7 tipp a hatékony egészségmegőrzésért

Szerző: Naturcomfort

Az egészségmegőrzés, illetve a betegségek elkerülése vagy a már kialakult helyzet súlyosbodásának megelőzése nem csupán a test megfelelő fizikai edzettségétől függ. Az elme és a lélek harmóniája is szerepet játszik benne.

Éppen ezért érdemes e három területet egyszerre trenírozni, hogy Ön eredményesen szállhasson szembe a mindennapok kihívásaival.

7 tipp a hatékony egészségmegőrzésért
Megéri megengednem magamnak, hogy sokáig éljek!

Mostantól legyen ez az Ön mottója is! A következő lépések segíteni fogják a hatékony egészségmegőrzésben minden egyes nap.

  1. Minden reggel adjon hálát azért, amije van, amit eddig elért, és azért is, hogy egy újabb csodás nap áll Ön előtt a további tervei megvalósításához!
  2. Munkanapokon az ebédidőben biztosítson magának néhány perc pihenőt, amolyan énidőt, amikor csak önmagára figyel. Kezdje 1 perccel, és fokozatosan növelje az időtartamot, ameddig csak lehet.
  3. Ön is szeret mindent egy kézben tartani? Nézze át a napi teendőit, és amit lehet, delegáljon egy hozzáértő személynek, hogy több ideje jusson azokra a feladatokra, amelyek valóban fontosak.
  4. Ha valami nem úgy sikerül a nap folyamán, ahogy eltervezte, ne bosszankodjon, hiszen azzal nem változtat a helyzeten. Helyette inkább gondolja át, hogy holnap mit tehet másképp, hogy elérje a célját.
  5. A munkaidő végén tegye le a munkát, és kapcsolódjon ki. Ne hagyja, hogy betemesse a sok teendő. Higgye el, nagyságrendekkel produktívabban tud dolgozni akkor, ha a szükséges pihenést megadja az elméjének, a lelkének és a testének egyaránt. Ez lehet egy kellemes vacsora a párjával, egy jó könyv vagy egy nap levezető edzés is, bármi, ami Önnek jólesik, és kikapcsolódást, feltöltődést nyújt.
  6. Hetente legalább háromszor sportoljon intenzíven, és legyen tudatos az étkezését illetően.
  7. Zavartalanul alszik, rendszeresen sportol, egészségesen étkezik, mégis mindig fáradtnak érzi magát? Úgy érzi, hogy bizonyos személyek elszívják az energiáját a rosszkedvükkel, a pesszimizmusukkal, a rosszindulatukkal? Szabaduljon meg tőlük éppúgy, mint a felesleges elfoglaltságoktól! Keresse olyan személyek társaságát, akik hasonlóan előremutatóan és pozitívan gondolkodnak, mint Ön.

Amint láthatja, az egészségmegőrzés szempontjából a test, az elme és a lélek harmóniájának fenntartása elengedhetetlen. A fentiek napi szintű gyakorlásával pedig sokat tehet a teljesebb élet eléréséért.

Az egészséges élet egyik alapja a rendszeres mozgás. Az idő előrehaladtával azonban az ízületek kopnak, sérülnek. Előzze meg a fájdalmas ízületi gyulladások okozta problémákat!

A Magyar Családi Balzsam extra hűsítéssel kifejezetten a súlyos ízületi fájdalmakra lett kifejlesztve.

A balzsam tartalmazza a Magyar Családi Balzsamban található gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásukról ismert hatóanyagokat, amit az erőteljesebb hűsítő hatás érdekében egy speciális gél alapban, kámforral és mentollal egészítettünk ki.

A növényi hatóanyagokból kifejlesztett Magyar Családi Balzsam Extra Hűsítéssel már több tízezer embernek segített abban, hogy újra fájdalommentes életet élhessen. Itt vásárolhatja meg>>>

Még több ajánlott blog Neked

A tavasz tökéletes alkalom a méregtelenítésre. Ezért a mai blogcikkben Polgári Erika, életmód tanácsadó, a Naturcomfort tulajdonosa mutat néhány lehetőséget, amivel hatékonyabbá...

Elolvasom »

  Amikor kint hideg van, és napsütésben sem volt részünk már pár napja, az ember hajlamos begubózni, és mormotává változni. Nem lustaságból:...

Elolvasom »

Egyes vitaminok és gyógygombák egyre nagyobb szerephez jutnak az immunerősítésben, emellett a vírusfertőzések megelőzésében, illetve kiegészítő kezelésében. Melyek ezek? Miben rejlik a...

Elolvasom »