5 erős érv a gyógynövények mellett

Szerző: Naturcomfort

A mai ember őse gondolt egyet, és lejött arról a bizonyos fáról. Kis lépés volt ez neki, nagy lépés nekünk. A többi pedig már történelem. Az azonban elég valószínű, hogy a természet erejét, többek között a gyógynövényeket már a fáról való lemászás előtt és utána is használták és hasznosították őseink.

Hiszen nem volt patika, hogy besétáljanak oda és kérjenek valami gyógyszert arra,

hogy megharapta őket egy mamut, vagy egy megcsípte őket egy óriás pók.

Ezért adott volt, hogy azzal próbálták magukat gyógyítani és csillapítani a fájdalmat, amit a természetben találtak.

Most mi is összeszedtünk öt szuper érvet, amelyek a gyógynövények mellett szólnak. Íme:

 

  • Ősi garancia

 

Ennél jobb garancia nincs is arra, hogy miért érdemes gyógynövényeket alkalmazni a mindennapokban, hiszen évezredek óta bizonyítják fantasztikus erejüket. Ha meg lehetne interjúvolni egy ősembert, biztosan ő is több gyógynövényt is előszeretettel ajánlana számunkra.

 

  • Nem mellékes

 

Mégpedig az, hogy a gyógynövényeknek bizonyítottan sokkal kevesebb a mellékhatásuk, mint bármiféle gyógyszernek. Hiszen a gyógyszerek kémiai, laboratóriumi úton-módon készülnek, így kerülnek előállításra, mely folyamatok alatt tulajdonképpen leválasztják a nem hasznosnak ítélt vegyületeket a hasznos összetevőktől. Aztán mindenféle rázogatás, keverés után egyéb mesterséges adalékot öntenek hozzájuk, hogy kész terméket kapjanak. Ezért van az, hogy sajnos sokszor számos mellékhatása van egy gyógyszernek, akkor is, ha a gyógyhatása valóban eredményes.

 

  • Igazi hatás, nemcsak felületi kezelés

 

Ami az egyik legerősebb érv ezek mellett a csodálatos növények és gyógynövényes készítmények mellett, hogy nem csupán a felszínen kezelik a tüneteket, vagyis nemcsak csillapítanak, hanem a testünk és szervezetünk sejtjei közé beépülve, az ő segítségükre sietve, belülről kezdik el kifejteni gyógyhatásukat. Ezért lehet, hogy egy adott gyógynövény és aromája lassabban éri el a kívánt hatást, de abban biztos lehetsz, hogy hosszú távon viszont tényleg hatásos lesz, és az adott betegséget belülről kezdi el meggyógyítani.

 

  • Az ár és a mennyiség aránya

 

Sokszor a gyógyszerek és gyógyszeres készítmények ára nagyon magas. Főleg, ha több gyógyszert kell szedni, akkor még többet kell neked is ráköltened. És sajnos az az általános tendencia, hogy a gyógyszerek ára mindig egyre magasabb lesz. Ezzel szemben a gyógynövényes termékek sokkal inkább megfizethető áron érhetőek el, és általában olyan kiszerelésben kaphatóak, melyek tovább kitartanak, mint egy sima gyógyszer.

 

  • Sokrétűek

 

Egyik lenyűgöző attribútumok még a gyógynövényeknek, hogy a fájdalmas tünetek és betegségek kezelése mellett, fűszerként, dekorként, dísznövényként is hasznosíthatók. Sőt, praktikusságuk abban is megmutatkozik, hogy a háztartásban is rengeteg mindenre lehet használni őket. A levendula ugye a molyok ellen is szuper fegyver,  a gyógynövényes illóolajok pedig nemcsak kellemes illattal töltik meg az otthonodat, de például még a hangyákat is távol tartják. A sort a végtelenségig lehetne folytatni, ugyanis nincs olyan gyógynövény, ami valami praktikus, háztartási feladatban ne lenne szuper és könnyű segítség.

Nézz körbe a Naturcomfort természetes összetevőkkel készült termékei közt>>>

Még több ajánlott blog Neked

Az egészséges életmód fejben dől el. Minden esetben egy komoly elhatározással kezdődik. Ha pedig azt megfelelő kitartás is kíséri, a cél bárki...

Elolvasom »

A lábdagadás hátterében több ok is meghúzódhat. Gyakran épp a visszeresség az, ami ma már szerencsére eredményesen kezelhető orvosilag, és enyhébb esetekben,...

Elolvasom »

Sikerekben és eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves vásárlónknak! Ismét eltelt egy év, már 2018-at is magunk mögött tudhatjuk. Öröm...

Elolvasom »