Így lehet erős az immunrendszer

Szerző: Naturcomfort

Hasznos módszerek a vírusok, baktériumok és gombák ellen

Szeretné megerősíteni az immunrendszerét?

Az immunrendszer kiemelkedő munkát végez, hogy megvédje Önt a betegségeket okozó vírusoktól, baktériumoktól és gombáktól.

Ez azonban néha nem sikerül. Olyankor egy-egy kórokozó sikeresen bejut a szervezetbe és megbetegíti azt. Vajon be lehet avatkozni ebbe a folyamatba? Lehet hatékonyan erősíteni az immunrendszert, és ha igen, hogyan?

Így lehet erős az immunrendszer
Mit tehet meg már ma az egészségesen működő immunrendszer érdekében?

Az immunrendszer erősítésének ötlete rendkívül csábító, de valójában önmagában kivitelezhetetlen. Ugyanis ahhoz, hogy jól működjön, legfőképpen a szervezet egyensúlyi állapotának és harmonikus működésének biztosítására, illetve fenntartására van szükség.

A kutatók még ma sem teljesen ismerik a különböző immunválaszok mikéntjét és összefüggéseit. Így tudományosan bizonyított, közvetlen kapcsolatot sem igazoltak az életmód és a megerősített immunfunkciók között, ugyanakkor azt már számtalanszor elismerték, hogy az életmódnak mindenképpen hatása van az immunrendszerre.

A tudósok szerint leginkább az étrend, testmozgás, stressz és az életkor, illetve még néhány egyéb tényező befolyásolhatja az immunrendszer állapotát.

Ha ebből indulunk ki, akkor az általános egészségtudatosságra törekvő életmódra vonatkozó stratégiáknak van értelme, mivel valószínűleg ténylegesen támogatják az immunrendszert és bizonyítottan más egészségügyi előnyökkel is járnak.

Miért fontos az egészséges immunrendszer?

Az egészséges immunrendszer képes azonosítani és legyőzni a szervezetbe bejutó kórokozókat. Ezért is fontos, hogy szervezetünk fő védelmi bástyája erős legyen és egészségesen működjön.

Az első védelmi vonal tehát az egészséges életmód, azaz általános egészségvédelmi irányelvek betartása és követése.

A test minden része, beleértve az immunrendszert is, sokkal jobban működik, ha védve van a környezeti hatásokkal szemben.

Az őszi szezon közeledtével pedig ez még nagyobb hangsúlyt kap. Az őszi és a téli időjárás és a zárt térben töltött megnövekedett óraszám jelentősen megnöveli a alsó- és felső légúti megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Az influenza és a COVID-19 elsősorban a gyengébb immunrendszerrel rendelkezőket (pl. az időseket és a krónikus betegeket) veszélyezteti. Számukra tehát még inkább érdemes betartani a következő intelmeket:

  • Kerülje a dohányzást!
  • Fogyasszon sok gyümölcsöt, zöldséget.
  • Sportoljon rendszeresen.
  • Ha szükséges fogyjon le, illetve tartsa az ideális testsúlyt.
  • Csak mértékkel fogyasszon alkoholt.
  • Aludjon napi minimum 6-7-8 órát.
  • Tegyen megelőző lépéseket a fertőzések elkerülése érdekében. Pl. gyakran mosson kezet és alaposan főzze meg a nyers húsokat.
  • Próbálja minimalizálni a stresszt.
  • Ha pedig a COVID-19 ellen is védekezni kíván – márpedig ez is rendkívül ajánlott -, akkor immunizálja szervezetét.
  • Támogassa szervezetét gyulladáscsökkentő hatású és immunerősítő termékekkel.
egészségesen működő immunrendszer
Magyar Limuvit Eszencia – életerő minden napra

A szervezet fő védelmi vonalát kiváló minőségű gyulladáscsökkentő és immunrendszert támogató termékekkel is támogathatja.
Vásárlóink egyik kedvenc terméke a liposzómás technológiával készült, finom, gyümölcs ízű, 16 féle értékes összetevőt tartalmazó multivitamin, a Magyar Limuvit Eszencia, ami folyékony formulájának köszönhetően könnyen adagolható.

A liposzómás technológia lehetővé teszi, hogy a vitaminok és ásványi anyagok azonnal felszívódjanak, és a lehető legjobb hatásfokkal hasznosuljanak a szervezetben.

Ráadásul nem csak megfázásos és influenzás tünetek kivédésére, hanem más fertőző betegségek, valamint érrendszeri panaszok, stresszes időszakok, allergiás, asztmás vagy látásproblémák, és mentális fizikai kimerültség esetén is kiválóan támogathatja a szervezet egészséges működésének helyreállítására irányuló terápiát.

A Magyar Limuvit Eszenciát itt tudja megvásárolni>>>

 

* * *
Töltse le Immun Gyógyír-Tár füzetünket!

Szeretné, ha immunrendszere erős lenne? Szeretne ennek biztosításához praktikus és igazán használható ismereteket szerezni?

Legújabb Gyógyír-tár füzetünkben az immunrendszerrel ismerkedhet meg és hasznos praktikákat találhat az egészség hosszú távú megőrzésére, a betegségek leküzdésére.

Hiszen ha az immunrendszer megfelelően működik, sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel, bacikkal, vírusokkal szemben.

Megtapasztalja, hogy kezelhetővé válik számos probléma és búcsút inthet sok gondnak.

>> LETÖLTÖM <<

 

Még több ajánlott blog Neked

Csakúgy, mint a ruhatárát, a bőrápolási rutinját is át kell alakítania, hogy bőre megbirkózzon a téli változó körülményekkel. Szerencsére ehhez nem szükséges...

Elolvasom »

Ha idősebben is szociálisan aktív életet él valaki, sokat tesz az egészségéért. Fizikai és pszichés problémáktól védhetik meg magukat azok, akik koruk...

Elolvasom »

Hiába szeretnénk megállítani az időt, nem lehet. De minden kornak megvan a maga szépsége, és a korosodó korszaknak is van oka az...

Elolvasom »