Helyek, ahol 100 évesen is aktívan élnek – 04. rész

Szerző: Naturcomfort

Az amerikai Kék Zóna
A hosszú élet oázisa Dél-Kaliforniában:

Próbáljuk ki a Costa Rica-i Kék Zóna tanait!

Legyen egy pland de vidánk! A szerencsés százévesek erős életcéllal rendelkeznek. Érzik, hogy szükség van rájuk, és hozzá szeretnének járulni egy jobb világhoz.

Kemény vizet igyunk! A nicoyai víz a kalciumban leggazdagabbak közé tartozik. Talán ezzel is magyarázható a kevesebb szívbetegség, valamint az erősebb csontok és a meglepően kevés combnyaktörés előfordulása.

Koncentráljunk a családra! A nicoyai százévesek a családjukkal élnek, a gyerekek és unokák segítségükre vannak, de egyben hovatartozást és életcélt is jelentenek.

Legyen könnyű a vacsoránk! A kisebb mértékű kalóriabevitel bizonyul a legbiztosabb módnak, hogy több tartalmas évet érhessünk meg. A nicoyaiak kora este könnyű vacsorát esznek.

Ápoljunk széles körű emberi kapcsolatokat! A nicoyai százéveseket gyakran látogatják szomszédaik. Megtanulták, hogyan kell hallgatni, nevetni és megbecsülni értékeiket.

Dolgozzunk keményen! Úgy látszik, a százévesek mindig élvezettel végezték a fizikai munkát életük során. Örömüket lelik a mindennapi feladatokatban.

Napfürdőzzünk eleget! A nicoyaiak rendszeres napsugárzásnak teszik ki magukat, így segítik szervezetüket a megfelelő mennyiségű D-vitamin felvételéhez, ami elengedhetetlen az erős csontok és az egészséges szervezet működéséhez. A D-vitamin-hiány számos betegség kialakulásával összefügghet, mint például a csontritkulás és a szívbetegség. Az „okos” napfürdőzés (tizenöt perc a karokon és lábakon) étrendünk megfelelő kiegészítője.

A közös múlt ereje. A chorotega bennszülöttekhez és tradícióikhoz való tartozás érzése enyhíti és valamelyes stresszmentesíti a modern nicoyaiak életét. Hagyományos, kukoricára és babra épülő étrendjük talán a legalkalmasabb táplálékkombináció a hosszú élet eléréséhez.

Még több ajánlott blog Neked

Kisgyermekként sokszor hallhattuk szüleinktől: csak egészség legyen, a többi majd lesz valahogy. És valóban. Az egészség olyan érték, amely természetes az egészségesnek,...

Elolvasom »

Mit vigyen magával visszerek és lábdagadás ellen? Szeretne a nyaralás alatt feledhetetlen élményekkel gazdagodni? Ez esetben a megfelelő úticél kiválasztása mellett érdemes...

Elolvasom »

Nagyon örülünk minden “apró” visszajelzésnek, amely a termékeinkről szól. Nappali és Éjszakai arckrémünk mióta megalkottuk, sikert arat! Tegye feszessé, rugalmassá arcbőrét Ön...

Elolvasom »