5 tipp, amivel megőrizhető a mozgás könnyedsége

Szerző: Naturcomfort

Mozgás nélkül nincs egészség. Vannak azonban olyan mozgásszervi elváltozások, amelyek nehézkessé és fájdalmassá teszik a mindennapokat. Ilyen pl. a közönséges derékfájás (lumbágó), degeneratív ízületi gyulladás (oszteoartritisz), porckopás (artrózis) és bizonyos izomfájdalommal járó állapotok is.

Szerencsére ezek egy része tudatos életmóddal megelőzhető, a már kialakult elváltozások tünetei pedig akár természetes hatóanyagtartalmú balzsamokkal és étrend-kiegészítők segítségével is enyhíthetők.

mozgás
A napi mozgás elengedhetetlen

A mozgás elősegítése érdekében számtalan idegrostunk és izmunk dolgozik együtt. Ezek segítségével tölthetik be funkciójukat az ízületeink, viselik a terhelést a végtagjaink és egyenlíti ki a kisebb-nagyobb kilengéseket a vázrendszerünk.

A mozgás tehát rendkívül összetett folyamat, amiben ha valahol disszonancia keletkezik, az az egész közérzetünkre kihathat és gyakran fájdalommal járó állapotot idéz elő.

Ne álljon be a sorba

Tagadhatatlan tény, hogy az idő előrehaladtával természetes módon kopni kezdenek az ízületek és az is, hogy a mozgásszegény életmód mozgásszervi problémákat idézhet elő. Ennek ellenére megdöbbentőek azok a közismert statisztikai adatok, miszerint:

  • az emberek kétharmada, legalább egyszer az élete során már átélte a derékfájás gyötrelmeit
  • minden tizedik felnőtt artrózissal küzd

Ugyanakkor, számos fájdalmas állapot valójában az izmok görcsössége és húzódása miatt jelentkezik, aminek legtöbbször a helytelen testtartás, egy rosszul kivitelezett mozdulat vagy túlerőltetés és szintén a mozgásszegény életmód miatti gyengébb izomzat az oka.

5 tipp a fájdalommentes mindennapokért

Azért, hogy Ön minél tovább élvezhesse a fájdalommentes mozgás örömeit, érdemes minden nap tennie izmai, ízületei és gerince egészségének megőrzéséért, illetve a már kialakult elváltozások okozta fájdalom és gyulladás csökkentéséért.

1. Sportoljon legalább heti háromszor!
A rendszeres sportolás bizonyítottan segít megőrizni az ízületek, csontok és izomzat egészséges szerkezetét. Kezdje könnyed, napi sétákkal, kerékpározással.

2. Szabaduljon meg a felesleges kilóktól!
A normál testsúly tartásával ugyanis azon túl, hogy jelentősen csökkenthető a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázata, megelőzhető az ízületek túlterhelése is, amivel csökkenthető kopásos és a degeneratív ízületi elváltozások kialakulásának kockázata, illetve az állapot súlyosbodása.

3. Egyen sok tengeri halat!
A magas omega-3 zsírsav bevitel csökkentheti a szervezeten belüli gyulladások kialakulását.

4. Ügyeljen a helyes testtartásra!
Kerülje a görnyedt testtartást, ami a gerincproblémák leggyakoribb okozója.

5. Egészítse ki a mozgásszervi terápiát természetes, gyógyhatású készítményekkel!
A célzottan használt, természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású Nagy ízületi csomagban található, egymás hatását támogató termékek hatékonyan használhatók a mozgásszervi terápia kiegészítéseként, ízületi problémák, derékfájás és izomfájdalmak esetén is. Enyhébb panaszok esetén a Kis ízületi csomag is enyhülést hozhat. A Nagy ízület csomagot itt, a Kis ízületi csomagot pedig itt vásárolhatja meg.

Még több ajánlott blog Neked

A gomba az új superfood? Az utóbbi években előtérbe kerültek egyes gombafajok, mivel számos gyógyhatású anyagot, vitamint és a szervezet számára nélkülözhetetlen...

Elolvasom »

Ép testben ép lélek…. Ahogy a mondás tartja. Vajon ez az állítás igaz fordítva is? Van-e összefüggés abban, ha lelkileg kiegyensúlyozottak vagyunk,...

Elolvasom »

A természetesség mindenkinek jól áll. Éppen ezért fontos, hogy te is természetes, natúr kozmetikumokat és gyógynövényes készítményeket használj. Hidd el, sokkal jobban...

Elolvasom »