Hogyan lehet építeni, összefogni egy Céget és egy családot?

Szerző: Naturcomfort

Ez bizony nem egyszerű. Ahhoz, hogy szilárd alap legyen mindkettőhöz, sok munka kell. Életem elmúlt 10 éve arról szólt, hogy elvált anyaként újrakezdjem az életemet. Újból fel kellett építeni Önmagamat.

Amikor indítottam a Céget, nagyon sok időt kellett ráfordítani. Több dolgot vett el ez akkoriban a lányaim életéből. Időt, házat (inkább béreltünk lakást, hogy a régi családi házban működhessen a cég).
Közben ők felnőttek, önállósodtak, megkeresték a saját útjukat.
Idősebbik lányom külföldön él párjával, 2 unokával ajándékozott meg. Középső lányom Debrecenben alapított családot, 3 gyermeke van. Legkisebb még család nélkül, de boldogan él. ☺
Annak ellenére, hogy nagyon sok időt töltöttem munkával, a fél szemem mindig ott volt rajtuk. Igyekeztem minél több élményt megélni velük. Még a „nadrágszíj meghúzós” időszakban is. Sok közös programot szerveztünk, voltak családlátogatások, kempingezések, kalandparkozás.
Hál’ istennek a technika már lehetővé teszi, hogy halljak a távolabb élő rokonaimról, unokatestvéreimről is. Van, akivel annak ellenére, hogy az élet másfelé sodort bennünket, még így is tudom tartani a kapcsolatot.
Unokáim születésekor egyértelmű volt, hogy a közelben voltam. Úgy alakítottam a munkámat, hogy időben érjek Kanadába, mindenben segítségére legyek a családnak. Első és második gyermekük születésekor is. Középső lányom itt van a „szomszéd városban”, úgyhogy hozzá fizikálisan is gyakrabban jutok el.
Szeretem, amikor mindannyian „hazajönnek” ☺ Közösen szervezünk programokat, szeretettel tölt el, hogy az összes unokám itt nyüzsög a nappalimban.

Ilyenkor nézem az én „kislányaimat”, akiknek most a gyermekei teszik hangossá a házat. Figyelem, hogy Ők miként reagálnak egy-egy csintalanságra. Látom a nevelési módszereiket, milyen „szabályokat” állítottak fel. Ki, mikor és meddig engedi a tv-nézést, és hogyan kuporodik a gyermeke mellé mesét olvasni. Amit csodálok bennük, hogy mindezeket türelemmel, következetesen, és nagy-nagy szeretettel teszik.

Szeretem, ahogy szervezik a közös programokat, hogy minél több minőségi időt töltsünk együtt. Bár előfordulnak kisebb összezörrenések, sértődések, na de melyik családban nem? Nemrég családi fotózáson voltunk, ahova nagymamát is vittük az Én Édesanyámat. Sokan voltunk ????, jó érzés volt, annak ellenére, hogy a végére már mindegy volt, hogy gyerek vagy felnőtt, mindenki nyügös lett. ???? Most is közös wellnes hétvégére készülünk.

Igazából bármit is csinálnak, a lényeg, hogy erősödjön a kötelék, a kötődés. Főleg a külföldön élő lányom gyermekeivel, hiszen velük ritkább a fizikai kontaktus. Kevesebbet vannak mamával, dédnagymamával, nagynénikkel, unokatestvérekkel.

Egy gyermek számára – legyen kicsi vagy nagy – nagyon fontos a példamutatás! Arra, hogy bár vannak hétköznapok, vannak problémák, konfliktusok, a családi kötelék a legerősebb a világon. Lehet a távolság egy óceánnyi is, számíthatunk egymásra. Mindig meg kell találni a módját, hogy ezt a köteléket ápoljuk!
Remélem, hogy a gyermekeim tudják, hogy attól, hogy nem értünk egyet mindenben, attól én mindig ott állok mögöttük és számíthatnak Rám! ☺

Még több ajánlott blog Neked

Mikroezüst allergia esetén? Jó választás! Az ezüst jótékony hatását már az ókori görög és római mondákból is ismerhetjük. Tartósításhoz és gyógyászati célokra...

Elolvasom »

Harminc körül kezdődött. Imádtam, hogy bár a suliban tanító “néni” voltam, a Mekiben tegeztek a pultosok. Aztán jöttek sorban a gyerekeim, a...

Elolvasom »

Annyi készítményt ajánlanak a különféle panaszokra, hogy az ember azt sem tudja, mi alapján válasszon. Elég csak bemenni egy patikába és megnézni...

Elolvasom »