Az ízületi és reumatikus problémákkal küzdők szupernövényei

Szerző: Naturcomfort

Az ízületeket érintő problémáknak számos típusa létezik, különböző tünetekkel, következményekkel járnak, de van egy közös vonásuk. Ez pedig a fájdalom. Sokszor hallani, hogy az emberi lét velejárója a fájdalom, de a beletörődés nem fogja semmivel sem könnyebbé tenni annak a dolgát, akinek a fájdalom felborítja a szokásos életvitelét. Mit tehet az, aki természetes megoldást keres az ízületi és reumatikus problémák okozta fájdalom enyhítésére?

Sok olyan gyógynövény létezik, ami – megfelelően alkalmazva – hatékony lehet a fájdalom csillapítására. Belső felhasználásuk mellett (tea, főzet, forrázat), külsőleg alkalmazva is (gyógykenőcs, tinktúra, borogatás stb.) fontos szerepet játszhatnak a gyógyulásban. Sokukat évszázadok óta használjuk fájdalomcsillapításra.
Az ízületi és reumatikus problémákkal küzdők szupernövényei

4 növény, ami természetes módon segít az ízületi és reumatikus problémákkal küzdőknek

1. A kurkuma nálunk főleg fűszerként ismert, pedig keleten előszeretettel alkalmazzák a népi gyógyászatban. A kurkuma fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagénképződést, szabályozza a faggyúmirigyek működését, és bőrtisztító tulajdonságaiért is rendkívül népszerű. Az indiai gyógyászatban egyfajta univerzális gyógyszer, sokoldalúan alkalmazzák: ízületi panaszok, reumatikus problémák, láz, fertőzések, gyomorégés, méregtelenítés, de pók- és skorpiócsípés, illetve kígyóharapás esetén is használják.

A nyugati orvoslás viszonylag későn, az 1990-es évektől vizsgálja ezt az ígéretes növényt, illetve az élénksárga színét adó vegyületet, a kurkumint és annak származékait. Kísérletekkel bizonyították, hogy hatékonyan csökkenti a gyulladásokat, antibakteriális, vírusölő, immunrendszeri működést serkentő hatása van.

2. Szintén régóta használjuk gyulladáscsökkentésre a tömjénfát, már az ókorban is ismerték kedvező hatását. A tömjénfa hatóanyaga a boswelliasav. Egyes kutatások szerint szerepet játszhat az ízületi szövetek leépülésének késleltetésében. Fertőtlenítő, csíraölő hatása nagyban hozzájárult a templomok és szentélyek fertőtlenítéséhez nagy járványok idején.

3. A tőzegáfonyát gyakran használják mint a húgyúti fertőzések, felfázások elleni hatékony ellenszert. Magyarországon ezt a növényt sem ismertük gyakorlatilag az 1990-es évekig. Számos jótékony egészségügyi hatása van: védi a szív- és érrendszert, támogatja a fogak egészségét, és magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően megküzd a szabad gyökökkel, és lassítja az öregedés folyamatát.

4. Negyedikként egy olyan növényt említünk, amit takarmányként termesztünk. Ez a lucerna, ami az állattenyésztésben a legjobb zöldtakarmánynak számít, emberi fogyasztásának azonban nincsenek hagyományai a mi vidékünkön. Pedig számos jótékony hatása van: magas kálcium tartalmának köszönhetően erősíti a csontozatot és a fogazatot, réztartalmának köszönhetően pedig gyulladáscsökkentő hatású, ami reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül.

Szeretné ezt a négy gyógyhatású növényt egyetlen „koktélban” fogyasztani? A Magyar Családi Dinamix tabletta egyesíti jótékony hatásukat, így segíti a porcok egészséges szerkezetének megőrzését, hozzájárul a csontozat megerősítéséhez és a porckopás megakadályozásához. Kifejezetten az ízületek gyógyítására fejlesztettük ki, hogy az ízületi és reumatikus problémákat belülről is tudjuk kezelni.

Olvasd el, mit mondanak azok, akik kipróbálták a Magyar Családi Dinamix tablettát>>

Magyar Dinamix

Csont- és porcerősítő, ízületvédő Kiszerelés: 120 db tabletta
16.395 Ft
Kosárba

* * *

Mit kell tudni az ízületi gyulladásról?
Ingyenesen letölthető Ízületi Gyógyír-Tár füzet

Ízületi gyulladástól szenvedsz? Fáj a hátad, lábad, derekad? Gyógyír-tár füzetünkből mindent megtudhatsz arról, hogyan alakul ki az adott betegség. Hatékony segítséget kapsz azzal kapcsolatban, milyen lehetőségeid vannak a házi praktikáktól kezdve az orvosi megoldásokig.

Az ízületi gyulladás nem lesz többé az ellenséged, megtapasztalod, hogy kezelhetővé válik problémád, lehet újra szabadon mozogni, fájdalommentesen tölteni a napjaid és vidáman búcsút inteni a korábbi gondoknak.

Vásárlóink saját tapasztalataikról is beszámolnak, hogy ezzel is segítsenek a gyógyulásban.

LETÖLTÖM »

 

Még több ajánlott blog Neked

A lábdagadás sok esetben a nem megfelelő nyirokáramlás számlájára írható, és egyre gyakrabban jelentkezik a meleg nyári napokon és nagyobb megerőltetés, például...

Elolvasom »

Az élmények, legyenek azok akár a családdal, barátokkal vagy egyedül töltött kellemes pillanatok, jelentősen befolyásolják az életminőségünket.

Elolvasom »

A bőrápolás nem csupán esztétikai kérdés. A bőr, mint a legnagyobb szervünk, a szervezetünk állapotáról is informál. A NaturComfortnál a május a...

Elolvasom »