Készítsük fel az immunrendszerünket a télre!

Szerző: Naturcomfort

A tél kihívást jelent a szervezetünknek. Korán sötétedik, hideg van, az embernek nincs (mindig) kedve mozogni. Ilyenkor könnyebb megbetegedni is, ami aztán végképp elveszi a kedvet a mozgástól. Ezért is nagyon fontos, hogy tudatosan készüljünk a télre, és már ősszel erősítsük az immunrendszerünket! Télen a szervezetünk feladatai ugyanis megsokszorozódnak, védekeznie kell majd a hideg és a kórokozók ellen is.

Mit tehetünk az immunrendszerünkért ősszel?

Használjuk ki a meleg, napsütéses napokat! Fizikai és lelki állapotunknak semmivel sem tehetünk jobbat, mint egy jó őszi sétával. Arra azonban figyelni kell, hogy mindenki a saját ritmusát vegye figyelembe, minden sétát úgy tervezzen meg, hogy az valóban kellemes élmény legyen. Aki rendszeressé teszi a sétákat már most, annak télen sem esik majd nehezére naponta egy kis jótékony hatású mozgás.

Mi történik azokkal, akiknek nehezére esik a séta? Kis segítséggel ők is kiélvezhetik az előnyeit. Előfordulhat, hogy

    • elszoktál a mozgástól, és izomlázad van
    • túlmozogtad magad, és feszülnek az izmaid
    • elfáradt, és bedagadt a lábad

– ám ezen lehet segíteni! A Naturcomfort ízületápoló termékei már több tízezer embernek segítettek, hogy fájdalommentes életet élhessenek. A balzsamok a természet erejével csillapítják az ízületi fájdalmakat és a visszeres panaszokat. Könnyebbé válik a mozgás, nem okoz majd problémát egy hosszabb séta sem. Használd ki a kellemes őszi napokat, mert a mozgás javítja az immunrendszer teljesítményét.
Mit tehetünk az immunrendszerünkért ősszel?Extra tipp: könnyebben indul a nap, ha pár perces tornával kezdődik. Ez a néhány perc elég ahhoz, hogy átmelegedjenek az izmok és az ízületek, energikusabban, zökkenőmentesen kezdődjön a reggel. Talán már észrevetted, hogy azoknak az embereknek, akiknek jól indul a napjuk, sokkal jobb lesz a nap további része.

Ha vidáman látunk hozzá napi teendőinkhez, másképp állunk hozzá a dolgokhoz, tudunk örülni az előttünk álló napnak.

És ehhez nincs szükség különösebb erőfeszítésekre! Tényleg elegendő, mondjuk, 5 percnyi reggeli torna: egyszerű homorítások-domborítások, karkörzések is megteszik. Érdemes nyújtózkodni is, főleg, ha napközben sokat ülünk. A hátnak ugyanis szüksége van arra, hogy megnyújtsuk alvás után. Ezt a rövid mozdulatsort igazán érdemes megtenni magunkért.

Tedd energikusabbá a napod, és készítsd fel időben az immunrendszered a tél megpróbáltatásaira! Ha pedig megnehezítik a felkészülést az ízületi, kopásos fájdalmak, akkor próbáld ki a Magyar Családi Balzsamot!

Még több ajánlott blog Neked

Sokszor nem is gondoljuk, mennyi örömforrás van körülöttünk, annyira beleragadunk a napi problémáinkba, ráadásul sokszor gépiesen végezzük a szokásos teendőinket. Az évek...

Elolvasom »

A fájdalomcsillapító csak elfedi a problémát Sokan élnek együtt ízületi- és izomfájdalommal úgy, hogy nem törődnek ezek valódi kezelésével, pusztán a fájdalomcsillapító...

Elolvasom »

  Az ázsiai gyógyászat ősidők óta alkalmazza a gombákat különféle betegségek megelőzése és gyógyítása céljából. Nálunk ez a tudás átmenetileg feledésbe merült,...

Elolvasom »