Hogyan előzhető meg a napsütés miatt kialakuló ráncok megjelenése?

Szerző: Naturcomfort

Jó érzés sok időt tölteni a nyári ragyogó napsütésben, de ez megviselheti a bőrt. Ennek oka, hogy a Nap által kibocsátott ultraibolya-sugárzás károsítja a bőrt, és könnyen leégést okoz. Idővel az erős napsugárzás ráncok és sötét foltok kialakulásához vezethet, ami miatt idősebbnek látszódhat a bőr, mint amilyen valójában. Számos kutatásban igazolták, hogy az esetek 80%-ában a bőr öregedéséért az erős UV-sugárzás a felelős. Hogyan előzhető meg a napsütés miatt kialakuló ráncok megjelenése? Van esély a napsugárzás okozta problémák visszafordítására?

Nem lehet minden kárt semlegesíteni, de van néhány olyan lépés, amelyeket ön is megtehet annak érdekében, hogy megvédje a bőrét a nyári napsugárzás káros hatásaitól, és késleltesse a bőr öregedését.>>>

Hogyan előzhető meg a napsütés miatt kialakuló ráncok megjelenése?
Hogyan előzhetők meg a napsütés miatt kialakuló ráncok?

Ha szeretné megelőzni a napsütés miatt kialakuló ráncokat, akkor előzze meg, hogy a bőre leégjen.

Mire a bőr rózsaszínűvé és fájdalmassá válik, a legtöbb kár már megtörtént. A leégés ugyanis akkor fordul elő, ha a bőrsejtekben károsodik a DNS. Ráadásul idővel az ilyen leégéses sérülések összeadódnak, és olyan fizikai változásokhoz vezetnek, mint például a ráncok kialakulása vagy a bőrrák.

Ugyan sok mindent megtehet utólag is, hogy ellensúlyozza a károkat, pl. nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó bőrápolók használatával, de úgy jár a legjobban, ha inkább megelőzi őket.

Ezért mindenképpen érdemes egy magas faktorszámú fényvédő krémet használni, amit legalább 80-90 percenként újra és újra fel kell vinni, és a legmelegebb órákban kerülje a napos területeket, inkább maradjon árnyékban. Megvédheti a bőrét a jövőbeni UV-sugárzás okozta hatásoktól, ha időt ad a bőr enzimjeinek arra, hogy helyrehozzák a korábbi leégések miatt már sérült DNS egy részét.

napsütés miatt kialakuló ráncok
Hidratáljon kívül és belül

A nap szárítja a bőrt, ezért érdemes rendszeresen bőrradírt használni, vagy luffaszivaccsal gyengéden leradírozni a bőr elhalt hámsejtjeinek felső rétegét. Ezután pedig hidratáló arckrémmel és testápolóval kényeztetni a bőrt, hogy visszaszerezhesse üde megjelenését.

Válasszon természetes összetevőkből álló, kőolajmentes hidratálókat és napközben fogyasszon sok folyadékot, hogy elkerülje a kiszáradást.

A Feszes bőr 50 felett Nappali arckrém egész napos hidratálást ad a bőrnek, gyorsan felszívódik és selymes, ragyogó bőr érzését kelti. Idősebb korban regenerálásra, az öregedés késleltetésére és a ráncok láthatóságának csökkentésére, fiatalabb korban pedig az arcbőr üdeségének, szépségének és egészségének megőrzésére ajánljuk ezt a gyógynövényes, gyulladásgátló, bőrnyugtató, sejtregeneráló, vízmegkötő és túlzott faggyútermelődést gátló hatású összetevőket tartalmazó arckrémet.

A krém kiválóan kombinálható a Feszes bőr 50 felett Éjszakai krémmel.

A termékek megvásárolhatóak a webáruházunkban.

Még több ajánlott blog Neked

Sokan kutatják a hosszú élet titkát, és sokan nem, de mégis megadatik nekik. Mindez „épen-egészségesen-aktívan”. Vajon mi lehet a titok? Olvastam az...

Elolvasom »

A hosszú tél után, mindenkire ráfér egy kiadós feltöltődés. Ilyenkor ne csak a vitaminpótlásra gondoljunk, a bőrünknek is szüksége van a hideg...

Elolvasom »

Heti Napló Sváby Andrással műsor aktív nézői NaturComfort ajándékcsomaggal gazdagodhatnak!

Elolvasom »