A nyári melegnek az ízületeid is örülnek?

Szerző: Naturcomfort

A hirtelen beköszöntött nyár szuper jó dolog és a D-vitamin többletet hálásan meg is köszöni a szervezetünk, azonban a jó idő nem minden “részünknek” tesz kifejezetten jót. Ugyanis a nagy meleg, főleg az igazi kánikula az ereinkre, ízületeinkre kellemetlen hatást és következményt is gyakorolhat, így ők a melegnek nem annyira örülnek, mint mondjuk mi. Jó lesz tehát vigyázni és odafigyelned erre, mondjuk is miért és hogyan!

 

Hőség, pára, légnyomás

Ez a három dolog bizony szorosan összefügg és együtt elég nagy hatással is vannak a szervezetünkre, az ízületi panaszokra pedig sajnos még inkább.

Ha te is ilyennel nézel szembe, akkor bizonyára nyáron erősen tapasztalod,

hogy az extrém meleghez mennyivel nehezebben alkalmazkodsz és minden szélsőséges,

akár negatív időjárási hatást sokkal intenzívebben érzékelsz, mint mások.

A légnyomás megváltozása az ízületeid érzékenységét erősíti, amit te egyfajta feszülésként, merevségként érzel. Mivel a melegben előfordulhat, hogy dehidratált vagy és ez elég könnyen tudja fokozni a magát fájdalmat.

Pár jó tanáccsal készültünk most neked:

  • Ha teheted,ilyenkor kevésbé válassz olyan sportolási lehetőséget, amit a szabadban űzöl, mert nem jó túl sok időt egyhuzamban a napon, a melegben tölteni. Bár az úszás azért jó köztes megoldás lehet. Frissít is és szuper jót tesz az ízületeidnek is. A népszerű vízi tornák és jógák rendkívül változatosak és kreatívak, érdemes legalább egyet neked is kipróbálnod.
  • A helyes táplálkozás a megfelelő folyadékmennyiség mellett szintén rendkívül fontos.  Számos olyan étel, sima gyümölcs és zsenge zöldség van, amit érdemes ilyenkor fogyasztani. Az olajos halsaláta vagy zöld leveles zöldségekből készült köret szuper választás tud számodra lenni nyáron.
  • Strandoláskor, fürdőzéskor érdemesebb aktívabbra venned a figurát. Ne legyél passzív fürdőző ilyenkor, hanem mozogj közben, ússz, tornázz, válts sűrűn medencét, ha teheted, mert ez is rendkívül jó hatással tud lenni az izmaidra, a reumás fájdalmakra és természetesen az ízületeidre is.
  • Semmiképpen se öltözködj ilyenkor úgy, hogy abba nagyon belemelegedj vagy beleizzadj, mert ez csak erősíteni fogja a fájdalmadat és sajnos a tünetek is egyre súlyosabbak lehetnek. Hiszen, ha a melegben nem megfelelően szellőzik a bőröd és nem optimálisan tudja a szervezeted leadni a hőt, akkor befülledsz, az ereid és ízületeid is megduzzadnak és fájni fognak. Légáteresztő, vékony anyagú, könnyed nyári ruha a jó választás ilyenkor.
  • Ha már öltözködés, akkor a kényelmes lábbelire is érdemes figyelmet fordítanod, mert ha az kényelmetlen, itt nyom – ott nyom, tör és elzsibbasztja csak a lábfejed, akkor az kihat a vérkeringésedre, vagyis az ízületeidre is.  Tanácsos tehát a kényelemre törekednek itt is. Hiszen a kényelmes még nem azt jelenti, hogy nem lehetsz csinos vagy elegáns, nem igaz? De ha nem komfortos a cipő, hidd el, nagyon bosszús leszel a jelentkező fájdalom miatt…

A nyári melegben is használd ízületeid ápolására a NaturComfort termékeit!

 

* * *
Mit kell tudni az ízületi gyulladásról?
Ingyenesen letölthető Ízületi Gyógyír-Tár füzet

Ízületi gyulladástól szenvedsz? Fáj a hátad, lábad, derekad? Gyógyír-tár füzetünkből mindent megtudhatsz arról, hogyan alakul ki az adott betegség. Hatékony segítséget kapsz azzal kapcsolatban, milyen lehetőségeid vannak a házi praktikáktól kezdve az orvosi megoldásokig.

Az ízületi gyulladás nem lesz többé az ellenséged, megtapasztalod, hogy kezelhetővé válik problémád, lehet újra szabadon mozogni, fájdalommentesen tölteni a napjaid és vidáman búcsút inteni a korábbi gondoknak.

Vásárlóink saját tapasztalataikról is beszámolnak, hogy ezzel is segítsenek a gyógyulásban.

LETÖLTÖM »

 

 

Még több ajánlott blog Neked

A mai világban már szinte minden adott ahhoz, hogy hosszú, egészséges életet éljünk. Mindössze tudnunk kell, mire érdemes odafigyeljünk egészségünk megőrzése érdekében...

Elolvasom »

A tél a téli álom és a kényeztetés évszaka, ami a hidegebb időjárás, az ünnepi élvezetek és a kevesebb testmozgás miatt nem...

Elolvasom »

Miért kapta az egyik legnépszerűbb termékünk a „családi” jelzőt? Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan generáció a családon belül, akinek ne tudna...

Elolvasom »