Anyák napi program-tippek

Szerző: Naturcomfort

Talán az egyik legcsodálatosabb ünnep, az anyák napja, nem igaz? Bár nemzetközi ünnepről van szó, megünneplése, sőt még a dátuma is eltérő lehet nemzetenként és határonként. Gondoltad volna, hogy egészen az ókori Görögországba nyúlik vissza az anyák napja hagyománya? Bár ekkor még Rhea istennőt, minden istenek anyját köszöntötték így. Később ebből nőtte ki magát a ma is létező ünnep.

Anyák napja – nálunk és máshol

A briteknél például az a szokás, hogy még előző nap megsütik az ún. “anyák süteményét.” A thai gyerekek pedig letérdelnek édesanyjuk előtt és fehér jázminnal kedveskednek neki. Ez a virág náluk a szeretet örök szimbóluma. Nálunk főleg az épült be a hagyományba, hogy a kicsik verset szavalnak, otthon is meg az iskolai, óvodai ünnepségeken, és saját kezűleg készített ajándékkal készülnek az anyukáknak.

Nemzetközi tradíciónak számít azonban, hogy virággal, vagy csokoládéval kedveskedünk az édesanyáknak, nagymamáknak.

Te mivel készülsz idén?

Készülj élménnyel!

Hiszen az édesség és a virág mellett fantasztikus programmal is megajándékozhatod az édesanyádat. Néhány izgalmas ötletet mi is összeszedtünk, íme:

  • Közös wellness nap

Tartsatok egy közös wellness napot. Budapesten bármelyik fürdőben, de akár vidéken is számtalan ilyen lehetőséget találtok. Egy közös aromaterápiás masszázs, meleg, gyógyvizes fürdőzés, egész napos lazítás, finom ételek, ugye milyen jól hangzik? Legyen egy közös relax napotok, töltődjetek fel együtt!

  • Fotózkodjatok Gül Babával

Idén a Rózsakertben, Gül Baba türbéjénél ingyenes fotózásra invitálják az anyukákat, nagymamákat és persze a gyerekeket. Sőt, egy külön meglepetéssel is készülnek az első 100 látogató számára. Május 5-én, délelőtt 10 órától lehet részt venni majd a programon!

  • Közös főzés

Mindig is volt olyan recept, amit a nagymamádtól, vagy az édesanyádtól meg szerettél volna tanulni? Gondtalan gyerekkorodat idézi fel a nagyi rétese, vagy édesanyád egyik specialitása, amit senki más nem tud úgy elkészíteni? Hát akkor az anyák napja, ez a hétvége remek alkalom és szuper apropó erre. Akár egy finom süteményt, vagy valami főételt készítetek el együtt, biztosan fantasztikus program lesz. Ebben az a csodálatos, hogy nagymamák, anyukák és unokák is együtt lehetnek, és a családi hagyomány így öröklődik át generációról generációra.

 

  • Budakeszi arborétum

A Budakeszi Arborétum az egész családot várja anyák napi programjára, ahol kreatív kézműves műhellyel készülnek. Lehetőség nyílik, hogy a legkisebbek saját kezű ajándékot készíthessenek szerető anyukájuknak, és a csodálatos környezetben az egész család, minden kicsi és nagy tagja kellemesen, és feltöltődve kapcsolódjon ki.

  • Túrázzatok együtt!

Ha a természetbe vágytok, és az idő is engedi, nagyszerű ötlet ilyenkor elmenni együtt túrázni, piknikezni, vagy akár még a Velencei-tavat is körbe lehet biciklizni, ha előtte egy kicsit rákészültök, ráedzetek erre.

Anyák napi NaturComfort ajándékötletek:

Még több ajánlott blog Neked

A stressz hatással lehet a mentális egészségre, különösen akkor, ha tartósan fennáll, és befolyásolja az immunválaszt is. Ismerje meg, hogyan hat a...

Elolvasom »

Már alig egy sóhajtásnyira vagyunk a nyártól, de azért még a tavasz jó néhány napod ad neked is, hogy méregtelenítsd a szervezeted,...

Elolvasom »

Ahogy tél után a tavaszi megújulásra készíted fel magad és a szervezeted, úgy ilyenkor nyárelőn pedig a nyárra kell kicsit “rágyúrnod”. Hiszen...

Elolvasom »