5 nyári növény, amitől kialakulhat az allergiád

Szerző: Naturcomfort

Nyáron igazi pompáját éli a természet, virágba borul minden növény, virág és fa. Igazán gyönyörű látvány ez a szemnek, de nem mindenki tudja ezt maradéktalanul élvezni, hiszen aki allergiával küzd, annak sajnos ez számos kellemetlenséget tud okozni. Gondoltad volna, hogy csak Magyarországon több mint három millióan allergiásak például a parlagfűre?  A parlagfű mellett rengeteg másik növény van, ami pollenjével allergiás reakciókat válthat ki.

 

Mi most összeszedtünk 5 olyan növényt, ami nyáron allergiát okozhat.

Nézzük is, melyek ezek!

 

  • Aranyvessző

Ez a csodálatosan sárga növény, ami képes beborítani egy egész mezőt, igazán szép alkotása a természetnek. Azonban júliustól szeptemberig tartó virágzása idején érdemes elkerülnöd, ha egyébként is érzékeny vagy allergiás vagy a virágpollenekre, mert ez a növény is erősítheti ezeket a tüneteket.

  • Selyemperje

Hasonlóan esztétikus és látványos növény a selyemperje. Sajnos azonban allergén szempontból még rosszabb, mint az aranyvessző. Ugyanis egész nyáron virágzik. Így, ha kirándulni mész vagy nyaralni és ezzel a növénnyel találkozol, te és az allargiád, elég valószínű, hogy komolyan panaszokat okoz majd nálad. Megoldás, ha az allergiát kezelő gyógykészítményekből mindig, minden útra viszel magaddal, hogy a tüneteket már a kezdetekkor kezelhesd.

  • Parlagfű

Ahogy már említettük, az egyik leggyakoribb allergiát okozó növény a parlagfű. Ezt szinte mindenki ismeri és majdnem minden második embernél vált ki allergiát. Fő virágzási időszakát júliusban és augusztusban éli, ilyenkor burjánzik és nagyon sok helyen képes megélni, ezért is találkozhatsz a leggyakrabban ezzel a növénnyel. Szemnedvesség, torokkaparás, orrfolyás, hogy csak néhányat említsünk a tünetek közül, amiket a parlagfű okozhat, ha te is érzékeny vagy rá.

  •  Hársfa

Fantasztikus illata van és csodaszép növény a hársfa, virágzása idején kedvünkre gyönyörködhetünk hűs lombkoronája alatt. Azonban sajnos a virága szintén allergiát okozhat, ugyanis ezek a kis fehér szirmú virágok különösen allergének, tehát jó lesz velük vigyázni!

  • Réti ecsetpázsit

Ez a fűfélék családjába tartozó növény igazán mutatós, főleg akkor és ott burjánzik el, ahol nincs gondozva a fű vagy az udvar, a kert. Éppen ezért szabad réteken, mezőkön és erdősségekben sűrűn találkozhatsz vele. A nyár kétharmadában, pontosabban július végéig virágzik, de addig érdemes elkerülni, mert szintén nagyon erős allergiás panaszokat válthat ki, ha érzékeny rá egy szervezet.

 

Vedd fel Te is a harcot a NaturComfortos termékkel az allergia ellen!

Kiváló választás ehhez a Laskagomba kapszula, a Liposomal C-vitamin vagy a Magyar Családi Életerő olaj.

 

 

 

 

 

 

Még több ajánlott blog Neked

A Naturcomfort Black Friday 2020 keretében november 27-én 0 órától 24 óráig olyan, kizárólag természetes eredetű termékeket vásárolhat meg, amelyek segítséget nyújthatnak...

Elolvasom »

Miért kapta az egyik legnépszerűbb termékünk a „családi” jelzőt? Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan generáció a családon belül, akinek ne tudna...

Elolvasom »

Mozgás nélkül nincs egészség. Vannak azonban olyan mozgásszervi elváltozások, amelyek nehézkessé és fájdalmassá teszik a mindennapokat. Ilyen pl. a közönséges derékfájás (lumbágó),...

Elolvasom »