A derékfájás életmódbeli okai és természetes kezelési lehetőségei

Szerző: Naturcomfort

Öt magyar emberből négy legalább egyszer átélte már az élete során a közönséges derékfájás gyötrelmeit. A civilizációs betegségként is számon tartott lumbágó oka a különböző életmódbeli sajátosságokban keresendő.

Elsősorban azokat érinti, akiknek a munkájukból vagy egyéb rendszeres napi tevékenységükből kifolyólag rossz a testtartásuk. Ha a helyzet változatlanul, huzamosabb ideig fennáll, az idő előrehaladtával a kis derékfájásból, hosszabb ideig tartó és erőteljesebb fájdalommal járó állapot lehet, pedig egy kis odafigyeléssel ez akár meg is előzhető.

derékfájás
A derékfájás leggyakoribb oka

A derékfájás több okból is kialakulhat, melyek közül kétségtelenül a rendkívül erős és hirtelen jelentkező fájdalommal járó lumbágó a leggyakoribb.

A közönséges derékfájás kialakulásához mindössze egy rossz mozdulat is elegendő, de a hosszú ideig tartó vagy rendszeresen ismétlődő mozgások és a fiziológiás szempontból egészségtelen, rossz testtartás is felelős a kialakulásáért.

Nem véletlen, hogy a derékfájás ezen formája nagy számban érinti az irodai munkát végző személyeket, akik olykor észre sem veszik, hogy naphosszat görnyedten ülnek a monitorok előtt.

Az állandóan ismétlődő mozgások (pl. a kertészeké, favágóké vagy az autószerelőké is erősítheti a rossz testtartás jellemző tüneteként jelentkező fájdalmat és mozgásbeszűkülést.

A lumbágó bármilyen életkorban jelentkezhet és ha nem szentelünk a kiújulás megelőzésére elegendő figyelmet, akár krónikussá is válhat.

Miért fájhat még a derekunk?

A derékfájásnak egyéb okai (pl. porckorong problémák, ízületi kopás, ülőidegzsába, csigolya elmozdulás, stb.) is lehetnek, amelyeket egy szakszerű állapotfelméréssel, illetve ortopéd szakorvosi vizsgálattal lehet igazolni.

Enyhébb esetekben a kezelésük konzervatív terápia keretében történik, melynek kiegészítéseként a természetes eredetű, gyógyhatású krémek, kenőcsök és balzsamok is segíthetnek az akut gyulladással, fájdalommal és a gerinc menti izomzat feszülésével járó állapotokon.

A Magyar Családi Balzsam családot épp az ilyen helyzetekre fejlesztettük ki. Értékes, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító összetevőik révén eredményesen kiegészíthetik és támogathatják az előírt terápiát.

Mit lehet tenni a lumbágó megelőzéséért, illetve a már kialakult probléma ellen?

A lumbágó tüneteinek jelentkezésekor (és persze a pontos orvosi diagnózis ismeretében), akut esetben, a külsőleg használt természetes balzsamok és krémek felgyorsíthatják a gyógyulási folyamamtot.

Ha tartósan szeretné elkerülni a fájdalmas állapot visszatérését, érdemes továbbá a tudatos testmozgást és a hátizomzat erősítésére szolgáló gerinctornát is beiktatnia az életébe.

A mozgásszervi elváltozások kiegészítő terápiájaként, elsősorban a fájdalomcsillapító, illetve a csontok, porcok egészséges felépítését és működését támogató termékek alkalmazhatók sikeresen.

Az egyik ilyen a Naturcomfort Derékmelegítő Krém vörös szőlővel, amit kifejezetten a fájós derék problémáira fejlesztettünk ki.

Ez a különleges melegítő hatású krém olyan célzott összetevőket tartalmaz, amelyek hatékonyan segíthetik a fájós derék természetes gyógyulási folyamatát:

  • a természetes gyógyászatban már évszázadok óta bizonyított fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövényes borsmenta és az erdeifenyő-olajat
  • tisztító, görcsoldó hatásáról ismert feketediólevél-kivonatot
  • a természetgyógyászatban régóta az érrendszer támogatására használt vörösszőlőlevél-kivonatot

Enyhítse panaszait a természet patikájából származó gyógynövények segítségével! A Derékmelegítő krémet itt vásárolhatja meg>>>

Még több ajánlott blog Neked

Játék az unokákkal, sütés-főzés, sürgés-forgás, utazás, kertészkedés? Téged mi az, ami boldoggá tesz és feltölt? Minden olyan tevékenység, ami örömet csempész a...

Elolvasom »

Ilyenkor nyár végén a meleg mellett tombol az allergiaszezon is, és aki allergiás, annak bizony nagyon nehéz ez az időszak. Orrfolyás, könnyező...

Elolvasom »

A lábdagadás hátterében több ok is meghúzódhat. Gyakran épp a visszeresség az, ami ma már szerencsére eredményesen kezelhető orvosilag, és enyhébb esetekben,...

Elolvasom »