Legyen fitt a mama! Miért ne hanyagolja el a rendszeres testmozgást 50 év felett?

Szerző: Naturcomfort

Elmúlt 50 éves és úgy érzi, hogy ízületei már nem működnek olyan olajozottan, mint régen? Rendszeresen fáj a dereka, térde, válla, nyaka stb?

A fájó ízületeket ugyan jól esik megpihentetni, ugyanakkor ez nem lehet a fő cél. Sőt, ha a passzív életmód tartósan fennáll, az többet árthat, mint használ Hogy miért? Azonnal eláruljuk!

Fitt a mama!
Itt fáj, ott fáj – Miért legyen mégis fitt a mama?

És persze, hogyan legyen fitt a mama? Mert amikor fáj, nem mindegy, hogy hogyan és milyen gyorsan tudjuk a fájdalmat csillapítani és a mozgás örömét visszaszerezni.

Bármennyire is meglepő, de az orvosok, mozgásterapeuták és a természetgyógyász szakemberek szerint az 50 év feletti korosztály körében széleskörűen elterjedt ízületi és egyéb mozgásszervi megbetegedések egyik fő oka a rendszeres és intenzív testmozgás hiánya.

Tehát épp az ülő- vagy álló, intenzív testedzést nyomokban sem tartalmazó életmód az, ami előidézheti a mozgatószervrendszer zavarait és kedvezőtlen elváltozásait!

Amikor pedig már megjelenik a baj: fáj az ízület vagy beáll a derék, az érintettek óvatosságból hajlamosak tartósan a pihenést választani, ahelyett, hogy pl. egy fizioterapeuta segítségével megerősítenék a fájdalmas testrész körüli izmokat. Pedig enélkül nem lesz fitt a mama!

Hogy miért veszélyes ez?

Csak élje bele magát egy pillanatra abba a helyzetbe, hogy elmúlt 50 éves és a korábbi mozgékonysága már a múlté, mert nem telik el egyetlen nap sem, anélkül, hogy ne érezze minden lépésnél, hogy élesen hasogat a térde.

Amikor 25 éves volt még rendszeresen biciklizett, futott vagy úszott, igaz? De a munka, majd a családalapítás miatt már nem jutott elég ideje vagy energiája arra, hogy rendszeresen és tudatosan karbantartsa a testét. Így szépen lassan megérkeztek a különböző gyulladásos és kopásos eredetű ízületi- és gerincfájdalmak is.

Magára ismert? Higgye el, hogy ezzel nincs egyedül!

A világon emberek tíz-, sőt százmilliói járnak hasonló cipőben. Nem véletlen, hogy a mozgásszervi megbetegedések világszinten is vezető egészségügyi problémának számítanak, a szintén a mozgásszegény és egészségtelen életmódra visszavezethető, szív- és érrendszeri betegségek mellett.

Pedig az ember 50 év felett is lehet fiatalos. Éppen ezért hívtuk életre a “Fitt a mama” kampányt, amivel szeretnénk felhívni a figyelmet az élethosszig tartó tudatos testedzés fontosságára, mert:

a mozgás az egészség alapja.

De hogy mozoghat, ha már elmúlt 50 éves és mit tehet meg azért, hogy enyhítsen a fájdalmán, a gyulladáson és hogyan lassíthatja jelentősen az állapota tovább romlását? Kiderül a folytatásból! Nem maradjon le róla, iratkozzon fel a hírlevelünkre>>>

Ha pedig azonnali gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító, ugyanakkor természetes segítségre van szüksége, egyik legnépszerűbb gyógynövényes termékünk, a Magyar Családi Balzsam hozhat enyhülést:

 

Rendelje meg itt a verhetetlen, 3+1 akcióban>>>

 

Még több ajánlott blog Neked

Elolvasom »

Kínzó derékfájás? Kortól függetlenül alig van közöttünk olyan, aki ne tapasztalta volna már meg valamilyen formában. Egy felmérés eredményei alapján 5-ből 4...

Elolvasom »

Az egészségmegőrzés, az immunrendszer védelme a család minden tagja számára kulcsfontosságú, főként most, a COVID-19 járvány miatti mozgásszegény időszakban, ami a gyermekek,...

Elolvasom »