A fájdalomcsillapító sokszor csak placebó

Szerző: Naturcomfort

A fájdalomcsillapító csak elfedi a problémát

Sokan élnek együtt ízületi- és izomfájdalommal úgy, hogy nem törődnek ezek valódi kezelésével, pusztán a fájdalomcsillapító tablettákban látják a megoldást. Lehet, hogy te is közéjük tartozol? A fájdalomcsillapítók szedése azonban korántsem megoldás, hiszen attól, hogy egy készítmény elnyomja a kínzó tünetet, nem kezeli magát a kiváltó okot.

 

Ha az ilyen fájdalmak csillapítására mindig bekapsz egy pirulát, tulajdonképpen csak az elméd fájdalomérzetét szünteted  meg,

de a fájdalmat és a kiváltó okot egyáltalán nem kezeled.

 

Ráadásul ezek az anyagok számos mellékhatással rendelkeznek, amelyek elsősorban az emésztésedre, az idegrendszeredre, vagy akár az általános közérzetedre is igencsak káros hatást gyakorolhatnak. Arról már nem is beszélve, hogy ezek az anyagok képesek függőséget okozni.

Honnan ered a függőség?

Az eredetileg kerti mákból származó opiátokat évezredek óta használják gyógyászati célokra. A növény legerősebb hatóanyaga a morfium, melyet Morfeuszról, az álom görög istenéről neveztek el. A morfium nagyon erős fájdalomcsillapító, de közben igen könnyen okoz függőséget is.

 

A 19. században vontak ki először tiszta morfiumot az ópiumból,

amit az amerikai polgárháborúban széles körben használtak is,

mint fájdalomcsillapítót, és sajnos emiatt sok katona lett később függő.

A fájdalomcsillapító sokszor csak placebo

A gyulladáscsökkentőkben az a közös, hogy megakadályozzák a gyulladásos elváltozások során jelentkező láz, és a fájdalom kiváltásáért felelős anyagok szintézisét.

Vagyis ezek az anyagok csupán elnyomják a szervezet természetes folyamatait, egyfajta placeboként működnek.

Folyamatos használatuk ezért könnyen eredményezhet állapotromlást,hiszen nem figyelsz a szervezet jelzéseire, csak lehalkítod őket.

Válassz igazi megoldást!

Persze vannak olyan az esetek, amikor egy hirtelen trauma következtében jobb, ha tehermentesíted a tested fájdalomcsillapítókkal. De érdemes számolni ilyenkor az esetleges mellékhatásokkal is, és szakorvoshoz fordulni!

 

Azonban a fájdalmakat hatékonyan tudod csillapítani a természet erejével, vegyszerek és káros anyagok nélkül is.

 

Mondjuk is, mit érdemes használnod:

Ha ízületi, mozgásszervi fájdalommal küzdesz, próbáld ki a Magyar Családi Komfort tablettát! Ez a készítmény olyan hatóanyagokat tartalmaz, amik segítik a porcok egészséges szerkezetének megőrzését. A tablettában lévő gyógynövény összetétel, hozzájárul többek között a csontozat erősítéséhez, és megakadályozza a porckopást.

Érdemes lehet külsőleg Magyar Családi Balzsamot vagy Magyar Családi Balzsam különlegesen hűsítő változatát is használnod. Folyamatosan használatukkal a csontjaidat erősítheted és így ellenállóbbá válsz majd a sérülések ellen is. Ennek a két készítménynek az együttes alkalmazásával megelőzheted, hogy panaszaid súlyosbodjanak.

Még több ajánlott blog Neked

Nagyon sokat hangsúlyozzuk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy termékeinkkel segíteni tudunk a túlterheltségből eredő, kopásos-meszesedéses ízületi bántalmaktól szenvedőknek fájdalommentes, aktív életet élni!...

Elolvasom »

  Az ázsiai gyógyászat ősidők óta alkalmazza a gombákat különféle betegségek megelőzése és gyógyítása céljából. Nálunk ez a tudás átmenetileg feledésbe merült,...

Elolvasom »

Időről időre mindenkinek lehet izomfájdalma, például a megszokottnál több mozgás után izomlázat érez. Ha azonban a fájdalom gyakori, merevek és feszültek az...

Elolvasom »