Kertészkedésre fel!

Szerző: Naturcomfort

Profi és hobbi kertészek figyelem-figyelem! Itt a tavasz, lehet menni kertészkedni, virágot ültetni és udvart csinosítani. Természetesen érdemes utána nézni, mit lehet az udvari kertbe, és mit az erkélyre kiültetni. Érdemes profi kertészetben érdeklődni, hogy milyen virágot, milyen dísznövényt válasszunk, és annak gondozása pontosan mit is igényel.

Emellett nem árt bevetni néhány házi trükköt, melyekkel könnyebbé és kreatívabbá tudod tenni a kerti munkákat.

Íme néhány szuper praktika

 

  • Hogy mindenki megússza sértetlenül

 

Az összetaposás veszélye akkor áll fenn leginkább, ha kicsi a veteményesed, és mikor az egyik növényt kapálnád, vagy locsolnád, közben összetaposod a másikat. De erre is van megoldás! Tegyél járólapokat, sakktábla alakban a kertedbe, mielőtt még elültetnéd a virágokat. Később ezeken a járólapokon tudsz mozogni a növények gondozása közben, és mindenki megússza sértetlenül.

 

  • Greenpeace

 

Az ásványvizes, vagy mosószeres műanyag flakonokat ne dobd ki, hanem egészen egyszerűen készíts inkább belőlük locsoló kannát! A flakon kupakját szúrd ki tűvel, vagy hegyes késsel, persze csak óvatosan! Alaposan öblítsd át az üres műanyagokat, és utána akár még le is festheted, hogy igazán dizájnos locsoló kannád legyen.

 

  • M&M’s a kertedben

 

A színes kavicsokat mindenki imádja, ahogy az M&M’s csokis cukorkákat is. Szerezz be néhány mutatós követ, vagy nagyobb kavicsot és fesd olyan színekre, amelyek a leginkább tetszenek neked. A kertben elszórva, vagy kisebb halmazokban letéve olyanok lesznek, mintha cukorkák lennének az udvaron. Nemcsak viccesek, de a változatos színekkel szuperül feldobják majd az egész kertet és udvarodat is.

Hogy ne kelljen lemondanod sem a kertészkedésről, sem a kreatívkodásról, érdemes odafigyelni, hogy ízületeidet és izmaidat megfelelően karban tartsd.

A NaturComfort számos terméke tud ebben segítségedre lenni.

Például a Magyar Családi Balzsam hűsítő ereje, vagy a finom Táncpróba teakeverék.

De több, összeállított termék csomagunk is kiváló választás lehet számodra.

Ilyen a Fitt a Mama!, vagy a Tavaszi lendület csomagunk is.

Próbáld ki, használd és indulhat is a tavaszi kertészkedés!

 

  • A szerszámoknak

 

A kerti eszközöknek készíts saját magad egy menő szerszámtartót. Sőt, olyan fantasztikus ötletünk van, hogy így még öntisztító és önélező funkciója is van. A következőt kell tenned: Homokot vagy apró szemcsés, de mindenképpen száraz földet tegyél egy kaspóba, és ebbe tedd bele a szerszámokat. A homok miatt nem fognak koszolódni, élesek maradnak és a rozsdától sem kell féltened őket.

 

  • Hipp-hopp

 

A palántázás bizony sokszor nagyon időigényes feladat, hiszen a pontos, arányos távolság a növények között, a megfelelő mélység a földben mind-mind hozzáértést, precizitást igényel. Oldd meg ezt egyszerűbben és gyorsabban. Mondjuk is hogyan:  Egy sima fa lapba egyenlő távolságra egymástól verj be szögeket, majd mindegyikre fúrj parafadugót. Ezt alapul használva seperc alatt végzel a dugványozással.

Még több ajánlott blog Neked

A fájdalomcsillapító csak elfedi a problémát Sokan élnek együtt ízületi- és izomfájdalommal úgy, hogy nem törődnek ezek valódi kezelésével, pusztán a fájdalomcsillapító...

Elolvasom »

Amikor betöltöd az 50-et, az nem lehet kifogás, hogy az utána jövő esztendőkben ne mozdulj ki otthonról, hiszen 50 felett számos nagyszerű...

Elolvasom »

Talán az egyik legcsodálatosabb ünnep, az anyák napja, nem igaz? Bár nemzetközi ünnepről van szó, megünneplése, sőt még a dátuma is eltérő...

Elolvasom »