Készülj fel a panaszmentes nyárra!

Szerző: Naturcomfort

Ahogy tél után a tavaszi megújulásra készíted fel magad és a szervezeted, úgy ilyenkor nyárelőn pedig a nyárra kell kicsit “rágyúrnod”. Hiszen a nyaralás és strandolás, a jó időben a kinti programok, vízitúrák és kirándulások, de egy otthoni kerti parti is igénybe veszi az energiádat. És hát persze az sem mindegy, hogy panaszmentesen és fitten tudj neki vágnak az igazi nyárnak.  Mondjuk is, hogy érdemes ennek neki kezdened! 

 

  • Csináld rendszeresen!

 

Ha esetleg tavasszal nem kezdted el, mert nem volt meg hozzá a kellő motivációd, akkor most már nincs kibúvó, tessék valami rendszeres mozgást legalább heti szinten beiktatni a menetrendbe!

Ez lehet valami egészen könnyű mozgás is, például egy reggeli nagy séta,  

úszás a helyi uszodában, vagy hétvégén elmenni biciklizni a családdal.

Illetve ha reggelenként kicsit bemelegíted a tested – néhány testhajlogatással -, esténként pedig finoman lenyújtod magad, akkor hidd el, megkímélheted magad az esetleges ízületi- és izomfájdalmaktól is.

 

  • Relaxáció és meditáció

 

Annak, hogy relaxálj több módja is lehet. És a testi-lelki egyensúlyhoz ez mindenképpen elengedhetetlen. Ha esetleg jógázol, akkor tudod, hogy ez nagyon fontos a torna után. Egyrészt levezető a gyakorlatok után, másrészt meg a lelkednek és elmédnek is kell egy nehezebb nap, vagy akár napok után, hogy egy kicsit megpihenjen, kikapcsoljon.

Érdemes a személyiségedhez és a hangulatodhoz illő relaxációs zenét keresni,

lefeküdni ilyenkor egy polifoamra a padlóra, úgy hallgatni a zenét és meditálni közben.

Ha jól esik, hunyd be a szemed, hogy teljesen átadd magad a pihenésnek.

Vannak irányított relaxációk, akár az interneten is számtalan ilyet tudsz magadnak találni. De ha nem szeretnél narrációt hallgatni, akkor könnyed, szöveg nélküli meditatív zenét tegyél be erre a 10-15 percre.

 

  • Külsőleg, belsőleg

 

A testedet edzés előtt főleg, de a mindennapokban is általában ápolni kell olyan készítményekkel, melyek csodálatos gyógynövény kivonatuknak köszönhetően nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy panaszmentesen élhesd meg a meleg nyári napokat. Hogy ne gátoljanak semmiben az ízületi fájdalmak, az izompanaszok, vagy akár egy rossz mozdulat, sérülés miatt kénytelen legyél lemondani a szuper kikapcsolódásról és programokról.

Ehhez ajánljuk figyelmedbe Ízületbarát és Tavaszi lendület csomagunkat,

amiben minden termék abban segít, hogy te önfeledten élvezhesd a nyarat.

Karcsú boszy teánk kúraként való fogyasztása pedig

csúcsformába hoz majd a strandszezonra is.

Készülj fel a nyárra a NaturComfort termékeivel!

Még több ajánlott blog Neked

A hegyi árnika vagy egyszerűen csak árnika a fészkesvirágzatúak rendjébe és az őszirózsafélék családjába tartozó faj. Felhasználása Fűszer- és gyógynövény. Az árnikából...

Elolvasom »

A riportban Polgári Erika, a NaturComfort Kft. tulajdonosa bemutatja a gyógynövényes termékeink megelőző, védő, ápoló hatását minden korosztály számára! Erről nemcsak hallania...

Elolvasom »

Az immunerősítés elengedhetetlen, ha az egészség megőrzése vagy a betegségekből történő minél gyorsabb felépülés a cél. Az immunrendszerünk a testünk fő bástyája,...

Elolvasom »