Csak egészség legyen, a többit majd megoldjuk!

Szerző: Naturcomfort

Kisgyermekként sokszor hallhattuk szüleinktől: csak egészség legyen, a többi majd lesz valahogy. És valóban. Az egészség olyan érték, amely természetes az egészségesnek, kívánatos a betegnek.
>>>

Nem is vagyunk tudatában fontosságának, csak ha már nem vagyunk birtokában. Az egészségi állapotot sok összetevő határozza meg. Némelyik kivédhető, de számtalan olyan környezeti, tényező van, amelyek károsíthatják egészségi állapotunkat.

Egészségünkre elsősorban életmódunk van a legnagyobb hatással.

A kialakított napi ritmusunkra fizikai aktivitás megőrzése is pozitív hatással van. A rendszertelenség, az aktív és passzív pihenés hiánya az egészségi állapotot jelentősen rontja.

A kedvezőtlen gazdasági és társadalmi környezet megbetegítő hatású.

A jelenlegi helyzet pedig nagyon rá tehet egy lapáttal, hiszen nem is kell nagyon, csak egy kicsit körülnézni a körülöttünk lévő világban. Mást se hallunk, mint drasztikus áremelkedés, rezsiszámla, munkanélküliség, meg fogunk fagyni… és még folytathatnánk.

Nyilván tisztában kell lennünk azzal, hogy mi folyik körülöttünk, de gondoljunk csak bele, mi történik, ha csak erre fókuszálunk?

Először is növekszik bennünk a stressz, az aggódás. Nem tudunk normális kapcsolatokat fenntartani, kialakítani, hiszen állandó félelemben élünk. Nem tudunk a munkánkra koncentrálni, ami a legfőbb bevételi forrásunk arra, hogy magunkat fenntartsuk. És a végén a stressz testi betegségben is megjelenik az életünkben. A betegség pedig igénybe veszi az egész embert. Nem csak a tünetek, a fájdalom, az elesettség okoz problémát, hanem a lelki egyensúly hiánya is.

A testi-lelki egészség feltétele, hogy az egyensúly fennmaradjon.

Nagyon nehéz a környezet negatív hatásait kivédenünk. A stabilitásban élő embernek azonban nagy esélye van, arra, hogy lelki egyensúlyban éljen, érzelmi élete stabil, kiegyensúlyozott legyen. Az egészséges ember képes arra, hogy helyt álljon az élete minden területén, a munkájában a kapcsolataiban, magánéletében egyaránt.

A terhelhetőség lehetővé teszi, hogy a nehézségeket, problémákat megoldja.

A kiegyensúlyozottság elősegíti, hogy önmagát megvalósítsa, alkotásra késztesse. Az erre való nevelés elsődleges színtere a család. A gyermek elsajátíthatja a helyes mintákat, megtanulja a családi hagyományokat ápolni, szeretetben felnőve képes egészséges, kiegyensúlyozott felnőtté válni.

A jövőnk, a jövő generációja szempontjából is fontos, hogy egészségünk megőrzése kiemelt projekt legyen mindannyiunk számára!

Webáruházunkban mindent megtalál, ami hozzásegíti egészsége megőrzéséhez:
Kattintson a logóra!

Még több ajánlott blog Neked

Február 11-én tartottuk az Éves nagyértekezletünket. A hagyományoktól eltérően idén fél napba sűrítettük bele a hivatalos részt (az elmúlt 1 év értékelése,...

Elolvasom »

A rossz testtartás és a sok ülés negatív hatással van a testre. Bizonyára sokan emlékszünk édesanyánk intő szavaira: “Állj egyenesen, húzd ki...

Elolvasom »

Ajándékötletek karácsonyra a családnak és az ismerősöknek A karácsony a keresztény vallás második legfontosabb ünnepe (a húsvét után). Karácsony napja minden évben...

Elolvasom »