5 áldásos hatás, amit nem tudtál a gombáról

Szerző: Naturcomfort

Nem tudtad a gombáról?

A gombákban az a fantasztikus, hogy főzéshez és natúr készítményekhez is fel tudjuk őket használni. Éppen ezért utánajártunk, milyen áldásos hatásai is lehetnek a gombák családjának.

5 izgalmas tulajdonságot fedeztünk fel, lehet, te sem ismered mindegyiket.

1.Vigyázz, kész, gombavadászat!

Kora tavasszal kezdődik és egészen késő őszig tart, tudod mi az? Ez bizony a gombaszezon. Ezekben a hónapokban, amikor borús lesz az ég, odakint csak esik és esik, és ha csak teheted te is bevackolod magad otthon, akkor a gombászok már nagyban készülnek a gombavadászatra. Az erdő mintha ilyenkor hívná őket, hogy gombát szedjenek.  

A gombászok azt mondják, a gombák vonzóak és rejtélyesek, és lehetnek hűségesek, de hűtlenek is. Kicsit talán olyanok, mint az emberek…

 

2. Saját identitás

Most akkor növény vagy állat? Egyik sem, ugyanis a növények és állatok mellett az élővilág harmadik legnagyobb csapatát alkotják. Bár saját, egyedi szerveződésű élőlények, bizonyos tulajdonságaikban az állatokhoz, míg másokban a növényekhez hasonlatosak. Helyhez kötöttségük, vagy a sejtfal megléte például növényi, míg a rovarokhoz hasonlóan kitin alkotja ezt a sejtfalat, ez már viszont állati attribútum. És nem fotoszintetizálnak, ami élesen elkülöníti őket a növények világától.

 

3. Fogyni is tudsz, ha gombát eszel

Ha szerepel a nagy tavaszi terveid között a fogyás, akkor az étrendbe mindenképpen érdemes a gombát felvenni a menü közé. Ugyanis alacsony a kalóriatartalmuk, és szintén minimális a glükóz- és zsírtartalmuk is.

 

Mivel fehérje tartalmuk viszont kiváló, húspótlékként is fogyaszthatod, így nemcsak a jóllakottság érzése lesz meg benned, hanem még az energiaszinted is optimális lesz.

 

 

4. Ősi, gyógyító erő

A legtöbb gombafajta fantasztikus vitamin- és ásványianyag forrás a szervezetednek.

Ásványi sókat, mint például káliumot, vasat, kalciumot és foszvort is nyerhetsz belőlük. Illetve B-, E- és K-vitamintartalmuk is szuper. Éppen ezért számos betegség megelőzésében és gyógyításában is hatékonyak lehetnek.

Például a késői laskagomba – hasonlóan a taplógomákhoz tartozó társaihoz – rákellenes anyagot termel, ezért már számos esetben mutatta meg jótékony erejét. A vargánya pedig az influenzavírus ellen, míg a csiperke a mellrák megelőzésében lehet hatékony.

Csapatunk is éppen ezért állította össze neked Immunerősítő csomagunkat, amiben Mikroezüstöt, Süngomba és  Kal-Mag Aktív kapszulát, valamint Liposomal C-vitamint is megtalálsz.

5. Nagy a népesség

Tudományos becslések szerint körülbelül 1,5 millió gombafaj népesíti be a Földet. Az ún. makromicéták, vagyis a nagygombák azok, amiket szabad szemmel te is könnyedén észreveszel, ha kirándulni mész. Ezek a fajták átlagosan 4 mm magasra nőnek meg. Sajátosságuk, hogy az ízletes, ételként is fogyasztható gombák a nagygombák közé tartoznak, de érdemes vigyázni, ugyanis a mérgező, akár halált okozó gombák szintén ide sorolandók.

Még több ajánlott blog Neked

Az immunerősítés elengedhetetlen, ha az egészség megőrzése vagy a betegségekből történő minél gyorsabb felépülés a cél. Az immunrendszerünk a testünk fő bástyája,...

Elolvasom »

Az ízületi gyulladás okozta fájdalmak sokak életét megkeseríti. Az orvostudomány sokféle módszert kidolgozott a betegség tüneteinek enyhítésére. Nem árt tudnod, hogy léteznek...

Elolvasom »

Elolvasom »