Életmód tippek tavaszra

Szerző: Naturcomfort

A tavasz egyúttal a megújulás évszaka és ideje. Az ilyenkor esedékes nagytakarítással például megszabadulhatsz a felesleges holmiktól, ruháktól, vagy akár bútoroktól is, eközben felújítod a lakást, a gardróbot, a kertet. Éppen így érdemes az életmódot, a szervezeted és talán a hozzáállásodat is megújítanod a tavaszi napokkal.

A hosszú téli hónapok után kell a regenerálódás, az újratöltés.

Élet-mód-tavasz

Néhány ötletet összeszedtünk, amiket kipróbálhatsz te is tavasszal:

  • Kicsit visszább venni – avagy hogyan érdemes ilyenkor diétázni

Mindenek előtt érdemes összeállítanod a fogyokúrás étrendet. Ha esetleg bizonytalan vagy, nyugodtan kérd ki ehhez szakember segítségét. Tartsd azért azt is szem előtt, hogy a diéta nem állhat abból, hogy semmi mást nem eszel, csak salátát, magvakat, meg gyümölcslevet fogyasztasz. Hiszen a megfelelő mértékű és milyenségű tápanyagbevitel ilyenkor is nagyon fontos, már csak azért is, mert a tavaszi diéta célja nem feltétlenül a súlyvesztés, hanem inkább a méregtelenítés.

A cukortól, zsíroktól és szénhidrátoktól túlcsorduló ételeket és készítményeket érdemes ilyenkor nagy ívben elkerülnöd. Ugyanígy jobban teszed, ha nem veszel olyan kész- és félkész ételeket, amelyek kémiai összetevőket tartalmaznak.

 

  • Lelki béke

Télen a korai sötétedés, a szürke idő és a hideg miatt a problémák, a megoldandó feladatok, érzelmi és lelki sérülések sokszor jobban megterhelnek minket.

Te is estél már ilyenkor depresszióba? Érezted, hogy kedved sincs kimozdulni, hogy szinte mindenre az a válaszod: majd tavasszal?

Ha ezeket mélyen elfojtod magadban, és úgy érzed nem is tudsz rajta egyedül változtatni, akkor a tavasz remek alkalom arra, hogy elmenj egy terapeutához, vagy egy önsegítő csoportba. Az ilyen irányított beszélgetések és feltárulkozások rengeteget segíthetnek, hogy megnyílj, mint tavasszal a virágok.

 

  •  Külső szépség

Tavasszal érdemes lehet külsőnkben is megújulni. Például egy új frizura akár egész lényednek új megjelenést kölcsönözhet. De befizetni magad egy teljes kozmetikai kezelésre ugyanilyen kényeztető lehet, ami után úgy érzed magad, mintha újjászülettél volna.

Testi, lelki feltöltődéshez a következő termékeket ajánljuk:

>>Feszes bőr 50 felett Nappali Arckrém

>>Feszes Bőr 50 Felett Éjszakai Arckrém

>>Karcsú Boszy teakúra

Légy mindig fitt, és kiegyensúlyozott!

Még több ajánlott blog Neked

Az immunrendszer az első védelmi vonal a megfázással, az influenzával és egyéb őszi-téli időszakban gyakori betegségekkel szemben. Az immunrendszer segít a gyógyulásban...

Elolvasom »

Elolvasom »

Tavaly év végén úgy gondoltuk, hogy vannak olyan szakmák, hivatások is, amely tagjainak – ezt választják – az életük mindennapi része a segítségnyújtás. Küldetésünk a...

Elolvasom »