Közeleg a karácsony – Ön már tudja, mi kerül a fa alá?

Szerző: Naturcomfort
Ajándékötletek karácsonyra a családnak és az ismerősöknek

A karácsony a keresztény vallás második legfontosabb ünnepe (a húsvét után).

Karácsony napja minden évben december 25. A keresztények ugyanis karácsony napját a Názáreti Jézus – akinek a tanításai képezik a keresztény vallás alapját – születésének évfordulójaként ünneplik több mint 2 000 éve, különféle vallásos, illetve világi jellegű hagyományokkal és gyakorlatokkal.

Jézus azonban a tudományos vélekedés szerint egészen máskor született. Mikor? Tudja meg itt.>>>

karácsony
Honnan ered a karácsony?

A tél közepe régóta ünnepi időszaknak számít szerte a világon. Évszázadokkal Jézus érkezése előtt az európaiak a fényt és a születést ünnepelték a tél legsötétebb napjaiban.

Sok nép örült a téli napfordulónak, amikor a hideg évszak legnehezebb időszaka már mögöttük volt, és hosszabb nappalokra, több napfényes órára számíthattak.

Skandináviában a norvégok december 21-től, a téli napfordulótól egészen januárig ünnepeltek.

A Nap visszatérésének megünnepléseként az apák és fiaik nagy fahasábokat vittek haza, amelyeket felgyújtottak. Az emberek addig lakomáztak, amíg a fahasáb ki nem égett, ami akár 12 napig is eltarthatott.

A skandinávok úgy gondolták, hogy a tűz minden egyes szikrája egy új malacot vagy borjút jelképez, amely a következő évben születik.

December vége Európa legtöbb részén is tökéletes alkalom volt az ünneplésre.

Az évnek ezen szakában vágták le a legtöbb szarvasmarhát, hogy ne kelljen etetni őket télen. Sokak számára ez volt az év egyetlen időszaka, amikor friss húskészletük volt. Ráadásul az év során készült borok és sörök nagy része is készen állt a fogyasztásra.

Mikor született valójában Jézus?

Dave Reneke és ausztrál csillagász kollégái azonban egy számítógépes programmal megprobálták modellezni a Jézus születésekor megfigyelhető csillagállást.

A Biblia szerint egy rendkívül fényes égi objektum, a betlehemi csillag vezette el a napkeleti bölcseket Jézushoz.

Az említett csillag azonban nem karácsonykor, hanem nyáron volt megfigyelhető Betlehem éjszakai égboltján, amikor a Vénusz és a Jupiter bolygók olyan közel kerültek egymáshoz, hogy a fényük szinte összeolvadt, és ez a Földről nézve egy látványos, nagy méretű csillagnak tűnhetett.

A csillagászati tények ismeretében Jézus születésének időpontját június 17-re teszik.

karácsony
Magyarországi népszokások

Hazánkban a bensőséges családi együttlét általában 24-én, szenteste valósul meg, míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban többnyire 25-én.

A modern kori karácsonyi népszokások közé tartozik a karácsonyfa feldíszítése, a templomba járás, a betlehemezés, a családdal és a barátokkal való közös étkezés, illetve az angolszász kultúrában a Mikulás, Magyarországon és Kelet-Európa többi részén, valamint Nyugat-Európa katolikus közösségeiben pedig a Jézuska, avagy a kis Jézus érkezése.

Sokak számára a karácsony a szeretet ünnepe, ami a családi együttlétet jelképezi.

Magyarországon is elterjedt szokássá vált karácsonykor megajándékozni szeretteinket.

Amit Ön most még egyszerűbben megtehet, mint valaha. A Naturcomfort segítségével az idei karácsonyon személyre szabott egészségvédő és ápoló termékekkel lepheti meg szeretteit.

Ízületi és izomfájdalommal élőknek kiváló ajándék lehet a Magyar Családi Balzsam és a bőrtápláló, regeneráló és nyugtató hatásáról ismert körömvirágot tartalmazó Magyar Családi Körömvirág krém egy csomagban, amit itt vásárolhat meg.>>>

Erősebb, krónikus vagy hirtelen fellépő akut fájdalom esetén válassza a belsőleges és a külsőleges módszerek kombinációját.

Az egyik legnagyobb sláger termékünk az ananász-málna ízű Magyar Flexigén kollagénital, amit akár a szuperkoncentrált Magyar Családi Balzsam Eszenciával együtt vagy az extra hűsítő Magyar Családi Balzsammal is megvásárolhat itt.>>>

Most akár kényeztető szépségápolási csomaggal is meglepheti elsősorban hölgy ismerőseit.

Válasszon a különleges Lila Mámor csomagjaink közül itt.>>>

Adja le rendelését biztonságosan, otthona kényelméből, és mi garantáljuk, hogy még karácsony előtt megérkezik.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!
A Naturcomfort csapata

Még több ajánlott blog Neked

A Naturcomfort Süngomba Plusz kapszula legfőbb alapanyaga a B1 és B12 vitaminok és a Kínában 1977 óta gyógyszernek minősülő süngomba. A Hericium...

Elolvasom »

A kámfor egy fás szárú örökzöld. A fának a gyökeréből és a törzséből készítik a fehér, kristályszerű port, ami a gyógykenőcsök egyik hatóanyaga.

Elolvasom »

A hirtelen beköszöntött nyár szuper jó dolog és a D-vitamin többletet hálásan meg is köszöni a szervezetünk, azonban a jó idő nem...

Elolvasom »