Helyek, ahol 100 évesen is aktívan élnek – 03. rész

Szerző: Naturcomfort

Az amerikai Kék Zóna –  hosszú élet oázisa Dél-Kaliforniában:

Loma Linda az Amerikai Egyesült Államok Dél-Kaliforniai részén található, hatvan mérföldre Los Angelestől. Körülbelül huszonegyezer lakóval.

A Loma Linda-i Kék Zóna titkai
Próbáljuk az amerikai éltes korúak tippjeit!

Találjunk időt a pihenésre! Heti egy napra szakítsuk meg a mindennapi rutint. A szombat kitűnő alkalom, hogy a természetben, a családdal, barátokkal töltsük időnket.

Tartsuk meg egészséges testtömegindesünket (BMI)! Az egészséges BMI-vel rendelkező (vagyis, ha az egyén magasságához megfelelő testsúly párosul).

Mértéktartóan és rendszeresen mozogjunk! Nem kell maratoni futóknak lennünk ahhoz, hogy hosszabb életet élhessünk. A rendszeres, kisebb intenzitású mozgás, mint például a napi séta, csökkentheti a szívbetegségek és bizonyos rákbetegségek kialakulásának esélyét.

Hasonló gondolkodású barátokkal töltsük időnket!

Nassoljunk magvakat! Akik hetente legalább ötször fogyasztanak mogyoróféléket, feleakkora eséllyel szenvednek életük során szívbetegségektől, és átlag két évvel tovább élnek, mint azon társaik, akik nem esznek olajos magvakat. Eddig legalább négy nagyobb tanulmány igazolta az olajos magvak egészségre és élettartamra gyakorolt pozitív hatását.

Viszonozzunk! Sok vallás ösztönzi tagjait önkéntességre. Az idősek ezzel célt találnak maguknak, és messziről elkerüli őket a depresszió is, ha mások megsegítésére koncentrálhatnak.

Húst csak mértékkel fogyasszunk! Az AHS tanulmány kimutatta, hogy gyümölcsből, zöldségből és teljes kiőrlésű élelmiszerekből álló étrenddel megelőzhető jó néhány rákbetegség. Kis adagokban, nem főfogásként fogyasszon inkább húst, aki kívánja.

Legyen könnyű, korai vacsoránk! „Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus”, hangoztatta egy amerikai élelmiszer-kutató. Egy könnyű, korai vacsorával elkerülhető, hogy az inaktív, pihenő napszakban kalóriabombákkal romboljuk testünket. Az alvás minőségére is kedvezően hathat, és a BMI-t is alacsonyan tartja.

Szerepeljen több zöldség étrendünkben! A napi legalább kétszer gyümölcsöt fogyasztók, nem dohányzók körében 70%-kal kisebb mértékben fordult elő tüdőrák

Még több ajánlott blog Neked

A természetgyógyászat a természet megfigyelésén, az ember természetes öngyógyító képességének és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásainak megfigyelésén alapszik.

Elolvasom »

A Fitt a Mama Program segítségével újra formába hozhatja magát. Szabaduljon meg az egészségtelen, mozgásszegény életmód és a testi-lelki harmónia hiánya miatti...

Elolvasom »

Ki ne álmodozna fiatalos, feszes és hidratált bőrről? Nekünk pedig van egy jó hírünk: teljesen természetes folyamat, hogy az évek előrehaladtával a...

Elolvasom »