Miért erősödik fel az ízületi fájdalom a hidegfront hatására?

Szerző: Naturcomfort

Előre érzi a térdében, ha vihar közeleg vagy fáj a csípője, ha jelentősen lehűl az idő? Az ízületi gyulladásban szenvedő emberek számára ez nem ismeretlen jelenség, amit az orvosok is elfogadnak. De vajon mi állhat a fronthatásokra erősödő ízületi fájdalom hátterében?>>>

Miért erősödik fel az ízületi fájdalom a hidegfront hatására?
Fúj a szél, erősödik az ízületi fájdalom

A különböző időjárási hatásokra jelentkező ízületi fájdalom eltérő intenzitással jelentkezhet Önnél, mint másoknál. Vannak, akik érzékenyebbek a fronthatásokra és az időjárásra.

Elképzelhető, hogy Ön jobban érezheti magát a hidegfront közeledtével, mint pl. a szomszédja. De ez nem jelenti azt, hogy bármelyikük is tévedne. Csupán arról van szó, hogy az emberek nem egyformák és így nem egyformán érzékeljük a dolgokat.

Sokan vélekednek úgy, hogy az időjárás “megérzése” csak népi legenda, de valójában ez egy létező jelenség az ízületi gyulladással vagy mozgásszervi problémákkal küzdő emberek számára.

Mitől fájnak az ízületek?

Amikor a szeles-esős időjárás vagy egy hóvihar előtt az Ön ízületei fájni kezdenek, akkor valójában Ön a megváltozó légköri nyomást érzékeli, ami az időjárási eseményeket kíséri.

Ha hidegfront érkezik, a légnyomás csökken, ami miatt az ízületek megduzzadhatnak. A nyomás pedig duzzanatot okozhat, ami végső soron kiválthatja a fájdalmat.

A duzzanat ugyanis nyomást gyakorol az ízületet körülvevő idegreceptorokra, ami fájdalom kiváltó oka. Ráadásul a hideg levegő az inak és az ínszalagok húzódását is okozhatja, ami miatt az ízületek merevebbé és fájdalmasabbá válhatnak.

Mit tehet frontérzékeny ízületek esetén?
Mit tehet frontérzékeny ízületek esetén?

Ha feszességet vagy fájdalmat tapasztal az ízületeiben, Önnek is először a pihentetés jut eszébe? Nos, ezt gyorsan felejtse is el, mert a szakemberek szerint az olyan pihentető tevékenység, mint pl. az ülés súlyosbíthatja a helyzetet.

Ellenben a nyújtás és a fizioterápia hasznos lehet ízületi gyulladás és a kopásos eredetű ízületi problémák esetén, különösen a változó évszakokban. A szakszerűen kivitelezett nyújtógyakorlatok ugyanis segíthetnek az izmok, inak és szalagok letapadásának és feszülésének megelőzésében, illetve enyhítésében.

Ha nagy viharra vagy hidegfrontra van kilátás, a nyújtó gyakorlatok mellett mindenképpen érdemes valamilyen természetes hatóanyag-tartalmú külsőleges kenőccsel is hűsíteni a fájdalmas, duzzadt ízületeket.

A Magyar Családi Balzsamok és a Magyar Családi Balzsam Eszencia, a népi gyógyászatban már évszázadok óta bevált, hűsítő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású összetevőkből készülnek. A vásárlóink véleménye szerint, a Magyar Családi balzsam alap és a hűsítő változata, valamint a szuper koncentrált, megemelt hatóanyag-tartalmú Magyar Balzsam Eszencia is hatékony társ lehet a frontokra érzékeny ízületek duzzanatának és fájdalmának kiegészítő kezelésében.

Készüljön fel az őszi-téli időszakra a Magyar Családi Balzsam Eszenciával. A terméket itt tudja megvásárolni.

Még több ajánlott blog Neked

A bőr védelme ugyanolyan fontos, mint a testünk vagy bármelyik szervünk védelme. Ahhoz pedig, hogy egészségesen működjön, figyelmet kell fordítani rá kívülről...

Elolvasom »

A Patikatükör szinte minden gyógyszertárban a vásárlók segítségére van a számukra legjobb termékek kiválasztásában! Keresse hirdetéseinket a kiadványban!

Elolvasom »

Budapesten, a Groupama Arénában megrendezett kiállításon mutatta be az érdeklődő közönség előtt a termékeit a NaturComfort Kft. a Generáció 50+ Kiállítás és...

Elolvasom »