Fájdalmas a hideg? Téli tippek ízületi fájdalmak ellen

Szerző: Naturcomfort

Amikor kint hideg van, és napsütésben sem volt részünk már pár napja, az ember hajlamos begubózni, és mormotává változni. Nem lustaságból: az ízületi fájdalmak ilyenkor erősebben jelentkeznek, még merevebbé, görcsösebbé, fájdalmasabbá teszik a mozgást. Mégis, ha egyszer jól felöltözve kimerészkedünk egy sétára, akár hosszabbra is, rájövünk, nincs ennél jobb téli hangulatjavító! Az egészségünk szempontjából is érdemes kimozdulni.

Téli sétával az ízületi fájdalmak ellen

Miért ajánljuk a sétát a hideg idő ellenére? Mert a friss levegő javítja a közérzetet. Ennek a ténynek a magyarázata egyszerű: a mozgás endorfint termel. Az endorfin olyan fehérje, ami csillapítja a fájdalmat, és kellemes érzést idéz elő, ezért is nevezik a köznyelvben boldogsághormonnak. Igazából mindegy, milyen mozgásformát választunk, a hangsúly azon van, hogy legalább 30 percen át folyamatosan mozogjunk.

A mozgás jót tesz az izmoknak, ízületeknek, inaknak is. Aki teheti, kicsit nehezítheti a sétáját hosszabb útvonalat vagy nehezebb terepet választva. Egyenetlen talajon hatékonyabb a mozgás, felfoghatjuk akár edzésnek is. Nemcsak az izmaidat erősíted ilyenkor, de javul a mozgáskoordinációd is.

Fájdalmas a hideg? Téli tippek ízületi fájdalmak ellen
Tippek téli sétához

1. Ha azért nem mozdulsz ki, mert ízületi fájdalmak kínoznak, séta előtt kend be a térded, a lábad ízületápoló gyógynövényes balzsamunkkal, a Magyar Családi Balzsammal. Könnyebben fogsz mozogni, és nem jelent majd gondot az elindulás.

2. Fontos a réteges öltözködés. A téli öltözéknek elengedhetelen része a sapka és a kesztyű, ne feledd őket otthon! Végtagjainkat, fejünket, nyakunkat mindenképpen védenünk kell a kinti hidegtől. Ugyanakkor fontos a kényelem is, hogy a sok réteg ne akadályozzon a mozgásban. Fontos a meleg alsónemű, és egy szélálló és vízálló kabát is nagyon meghálálja magát. Egy vízhatlan, meleg bakancs vagy csizma is feltétlenül szükséges, nélküle az ízületi fájdalmak csak fokozódni fognak!

3. Bár télen nem igazán szoktunk kint a szabadban olthatatlan szomjúságot érezni, a megfelelő folyadékbevitelre ilyenkor is gondoskodni kell. Igyál vizet vagy teát a séta előtt, közben és utána is.

4. Ha hosszabb sétára indulsz, vidd magaddal a mobilod.

5. Séta után, az otthonod kellemes melegében jót fog tenni az izmoknak, ha bemasszírozol egy borsószemnyit klasszikus vagy melegítő hatású gyógynövényes balzsamunkból. Segítségedre lesz, ha elszoktál a mozgástól, ha elfáradtak az izmaid. Segít megelőzni az izomlázat, illetve a lábdagadást. Persze ne feledkezzünk meg az ízületi fájdalmakat enyhítő hatásról sem!

Ne feledd: bentről mindig rosszabbnak tűnik az idő! Ha kint vagy a szabadban és mozogsz, már nem fogod érezni a hideget, és hamarosan a kedved is jobb lesz!

Tél elején mindig érdemes figyelned a weboldalunkat, mert különleges akciókkal készülünk az Ünnepekre! Nézd meg itt, hogy most milyen akciókkal, ajándékokkal kedveskedünk neked>>

Még több ajánlott blog Neked

A Naturcomfort Black Friday 2020 keretében november 27-én 0 órától 24 óráig olyan, kizárólag természetes eredetű termékeket vásárolhat meg, amelyek segítséget nyújthatnak...

Elolvasom »

A legtöbb, amit megtehet szerettei testi-lelki jóllétéért A tél közeledtével, ahogy egyre inkább hullatják leveleiket a fák, és válnak egyre szürkébbé a...

Elolvasom »

Amikor jön a nyár, másról sem hallani, csak az elviselhetetlen melegről. Pedig sokak számára nem is a meleg a legrosszabb, hanem az...

Elolvasom »