az emberi szervezet számára. Nemcsak a különböző betegségek legyőzésében, hanem már a megelőzésben is nagyon fontos szerepet játszik. De gondoltad volna, hogy alig 100 évvel ezelőtt még azt sem tudták, hogy mi fán terem? Bár tényleg ez az egyik legnépszerűbb és legismertebb vitamin, ennek ellenére sok mindent nem is tudunk róla, de ismert jótékony hatása miatt szinte mindannyian előszeretettel fogyasztjuk.

Mi most utánajártunk és össze is szedtünk

néhány izgalmas infót a híres C-vitaminról.

Íme:

  • Az első tabletta

Képzeld, ez volt az első olyan vitamin, amit elkezdtek tabletta formájában is gyártani  és így lett igazán népszerű, mint étrendkiegészítő, ismertsége pedig azóta is töretlen.

  • Mennyit fogyasztott Albert?

Szentgyörgyi Albert maga is erősen hitt a C-vitamin jótékony és gyógyító erejében. És bár egy felnőtt ember átlagos adagja 80 mg ebből a csodálatos vitaminból, Albert napi 1000 mg-ot is adott a szervezetének, sőt, mikor megbetegedett és az az ágynak döntötte, megemelte az adagot 8-9000 mg-ra is. Nem semmi, nem igaz?

 

  • Csak hárman vagyunk a sorban

Gondoltad volna, hogy csupán 3 emlős nem képes arra, hogy saját szervezete előállítsa ezt a vitamint? A tengerimalacok, valamint a gyümölcsös denevérek mellett a főemlősök azok, akik ebben úgymond hiányosságot szenvednek.

Bár az evolúcióval számos területen fejlődtünk, közben sajnos,

valahogy elveszítettük azt az alap képességünket,

hogy szervezetünk képes legyen a szintetizálásra.

Ezért kell nekünk különösen figyelni arra, hogy bevitel területén megkapjuk a szükséges C-vitamin mennyiséget.

Kiváló választás lehet ehhez a NaturComfort Liposzomal C-vitamin terméke

vagy a Magyar Limuvit Esszencia termék,

mely neked is segítségedre tud lenni!

Keresd a webshop oldalán!

 

  • Még a vércukorszintre is hatással van

A C-vitamin és mennyisége bizony még a vércukorszintedet is befolyásolja. Nemcsak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek érdemes azért is odafigyelni erre, mert akár a betegség későbbi kialakulását is megakadályozhatjuk a rendszeres fogyasztásával.

 

  • Fogyhatsz is vele

Ha esetleg fogyókúrára adtad a fejed, akkor ebben az elhatározásban szintén szuper választás a nagyobb mértékű C-vitamin fogyasztás, ugyanis segíti az energiaháztartásodat, az energiafelhasználásodat és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a zsírok és felesleges zsírsejtek ne tapadjanak meg itt vagy ott.

 

  •  A C-vitamin és a paprika

Eszerint a legendás történet szerint, amiben Szentgyörgyi Albert felesége egyik este a vacsora mellé paprika salátát készített. Albert azonban nem annyira szerette a paprikát, ezért azzal a kifogással állt elő, hogy inkább megvizsgálja,  hogy van-e benne C-vitamin. Később ezért nyerte el a Nobel-díjat is. Hogy a mese igaz-e vagy sem, az már nem is számít, csak az, hogy Szentgyörgyi Albertnek köszönhetjük a C-vitamint.

 

 

 

Még több ajánlott blog Neked

Devizahitellel, válás után, három gyerek mellett épített milliós kencebizniszt egy nyíregyházi anyuka   Forrás: a forbes.hu oldal: ITT. Az 90-es évek elején...

Elolvasom »

“Nagyon fitt a mama” Mindig is lenyűgözött az ember és az a kérdés, hogy létezik-e a teljesítőképességünknek józan határa. Éveken keresztül a...

Elolvasom »

Kovács Ili a Naturcomfort 2022. februári értekezletén mondott el egy érdekes tapasztalatot, melyet Vásárlónk tapasztalt a két termék együttes használatával.

Elolvasom »