Immunvédelem és ízületi egészségmegőrzés természetesen

Szerző: Naturcomfort

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatban a legtöbb ember általában reagál a változásokra ahelyett, hogy megelőzné azokat. Rengetegen vannak, akik nem mennek el orvoshoz, amíg nincs panaszuk, és amíg nincs panaszuk, nem is vigyáznak eléggé a testükre. Pedig már azelőtt érdemes tudatos lépéseket tenni az egészségmegőrzésért, mielőtt érezni lehetne annak szükségességét.

Miért? Mert elkéstünk, ha már kialakult vagy kialakulóban van a probléma. A gyógyulás ugyanis rendszerint jóval nehezebb és költségesebb, emellett gyakran gyógyszerek szedésével is jár. Ha szeretné ezt elkerülni, érdemes betartania az egészségügyi ajánlásokat és a háziorvos tanácsait.

Ha pedig szeretné természetes módon, mellékhatásmentes, gyógynövény alapú termékekkel is támogatni a szervezetét, íme néhány lehetőség, amikkel megőrizheti az immunrendszer és az ízületek jóllétét.>>>

egészségmegőrzés
Az egészségmegőrzés fontossága

Az egészségmegőrzés mindannyiunk számára kulcsfontosságú. Az immunrendszert ugyanis folyamatosan támadások érik, az ízületi és az izomrendszert pedig folyamatos terhelés.

Szerencsére a kívülről behatolni próbáló kórokozók ellen az immunrendszer, a fájdalom kialakulásával szemben pedig az ízületi és az izomrendszer valamilyen szinten felkészíthető.

Ráadásul léteznek olyan természetes gyógynövény- és gombakivonatok, amelyeket a népi gyógyászatban már évszázadok óta alkalmaznak az egészségmegőrző terápiák kiegészítő lépéseként. Ezeket mutatjuk be a folytatásban.

Gyógygombák

Azok az emberek, akik szeretnék minimalizálni a gyógyszeres kezelések számát vagy természetes módon kiegészíteni az egészségmegőrzés felé tett lépéseiket, világszerte gyakran nyúlnak a gyógygombákhoz. A gyógygombák ugyanis, a keleti orvoslás évszázados feljegyzései szerint, természetes módon támogatják az immunrendszer önvédelmi képességét.

A süngomba, a laskagomba vagy a gyógygombák meghatározott keveréke mellékhatásmentesen támogathatja az immunrendszert erősítő terápiákat.

A Gomba Bomba kapszulában található négyféle gyógygomba (shiitake, ördögszekér, laska és süngomba), plusz ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal kiegészítve, például kifejezetten az immunrendszer gyengéd, mellékhatásoktól mentes támogatására lett kifejlesztve.

Immunvédelem és ízületi egészségmegőrzés természetesen
Kollagén

Az ízületek az esetek többségében idővel kopni kezdenek, és akár be is gyulladhatnak, ami kezeletlenül egyre erősödő fájdalommal és akár az ízület deformálódásával, illetve mozgásbeszűküléssel is együtt járhat.

Szeretné ezt elkerülni vagy legalább késleltetni? Akkor érdemes már fiatalkorban tudatosan figyelni a megelőzésre.

Az egyik lehetséges alternatíva a kollagénbevitel fokozása. A kollagén ugyanis részt vesz az ízületek, az izmok, a bőr, a szemek, az erek és szinte minden szervünk rugalmasságának fenntartásában, tehát közvetve az egészségmegőrzésben.

Megdöbbentő tény, hogy már huszonéves korban csökken a szervezet kollagéntermelése. Ez pedig azt jelenti, hogy az ízületek kevesebb „kenőanyaghoz” jutnak, ami elősegítheti a fent említett problémák kialakulását. Ráadásul a csökkenő kollagéntermelés a felelős többek között az izmok és a bőr rugalmasságának csökkenéséért is.

Ha szeretné késleltetni ezt a folyamatot, válassza a célzott kollagénbevitelt. Ennek az egyik gyengéd és finom módja az ásványi anyagokban (pl. cinkben) és vitaminokban gazdag Flexigén kollagén ital fogyasztása, ami jótékonyan támogathatja az ízületeket, és hozzájárulhat az izmok és a bőr rugalmasságának fenntartásához.

Ha pedig már kialakult a probléma, akkor is van természetes segítség. A Magyar Családi Balzsamok a mentol, a kámfor és egyéb, a népi gyógyászatban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásukról ismert gyógynövények erejével támogatják a fájdalomcsökkentő és gyulladásgátló terápiákat.

Érdemes a természet patikáját segítségül hívni, ha a fájdalmak enyhítése vagy a betegségek megelőzése a cél, hiszen mindenképpen kifizetődőbb és kellemesebb a megelőzés, mint a bajok megjelenése utáni gyógyulási folyamat.

Amennyiben Ön szeretné csökkenteni az egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát, akkor érdemes azért tudatos lépéseket tennie a megfelelő életmóddal, mozgással, a rendszeres és elegendő mennyiségű pihenéssel, egészségtudatos étkezési szokások kialakításával, bőséges folyadékfogyasztással és a megelőzést támogató természetes, illetve gyógynövény alapú, mellékhatásmentes készítményekkel.

Ha ez utóbbihoz több ezer ember által kipróbált és kedvelt, természetes hatású termékeket keres, látogasson el a Naturcomfort weboldalára és válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt.>>>

Még több ajánlott blog Neked

A természetgyógyász szakemberek régóta mondják, hogy a méregtelenítés hozzátartozik az egészséges életmódhoz és a szervezetünk megfelelő egészségi állapotának fenntartásához. Hogyan hat a...

Elolvasom »

Mikor nevetett utoljára egy olyan igazi, szívből felfakadó, egész testen át szétáradó boldog érzéssel? Talán tegnap? Egy hete? Vagy akár minden percben...

Elolvasom »

Szeretne aktívabb életet élni? Próbált már jobban odafigyelni az egészségére és igyekezett visszaszorítani a kevésbé egészséges ételek fogyasztását vagy az Ön számára...

Elolvasom »