Hogyan eddzünk ha zsírt akarunk égetni?

Szerző: Naturcomfort

A mostani cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy hogyan eddzünk úgy, hogy a zsírégetés megvalósuljon, és ne az értékes izomszövetből veszítsünk a mozgás során. Ahhoz, hogy az edzés a fogyás szempontjából hatékony legyen, több tényezőre is oda kell figyelni.

Ezeket fogjuk most megnézni.

Az emberi szervezet az energia nagy részét zsírban raktározza. A mozgás során arra nagyon fontos figyelni, hogy az energia a zsírokból származzon és átalakulva, a felhasználás helyére, vagyis az izmokba kerüljön. Ez számos biokémiai folyamat során valósul meg, amelyhez az egyik nélkülözhetetlen összetevő az oxigén. Azt, hogy az energia mekkora hányada származik zsírból több tényező határozza meg mint például, az edzés intenzitása, időtartama és jellege.

Hogyan eddzünk hatékonyan?

Ahhoz, hogy a zsírégetés beinduljon, legalább 40 perces közepes intenzitású mozgásra van szükség. Azt, hogy az edzésünk hatékony-e a zsírégetés szempontjából úgy tudjuk meghatározni, hogy figyeljük a pulzusunkat. A pulzus számnak meg kell emelkedni ahhoz, hogy eredményesen edzünk, de arra is figyelni kell, hogy ne emelkedjen meg nagyon, mert akkor már nem eddzünk hatékonyan csak feleslegesen fárasztjuk magunkat. Ha szeretnénk meghatározni, hogy a pulzusunk a megfelelő tartományban van-e, akkor figyelnünk kell a légzésünket. A hatékony edzés során megemelkedett pulzus szám mellett a légzésünk még egyenletes, kényelmesen tudunk beszélni, nem kell a levegő után kapkodnunk. Ez azért nagyon fontos, mert azok a biokémiai folyamatok amik során a zsírégetés megvalósul csak oxigén dús környezetben tudnak létre jönni. Tehát ha az edzés a közepesnél magasabb intenzitású, akkor a zsírégetés nem valósul meg olyan hatékonyan. A nagy intenzitású edzések az állóképesség növelésére kiválóak, de zsírégetés nem a magas pulzustartományon valósul meg. Az, hogy kinél mi a zsírégető pulzustartomány, függ az edzettségi szinttől az életkortól és a testalkattól. Van akinél már egy séta után beindul a zsírégetés, de van akinek egy intenzívebb edzés kell hozzá, de olyan mértékű, hogy még tudjon kényelmesen beszélgetni az edzőtársaival.

Az egészséges életmód szempontjából nagyon fontos a rendszeres testmozgás ami azt jelenti, hogy végezzünk valamilyen közepes intenzitású sportot hetente legalább háromszor. Ilyen például az aerobik a futás a zumba a kerékpározás és az úszás. Az is nagyon lényeges, hogy a rendszeres mozgás mellett védjük az ízületünket. A Magyar Családi Komfort tabletta és a Magyar Családi Balzsam termékeinket pont erre fejlesztettük ki. A két termék együttes használatával kezelhetőek és megelőzhetőek az ízületi problémák.

Most egy rendkívüli ajánlat keretében tudod megvásárolni! A Magyar Családi Komfort Tablettához most egy 50 ml-es Magyar Családi Balzsamot kapsz ajándékba!

>Kattints és vásárolj!

 

Még több ajánlott blog Neked

Ahogy idősödik az ember, az hatással van a táplálkozásra is. Csökken az aktív testtömeg, sorvadnak az izmok és a szervek, lassul az alapanyagcsere.

Elolvasom »

Elolvasom »

Mennyire igaz az a mondás, hogy tavasszal ébred a természet. Így van ez a gyógynövényekkel is. A gyógynövények egészen különleges teremtmények, hiszen...

Elolvasom »