A gyógygombák kedvező élettani hatásai

Szerző: Naturcomfort

A gyógygombák, több, egymástól független vizsgálati és kutatási eredmény szerint, számos kedvező élettani hatással rendelkeznek. Nem véletlen, hogy az ősi kínai gyógyászatban már évezredek óta használják őket különböző betegségek gyógyítására, illetve megelőzésre. És hogy mikor érdemes szedni őket? Olvasson tovább, azonnal eláruljuk!

gyógygombák
A gyógygomba nem gyógynövény, de akkor micsoda?

A gyógygombák nem gyógynövények és még csak nem is növények, habár a köztudatban növényként aposztrofálják őket. A gombák, és így a gyógygombák is valójában klorofill nélküli, sejtmagvas élőlények, melyek szerves anyagok lebontásával jutnak tápanyaghoz.

A gyógygombák családjába több mint 300 különböző fajta tartozik, ám ezeknek csak kisebb része (nagyjából 15%-a) alkalmas emberi fogyasztásra is. Közülük is kiemelkedik néhány, mint pl. a süngomba és a shiitake.

Mikor érdemes fogyasztani őket?

A gyógygombákat a távol-keleti gyógyászatban is elsősorban az immunrendszer erősítésére, az állóképesség fokozására használták és használják mai is.

A gombák ugyanis béta-glükánokat tartalmaznak. A béta-glükánok egyfajta cukorvegyületek vagy poliszacharidok, amelyek bizonyítottan képesek a szervezet természetes védekező rendszerének stimulálására.

Ebből következik, hogy a poliszacharidokat tartalmazó gyógygombák alkalmasak lehetnek a különböző felső légúti fertőzések megelőzésére, illetve terápia időtartamának és akár súlyosságának mérséklésére is.

A természet erejével gyógyítók, az évezredek során eredményesen alkalmazták ezeket a különleges gombákat a gyulladással járó, bakteriális és vírusos, illetve a gombás eredetű megbetegedések kezelésére.

Fogyasztásuk tehát javallott (az orvos által előírt terápia kiegészítéseként) az őszi-téli vírusos és bakteriális megbetegedések tüneteinek enyhítésére, illetve akár a felső-légúti betegségek kialakulásának megelőzésre is.

A gyógygombákat továbbá a rosszindulatú sejtburjánzások megelőzésére, illetve az áttétek kialakulásának megakadályozására is használják. Vásárlóink közül is többen számoltak már be ilyen jellegű pozitív hatásról.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy bármilyen gyógygomba tartalmú étrend-kiegészítőt is választ, az nem helyettesíti a kezelőorvos által előírt terápiát!

Viszont hatékonyan kiegészítheti azt és sokoldalú jótékony hatásának köszönhetően kifejezetten segítheti a pozitív irányú változást.

Magyar Gomba Bomba – ütős támogatás az immunrendszernek

A Magyar Gomba Bomba kapszula négy különösen erős és jótékony hatású gomba kivonatát tartalmazza, amelyek egyenként is pozitív hatást gyakorolhatnak a szervezetre.

A laskagomba, süngomba, shiitake gomba, és ördögszekér gomba együtt, egymás hatását felerősítve nyújtanak segítséget az immunrendszer, bélrendszer, idegrendszer és a szív és érrendszer számára.

Rendszeres vagy kúraszerű szedése javasolt többek között:

  • immunrendszer megacélozásáért
  • vírusos, bakteriális és gombás betegségek kialakulásának megelőzéséért
  • vércukorszint stabilizálásáért
  • koleszterinszint csökkentéséért
  • szív egészségének megőrzéséért
  • rákos sejtek növekedésének és szétszóródásának megakadályozásáért vagy lassításáért
  • különböző bőrbetegségek megelőzésééért (pl. ekcéma)
  • bélrendszer megtisztításáért
  • koncentráció, alvászavar, depresszió és feledékenység esetén

A Magyar Gomba Bomba kapszula megvásárolható itt>>>

Még több ajánlott blog Neked

Heti Napló Sváby Andrással műsor aktív nézői NaturComfort ajándékcsomaggal gazdagodhatnak!

Elolvasom »

Különös neve hallatán, többen ódzkodnak a lóbalzsamtól, ami hasonló elven működik, mint a Magyar Családi Balzsam. Nézzük mitől ló, a lóbalzsam és...

Elolvasom »

A shea vaj népszerű bőrápoló. Alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti.

Elolvasom »