A fájdalomcsillapító csak elfedi a problémát!

Szerző: Naturcomfort

Sokan élnek együtt ízületi vagy egyéb testi panaszokkal úgy, hogy nem törődnek ezek kezelésével, pusztán a fájdalomcsillapító tablettákban látják a megoldás. Ez azonban korántsem megoldás, hiszen attól, hogy egy készítmény elnyomja a kínzó tünetet, nem kezeli a kiváltó okot. Sőt akár azáltal, hogy nem veszünk tudomást a fennálló betegségről, még tovább terheljük a szervezetünket. Ez pedig nem mehet a végtelenségig, a szervezet bizony nem tűri az ilyen megoldásokat. Ráadásul ezek az anyagok számos mellékhatással rendelkeznek, ami általában első sorban az emésztésben, de akár az idegrendszerben, majd az általános közérzetre is igencsak káros hatást gyakorol. Arról már nem is beszélve, hogy ezek az anyagok képesek függőséget okozni.

Hogy működik a fájdalomcsillapító?

Az eredetileg kerti mákból származó opiátokat évezredek óta használják gyógyászati célokra. A növény legerősebb hatóanyaga a morfium, melyet Morfeuszról, az álom görög istenéről neveztek el. A morfium nagyon erős fájdalomcsillapító, de közben igen könnyen okoz függőséget is. A 19. században vontak ki először tiszta morfiumot az ópiumból, amit az amerikai polgárháborúban széles körben használták is, mint fájdalomcsillapítót, és sok katona lett tőle függő.
A hazai klinikai gyakorlat azt mutatja, hogy nálunk, a fogfájás, az izom- és ízületi fájdalmak csillapítására többnyire nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID-okat) alkalmaznak.

A nem szteroid gyulladáscsökkentők körébe tartozó készítményekben közös, hogy a hatásmechanizmusuk azon alapul, hogy megakadályozza a gyulladásos elváltozások során jelentkező láz, és a fájdalom kiváltásáért felelős anyagok szintézisét. Vagyis ezek az anyagok csupán csak elnyomják a szervezet természetes folyamatait, amikkel jelzik, hogy valami nincs rendben. Folyamatos használatuk ezért könnyen eredményezhet állapot romlást, hiszen nem figyelünk a szervezet jelzéseire, csak nem veszünk róluk tudomást.

Létezik természetes megoldás

Persze vannak azok az esetek, amikor egy hirtelen trauma (lumbágó, ficam, törés, műtét stb.) következtében jobb, ha tehermentesítjük a testünket a fájdalomcsillapítókkal. Azonban nagyon veszélyes a mesterséges összetételű készítményeket hosszú távon alkalmazni, különös tekintettel a mellékhatásaikra. A fájdalmakat hatékonyan lehet csillapítani a természet erejével, vegyszerek és káros anyagok nélkül is.

Ha ízületi, mozgásszervi fájdalma van, próbálja ki a Magyar Családi Komfort tablettát! Ez a készítmény olyan hatóanyagokat tartalmaz, amik segítik a porcok egészséges szerkezetének megőrzését. Természetes összetevőinek köszönhetően javul a porcok rugalmassága, amitől az ízületek állapota jelentős mértékben képes javulni. A tablettában lévő gyógynövény összetétel, hozzájárul többek között a csontozat erősítéséhez, a szervezet ízületeiben lévő porcok szerkezetének és funkciójának fenntartásában és a porckopás megakadályozásában. Fájdalom esetén célszerű napi 2×2-szemet (reggel-este) bevenni. Egyébként 3×1 tabletta (reggel-délben-este) bevétele ajánlott.

Tipp: Érdemes lehet külsőleg Magyar Családi Balzsamot vagy Magyar Családi Balzsam különlegesen hűsítő változatát használni és mellette a Komfort Tablettát, a szervezet belső támogatása érdekében.

Folyamatosan használatukkal a csontjaidat erősítheted és ellenállóbbá válsz majd a sérülések ellen is. Hatóanyagainak kifejezetten porcerősítő hatása van. Rendkívül hatékonyan enyhíti a fájdalmat, így a görcsöket is kezeli. Ennek a két készítménynek az együttes alkalmazásával megelőzheted, hogy a panaszod komolyabbra forduljon és jelentősen javíthatod a jelenlegi állapotodon is.

Még több ajánlott blog Neked

A mai ember őse gondolt egyet, és lejött arról a bizonyos fáról. Kis lépés volt ez neki, nagy lépés nekünk. A többi...

Elolvasom »

Az ízületi problémák nemcsak az állandó fájdalomérzett miatt hatnak ki a mindennapjainkra. Gyakran depressziót, alvászavart okozhatnak, sőt, ronthatják a koncentrációképességünket. Azzal, hogy...

Elolvasom »

A tavasz a megújulás időszaka: a madarak csicseregnek, nyílnak a virágok és a bőrünk is kibújik az intenzív téli hidratáló krémek és...

Elolvasom »