Ön gondolta volna? A lábdagadás oka a visszeresség is lehet

Szerző: Naturcomfort

A lábdagadás hátterében több ok is meghúzódhat. Gyakran épp a visszeresség az, ami ma már szerencsére eredményesen kezelhető orvosilag, és enyhébb esetekben, a megfelelő életmódváltás mellett, külsőleges készítményekkel is.

Lábdagadás: mi lehet az oka?

A lábdagadás – vagy más néven a láb ödémásodása – minden esetben az alsó végtagban felgyülemlő pangó folyadék jelenlétére utal.

Súlyosságától függően lehet enyhe fokú vagy akár rendkívül kiterjedt, és ezzel akár a láb elnehezülését, illetve fájdalmát is okozhatja.

Érintett lehet mindkét alsó végtag, vagy csupán az egyik. Előbbi esetben általában egy súlyosabb, akár a szív- és érrendszert, a veséket, a májat vagy a teljes vénás hálózatot érintő betegség irányába indulnak az orvosok.

Egyoldali érintettség esetén pedig leginkább egy-egy kisebb vagy nagyobb sérülés, illetve valamilyen fizikai behatás következtében kialakult lábdagadás kezelése válhat szükségessé.

A lábdagadás előfordulhat továbbá a terhesség időszakában is, valamint túlerőltetés és vénás keringési panaszok, azaz visszeresedés esetén is.

A lábdagadás oka a visszeresség is lehet
Először az okot kell kideríteni, utána jöhet a kezelés

Sokan nem fordítanak elég figyelmet az ödémásodás problémájának megoldására. Pedig kellene. Rendkívül fontos ugyanis, hogy mielőtt bárki bármilyen külsőleges vagy belsőleges kezelésbe kezdene, először ismerje meg a pontos diagnózist: a láb dagadásának valódi okát!

Tehát ha Ön rendszeresen ödémásodással küzd, forduljon szakorvoshoz és az általa előírt terápiát alkalmazza!

Amennyiben a visszeresség okozza a problémát, kiegészítő kezelésként fordulhat a természet patikájához is.

A visszeresség mint a lábdagadás oka

A visszerességként ismert elváltozás, a vénák keringési zavara miatt alakul ki. Tünetei között szerepel:

  • az először kisebb, kezeletlenül egyre kiterjedtebb kékes-lilás, olykor kanyargó, illetve kidudorodó erek megjelenése
  • a láb elnehezülése
  • a térdhajlat hasító fájdalma
  • a lábdagadás, ödémásodás

A visszerek, azaz a vénák normál, egészséges állapotukban hatékonyan látják el feladataikat: a szív által pumpált és az artériákon keresztül a test összes pontjára eljuttatott vért visszafelé szállítják a szívbe.

Ha valamilyen oknál fogva (ülő, álló életmód, elhízás, vénás keringési rendellenesség stb.) erre nem képesek, akkor kialakulhatnak és idővel súlyosbodnak a fenti tünetek.

Orvosi diagnózis és a megfelelő kezelés mellett, a népi gyógyászatban már bizonyított gyógynövények: vadgesztenye, szőlőmagolaj, ördögcsáklya, kámfor, menta segítségével tovább enyhíthető a nehéz láb és a fáradt láb érzése és az egyéb visszeres panaszok.

Egy termék, ami az Ön házipatikájából sem hiányozhat

A Magyar Mentás Lábkenőcs vadgesztenyével termékünkben a visszeresség tüneteinek kiegészítő kezelésére legalkalmasabb gyógynövényeket gyűjtöttük össze.

A természetes kezelések hívei és lelkes vásárlóink már régóta tudják, hogy a szőlőmagolaj és a vadgesztenye keringésjavító, illetve kötőszövet-erősítő és fájdalomcsillapító, valamint az aloe vera és az ördögcsáklya nyugtató, gyulladáscsökkentő, a menta és a kámfor hűsítő hatása enyhülést és felfrissülést hozhat elnehezült, fájdalmas és duzzadt végtagjainknak.

Friss léptekre, energikusabb lábakra vágyik? Önnek a Magyar Mentás Lábkenőcs vadgesztenyével kenőcsre van szüksége! Rendelje meg most>>>

Még több ajánlott blog Neked

A fejfájás rendkívül gyakori állapot, amit a legtöbb ember az élete során többször is átél. A fő tünete a fej, a halánték...

Elolvasom »

Elolvasom »

A most hatalma, a tudatos jelenlét nagyon fontos abban, hogy éljük, átéljük, ízleljük az életet, megtapasztaljuk a jelen történéseit. A most hatalmába...

Elolvasom »