5 tipp, amitől ki fogsz ugrani az ágyból, mint “kelj fel Jancsi”

Szerző: Naturcomfort

Nehéz a reggeli felkelés? A reggeli óracsörgés az ellenséged? Legszívesebben egész reggel szundi üzemmódban hagynád nemcsak a telefonod, de magadat is? Reggel még jobban fájnak az ízületek, az éjjel elaludt, elgémberedett izmok?

5 izgalmas és szuper ötlettel állunk most elő, amit érdemes lesz kipróbálnod:

  • Reggeli fény

Ha a redőnyt vagy a sötétítő függönyt nem húzod be teljesen a hálószobai ablaknál, hanem résnyi helyet hagysz, akkor a reggeli napfény finoman szűrődik majd be a szobádba, és mint régen a nyári szünetben a nagymama, kedvesen kelt fel. A halvány fény csak megsimogatja az arcodat, de nem riaszt fel, így az ébredés könnyed lesz és békés. Ez elég kellemesen hangzik, nem igaz?

  • Serkentő kúra

Az ízületi és izomfájdalmakra ajánlott NaturComfort tea-készítményeket érdemes kúraszerűen is fogyasztanod. Ha megiszol napi két vagy három csésze Fitt-tea vagy Táncpróba teakeverék nem csupán energiával és életerővel tölt fel, de segíthet abban is, hogy ne okozzon leküzdhetetlen fájdalmat az ágyból való kikelés, és ne ess vissza az ágyba, mint egy darab fa.

  • Kérj telefonos segítséget

Mivel a modern technika világában élünk, én is – mint sok másik ember – a telefonomat használom ébresztőnek. Azonban érdemes kis cselhez folyamodni. Én például alapból 10 perccel korábbra kalibrálom az ébresztést, mint ahogy fel kellene ébrednem, és 3 percenként “szundit” is beállítok, mert harmadjára majd csak kimegy az álom annyira a szememből, hogy biztosan felkeljek.

  • Egy kis mozgás

Csodákra képes a reggeli torna. Tudom tudom, reggel iszonyú nehéz rászánni magad, de ha már felkeltél, semmi sincs ami jobban serkentené a vérkeringést és felébresztené még alvó izmokat, mint egy kis reggeli mozgásgyakorlat. Akár futni mész el, akár a könnyedebb jógázást választod, vagy inkább úszol egyet a helyi uszodában.

  • Reggeli program

Munkahelyi meetinget, baráti családi elfoglaltságot, vagy kötelező programot is érdemes a reggeli órákra beírni a határidőnaplódba, hiszen semmi sem motivál jobban, mint az, hogy odaérj egy megbeszélt találkozóra, vagy időben elvidd a gyereket az iskolába, óvodába és még te is beérj a munkába.

Még több ajánlott blog Neked

A tavasz egyúttal a megújulás évszaka és ideje. Az ilyenkor esedékes nagytakarítással például megszabadulhatsz a felesleges holmiktól, ruháktól, vagy akár bútoroktól is,...

Elolvasom »

Január elseje az újévi fogadalmak ideje. Ez nem csoda, hiszen mindenki szeretné, hogy a következó év sikeresebb, boldogabb és eredményesebb legyen. Az...

Elolvasom »

Sokan élnek együtt ízületi vagy egyéb testi panaszokkal úgy, hogy nem törődnek ezek kezelésével, pusztán a fájdalomcsillapító tablettákban látják a megoldás. Ez...

Elolvasom »

Most INGYEN letölteheted!

Gyógyír-tár

Mit tartalmaz?

  • Az ízületi gyulladás lelki és orvosi okai
  • Dr. Vass László írása a lehetséges megoldásokról
  • 8+1 tipp a fájdalom kezelésére

 

Letöltöm a Gyógyír-tár füzetet »