Fontos tudnivalók a: Természetgyógyászatról

Szerző: Naturcomfort

A természetgyógyászat a természet megfigyelésén, az ember természetes öngyógyító képességének és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásainak megfigyelésén alapszik.

Ezek számos tapasztalat útján szerzett élettani és biológiai ismeretekre épülnek. Pl. kamillatea inhaláláshoz. Manapság egyre több olyan orvos ajánlja az ilyen kezeléseket a betegének konkrét esetekben.
Sokan vannak, akik feltétlenül hisznek benne, nyitottak az új módszerekre az orvosi kezelések mellett, vagy ha nem olyan súlyos a panaszuk. A természetgyógyászat hatékonysága függ a betegségtől és annak súlyosságától.

Az már bizonyított tény, hogy bizonyos problémák kezelésekor nagyon hatékony tud lenni, de nem minden esetben eredményes. Mivel nem vagyunk egyformák, nem lehet mindenkinél egyformán hatásos ugyanaz a terápia. Minden szervezet másképp reagál a kezelésekre és a problémák súlyosságára.

A természetgyógyászat nem zárja ki az orvosi kezelést!

Sokan orvos helyett természetgyógyászhoz mennek, hátha sikerül komolyabb gyógyszeres kezelés vagy beavatkozás nélkül megoldani a problémát. Ez akkor lehetséges, ha a páciens még nem érzi túlságosan súlyosnak a helyzetet.

De mindemellett a természetgyógyászat és az orvostudomány tökéletesen kiegészíthetik is egymást. Attól, hogy valaki orvosi kezelés alatt áll, még nyugodtan próbálkozhat kiegészítésként természetes módszerekkel is, csak nagyon fontos, hogy a kezelő orvos is tudjon a természetgyógyászati kezelésről, és fordítva is, a természetgyógyász tudjon az orvosi kezelésről.

A mellékhatások miatt nem kell aggódni, hiszen a természetes módszereknek nincsenek mellékhatásai. Ha bármilyen gyógyszert kiváltunk a gyógyszertárban, a tájékoztató egész hosszan sorolja a lehetséges mellékhatásokat, ezért nem is csoda, hogy sokan próbálnak más megoldást. A természetgyógyászat pedig pontosan ezt kínálja!

A másik legjobb dolog még, hogy nem is olyan ritka, hogy az adott probléma kezelése során helyrejön valami olyan probléma is, ami még egyáltalán nem is okozott panaszokat. Ennek az az oka, hogy nem csak helyileg hat a terápia, hanem a szervezet öngyógyító folyamatait stimulálja. Tehát ha például gyulladással küzd, és sikerült az öngyógyító folyamatokat beindítani, akkor nem biztos, hogy csak az érintett területen múlik el a gyulladás. Egy teljesen máshol lévő gyulladás is megszűnhet.

A 30 éve megalakult Magyar Természetgyógyászok Szövetségének célja, hogy ebben az agyonvegyszerezett világban, anyagi és szellemi káoszban az egyszerű emberek támpontot kapjanak, mellyel saját és szeretteik egészsége megóvásáért, életük és környezetük jobbá tételéért tehetnek valamit, legyen választási lehetõségük.

Az emblémájukkal ajánlott termékek az egészséges életmód, a holisztikus gondolkodásnak megfelelő békés, harmonikus élet megvalósításához nyújtanak segítséget.

Még több ajánlott blog Neked

Az énidő kialakítása és a pihenés nem csupán divatos kifejezések vagy aktuális trendek. Íme néhány tipp, hogy Ön is kiszabaduljon a mókuskerékből.

Elolvasom »

A kéz- és csukló fájdalom viszonylag könnyen kialakulhat a monoton, folytonosan ismétlődő mozgásokkal járó munkavégzés következtében, de csak ritkán jelent súlyos vagy...

Elolvasom »

A multivitaminok és C-vitaminok piacán található termékek között hatalmas különbségek vannak. Egyik-másik vitamin alacsonyabb vagy csak minimális hatóanyag-tartalommal, esetleg nem a legoptimálisabb...

Elolvasom »