Fitt a Mama? A legegyszerűbb mozgásforma az ízületi fájdalom enyhítésére

Szerző: Naturcomfort

Lehet, hogy elsőre hihetetlennek tűnik, de a világ talán legegyszerűbb mozgásformája, a könnyű séta is képes csillapítani az ízületi fájdalmat. Fontos, hogy mindig a fizikai állapotnak megfelelő, körültekintéssel végzett mozgásnak van terápiás hatása, vagyis annak, ami a szervezetet nem terheli meg. A megfelelő mozgás ugyanis serkenti a vérkeringést, ezzel javítja a vérellátását a problémás területnek is. És van még egy, bár nem közvetlen előnye: hatásos a túlsúllyal és a passzív életmóddal szemben, amelyek köztudottan az ízületi problémák kialakulásának rizikófaktorai.

Még a legidősebb, komoly ízületi fájdalmakra panaszkodó betegeknek is tanácsolják az orvosok a rendszeres testmozgást, ami akár heti 3-5 alkalom, akár napi rendszerességgel végzett tevékenység is lehet. A napi adag 10 perctől 1 óráig terjed, a beteg állapotától függően.

Mit tehetünk az ízületi fájdalom ellen ősszel?

Ősszel könnyebben lehet fitt a Mama! Miért mondjuk ezt?

A nyári melegben, kánikulában kevesen éreznek késztetést egy jó sétára. A séták igazi ideje ősszel érkezik el, amikor ragyogó a napsütés, kellemesen meleg van, és az őszi színek kavalkádja magával ragadja az embert. Arany, barna, mélyvörös, bíbor, sötétzöld és cinóber: órákon át el lehet nézegetni a naponta változó lombkoronákat. Sokak számára az ősz jelenti a nyugalmat, különösen a nyár élénk zsivaja után.

Annak sem kell beérnie kevesebbel, aki városban lakik, hiszen itt is rengeteg szépséggel találkozhatunk. Nem is beszélve egy erdőről vagy egy botanikus kertről! Másfajta csend uralja a fákat, igazi élmény sétálni egy napsütötte őszi napon.
Mit tehetünk az ízületi fájdalom ellen ősszel?

Mi történik séta közben?

A séta erősíti a lábizmokat, az erősebb izmok nagyobb terhelést képesek átvenni, így kevesebb terhelés hárul az ízületekre. Lépéskor a térd összenyomódik, majd ellazul, ekkor tápláló oxigénhez jutnak az ízületi szövetek. Ha a séta tempója már túl lassúnak tűnik, kicsit gyorsabb szakaszokat is beépíthetünk – természetesen előbb az orvosunkkal egyeztetve.

Milyen természetes módja van még az ízületi fájdalom csökkentésének?

A rendszeres testmozgáson kívül nagyon hasznos segítséget nyújt a növényi hatóanyagokból kifejlesztett Magyar Családi Balzsam. Ez a krém rendkívül magas koncentrációban tartalmazza az évezredek óta fájdalomcsillapításra használt gyógynövényeket: a rozmaringot, a vadgesztenyét, a körömvirágot, az árnikát és a mentát. Ajánlott mindenkinek, akinek az életét megkeseríti az ízületi fájdalom, és nem akarja, hogy korlátozott legyen a mozgásban. Ha séta előtt bekened a térded, lábad a balzsammal, könnyebben fogsz mozogni. Vásárlóink tapasztalata alapján könnyebben mehet a lépcsőzés is, sőt, egy hosszabb sétára is elegendő energia marad.

Nézd meg, mit mondanak azok, akik használják a Magyar Családi Balzsamot>>

Még több ajánlott blog Neked

A multivitaminok és C-vitaminok piacán található termékek között hatalmas különbségek vannak. Egyik-másik vitamin alacsonyabb vagy csak minimális hatóanyag-tartalommal, esetleg nem a legoptimálisabb...

Elolvasom »

Egy korábbi cikkünkben már részletesebben beszéltünk róla, hogy hogyan kapcsolódnak össze lelki problémáink, a testi tüneteinkkel, betegségeinkkel. (Erről itt olvashatsz bővebben.) Mivel...

Elolvasom »

“Nagyon fitt a papa!” Ne, ne tessenek valamiféle régi, rossz beidegződés miatt az az azonos nevű mosogatószerre gondolni, sőt még gondolatban is...

Elolvasom »