Fitt a Mama? A legegyszerűbb mozgásforma az ízületi fájdalom enyhítésére

Szerző: Naturcomfort

Lehet, hogy elsőre hihetetlennek tűnik, de a világ talán legegyszerűbb mozgásformája, a könnyű séta is képes csillapítani az ízületi fájdalmat. Fontos, hogy mindig a fizikai állapotnak megfelelő, körültekintéssel végzett mozgásnak van terápiás hatása, vagyis annak, ami a szervezetet nem terheli meg. A megfelelő mozgás ugyanis serkenti a vérkeringést, ezzel javítja a vérellátását a problémás területnek is. És van még egy, bár nem közvetlen előnye: hatásos a túlsúllyal és a passzív életmóddal szemben, amelyek köztudottan az ízületi problémák kialakulásának rizikófaktorai.

Még a legidősebb, komoly ízületi fájdalmakra panaszkodó betegeknek is tanácsolják az orvosok a rendszeres testmozgást, ami akár heti 3-5 alkalom, akár napi rendszerességgel végzett tevékenység is lehet. A napi adag 10 perctől 1 óráig terjed, a beteg állapotától függően.

Mit tehetünk az ízületi fájdalom ellen ősszel?

Ősszel könnyebben lehet fitt a Mama! Miért mondjuk ezt?

A nyári melegben, kánikulában kevesen éreznek késztetést egy jó sétára. A séták igazi ideje ősszel érkezik el, amikor ragyogó a napsütés, kellemesen meleg van, és az őszi színek kavalkádja magával ragadja az embert. Arany, barna, mélyvörös, bíbor, sötétzöld és cinóber: órákon át el lehet nézegetni a naponta változó lombkoronákat. Sokak számára az ősz jelenti a nyugalmat, különösen a nyár élénk zsivaja után.

Annak sem kell beérnie kevesebbel, aki városban lakik, hiszen itt is rengeteg szépséggel találkozhatunk. Nem is beszélve egy erdőről vagy egy botanikus kertről! Másfajta csend uralja a fákat, igazi élmény sétálni egy napsütötte őszi napon.
Mit tehetünk az ízületi fájdalom ellen ősszel?

Mi történik séta közben?

A séta erősíti a lábizmokat, az erősebb izmok nagyobb terhelést képesek átvenni, így kevesebb terhelés hárul az ízületekre. Lépéskor a térd összenyomódik, majd ellazul, ekkor tápláló oxigénhez jutnak az ízületi szövetek. Ha a séta tempója már túl lassúnak tűnik, kicsit gyorsabb szakaszokat is beépíthetünk – természetesen előbb az orvosunkkal egyeztetve.

Milyen természetes módja van még az ízületi fájdalom csökkentésének?

A rendszeres testmozgáson kívül nagyon hasznos segítséget nyújt a növényi hatóanyagokból kifejlesztett Magyar Családi Balzsam. Ez a krém rendkívül magas koncentrációban tartalmazza az évezredek óta fájdalomcsillapításra használt gyógynövényeket: a rozmaringot, a vadgesztenyét, a körömvirágot, az árnikát és a mentát. Ajánlott mindenkinek, akinek az életét megkeseríti az ízületi fájdalom, és nem akarja, hogy korlátozott legyen a mozgásban. Ha séta előtt bekened a térded, lábad a balzsammal, könnyebben fogsz mozogni. Vásárlóink tapasztalata alapján könnyebben mehet a lépcsőzés is, sőt, egy hosszabb sétára is elegendő energia marad.

Nézd meg, mit mondanak azok, akik használják a Magyar Családi Balzsamot>>

Még több ajánlott blog Neked

“Nagyon fitt a papa!” Útját lehet-e állni egy fiatal és ambiciózus embernek, ha megtépázza az élet, ha odalesz az egészsége és szembejön...

Elolvasom »

Az ízületeket érintő problémáknak számos típusa létezik, különböző tünetekkel, következményekkel járnak, de van egy közös vonásuk. Ez pedig a fájdalom. Sokszor hallani,...

Elolvasom »

Sokféle ember él a környezetünkben, sokukat szeretjük, a rokonainkhoz pedig kimondottan erős érzelmi szálak fűznek. Nincs rosszabb annál, amikor valaki, akit szeretünk...

Elolvasom »