Gyógytea, amely táncra csábít

Szerző: Naturcomfort

A gyógynövények, ezáltal a belőlük készült gyógyteák évszázadok óta elkísérik az életünket. Bár rendre újabb és újabb gyógyszereket és gyógymódokat fedeznek fel, a természet erejéhez mégis időközönként visszanyúlunk. Nincs ez másképp a mozgásunkat korlátozó ízületi- és porcbántalmakkal. Egy alapvetően pörgős, aktív személyiség mindennapjait megkeserítheti a folyamatos fájdalom. De aki szeretne tenni egészségének javulásáért, annak bármi lehetséges! Hogyan lehetne javítani, megszüntetni a gyógynövények erejével az ízületi bántalmakat? Most megtudhatja!

gyógytea
Gyógynövények az aktív életért

Minden gyógynövénynek megvan a maga jótékony tulajdonsága, bizonyos növények kombinációja pedig felerősítik egymás pozitív hatásait. Mindezt teaként fogyasztva, frissítőként építhetjük bele az életünkbe. Összeszedtük a rétek orvosait, amelyek segíthetnek leküzdeni a reumatikus fájdalmakat!

Milyen gyógynövények segíthetik az aktív mozgás helyreállítását?
  • Csalánlevél. Ismerjük nagyanyáink intelmét gyerekkorunkból. “Nem baj, ha megcsíp a csalán, legalább nem remeg majd a kezed!” Már az idősebb generáció is tudta, hogy a csalán tökéletes gyógynövény a reumatikus és izületi betegségek megelőzésében és gyógyításában. Hatóanyagainak köszönhetően méregtelenítőként működik, segíti a húgysav kiürülését, amelynek magas előfordulása felel a köszvény kialakulásáért.
  • Aranyvesszőfű. Aranyos rutaként talán jobban ismert gyógynövény, amely leginkább a vese átmosásában segítkezik. Veseköveseknek, vesehomokosnak vizelethajtásra szoktak ajánlani, de mindemellett szintén segít a reumatikus panaszok csillapításában és a gyulladások csökkentésében.
  • Gyermekláncfű. Gyermekkorunk kedvenc és bohókás virága bizony számtalan pozitív hatással rendelkezik. Keserűanyagainak köszönhetően vízhajtó hatású, de a ízületeinkért is sokat tesz. A reumatikus és ízületi gyulladásokkal szemben is hatékony társként tekinthetünk rá.
  • Legyezőfű. A rétek királynője bár elsőre egy egyszerű mezei virágnak tűnik, mégis kevesen tudják, hogy rügyeiből vonták ki az aszpirin egyik alapanyagát, a szalicilsavat. Gyulladáscsökkentő és gyomorkímélő hatása mellett reumaellenes szerként is használják.
  • Zsurló. Az egyik legősibb gyógynövényt szinte csodaszerként tartják számon a füves emberek. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásainak se szeri, se száma, de az aktív életet élők számára mindenképpen vizelethajtó hatása lehet érdekes, amely a bevizesedett ízületek fölös nedvességtartalmát csökkenti.
  • Bodzavirág. Szeretjük szörpként, limonádéként és lekvárként és bizony gyógynövényként sem utolsó. Az egyedi ízű különleges növény gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően vonult be a gyógynövénylexikonba.

Ezeket a páratlan gyógynövények tesszük a NaturComfort Táncpróba gyógynövény teakeverékbe, amely az ízületi bántalmak kezelése mellett frissítő italként is feldobhatja a mindennapokat.

NaturComfort Táncpróba gyógynövény teakeverékek 2 db-os kiszerelésben most 15%-kal kedvezőbben járulnak hozzá, a megfelelő akarat mellett, egy teljesebb élet eléréséhez!

Még több ajánlott blog Neked

Az, hogy a fájdalmat enyhíteni kell, ha panaszunk van, az nem kérdés. Az azonban kérdés lehet, hogy mivel tegyük mindezt? A fájdalomcsillapító...

Elolvasom »

Sokan úgy tartják, hogy a méregtelenítés jelentős szerepet játszik a méreganyagok szervezetből való kivezetésében, javítja a közérzetet és elősegíti a fogyást. Ezért...

Elolvasom »

Szeptember 19-én, a Centrál Hotelben tartottuk rendhagyó félévi értekezletünket. A sok munka közepette újra találkozhattunk egymással, központi dolgozók és távoli irodák munkatársai!...

Elolvasom »