Gyógynövényes házi praktikák

Szerző: Naturcomfort

Azon felül, hogy külsőleg és belsőleg, az ember testére és szervezetére milyen csodálatos hatást képesek kifejteni a gyógynövények, számtalan házi praktika és trükk van, amiben szintén szuper segítséget jelenthetnek.

Összeszedtünk  most neked néhány fantasztikus ötletet, amit kipróbálhatsz otthon.
  • Körömvirág – főzéshez

 

Használhatod a virágot és a szirmokat dekorációnak, amit el is lehet fogyasztani, hiszen kellemes az íze. De ha esetleg a fűszerezésnél hasznosítod, akkor az ételeknek sárgás színt és enyhén csípős ízvilágot kölcsönöz. Nyári salátákhoz és halas ételekhez kiválóan passzol.

Körömvirágot tartalmazó termékünk>>>

 

  • Levendula – alváshoz

 

Ha esténként, lefekvés előtt a párna szélére, vagy annak csücskére néhány csepp levendula olajat csepegtetsz, nemcsak szuper kellemes illatban hajthatod álomra a fejedet, de még mélyen is fogsz aludni, talán levendula mezőkről álmodsz majd.

Levendulát tartalmazó termékünk>>>

 

  • Argánolaj – sűrű szemöldök

 

Manapság már nem igazán divat a vékonyra szedett szemöldök. Ha te is vastag és sűrű szemöldökre vágysz, ha nem akarsz minden reggel a szemöldököd megvastagításával időt tölteni, akkor lefekvés előtt, alapos arctisztítás után a szemöldökre alaposan masszírozz bele argánolajat. Hiszen az argánolajnak szőrnövekedő hatása is van. Már akár néhány hét alatt tapasztalni fogod, hogy bizony sűrűsödik a szemöldököd.

Argánolajat tartalmazó termékünk>>>

 

  • Vadgesztenye – molyok ellen

 

Bár a levendula is szuper fegyver a molyok ellen, kevesen ismerik, pedig tényleg hatásos a vadgesztenye is. Akár dekorként felfűzve, akár egy légáteresztő kis szütyőben felakasztva a ruhák, kabátok és ágyneműk közül kiűzi a molyokat. E mellett persze a gyerekeknek játékfigurák és ékszerek is kreatívan készíthetők belőle.

Vadgesztenyét tartalmazó termékünk>>>

 

  • Borsmenta – hajnövesztő

 

Ha alig bírod kivárni, hogy megnőjön a hajad, akkor például a borsmenta, jobban mondva a borsmentaolaj a segítségedre tud lenni. Csupán néhány cseppet kell a borsmenta esszenciából a samponodhoz keverned és néhány héten belül tapasztalni fogod, hogy növekedésnek indultak a hajszálaid. Csodát természetesen ne várj, hiszen ez a praktika még nem azt jelenti, hogy ha ma 10 centis a hajad, akkor az esti hajmosás után holnapra már 30 centis lesz. Mindenesetre hajnövekedés-serkentő hatása van a borsmentának, az biztos.

 

Borsmentát tartalmazó termékünk>>>

Még több ajánlott blog Neked

Közel 7500 aktív nyugdíjas, és hobbi illetve profi sportoló részesült a november-decemberi időszakban a NaturComfort Kft. által felajánlásra került 50 ml-es Magyar...

Elolvasom »

Lehet, hogy elsőre hihetetlennek tűnik, de a világ talán legegyszerűbb mozgásformája, a könnyű séta is képes csillapítani az ízületi fájdalmat. Fontos, hogy...

Elolvasom »

Az előző cikkünkben bemutatott szénhidrátok mellett van még két nagyon fontos tápanyag forrás, ezek a fehérjék és a zsírok. A mostani cikkünkben...

Elolvasom »