Milyen teákat fogyassz nyárelőn?

Szerző: Naturcomfort

Már alig egy sóhajtásnyira vagyunk a nyártól, de azért még a tavasz jó néhány napod ad neked is, hogy méregtelenítsd a szervezeted, felkészülj a melegebb hónapokra, testileg-lelkileg egyaránt egyensúlyba kerülj. A teák a hűvösebb tavaszi estéken is nagyon jól tudnak esni, és miközben egy kellemes estén megiszol egy finom teát, még azon is dolgozol, hogy jobban érezd magad a saját testedben.

Három nagyon fontos gyógynövény van, amelyeket teaként,

vagy teakeverékként fogyasztva megkoronázhatod az utolsó tavaszi hónapot,

és megújult energiával vetheted bele magad a nyári programokba.

Hogy mi az a három növény? Mondjuk is!

  • Nem csalás a csalán

A csalánról először lehet az jut eszedbe, mikor gyerekként egy erdei kiránduláskor megcsipkedett a növény, és égett meg iszonyatosan viszketett a csípése, a hólyagok szinte fájtak a bőrödön.

De a csalán igazából csodálatos méregtelenítő hatással rendelkezik,

ugyanis megtisztítja a vért, vizelethajtó és salaktalanító is egyben.

Olyan mintha belülről alaposan átmosnád a szervezeted,

miközben vitaminokkal is feltöltöd magad,

hiszen a csalán rendkívül gazdag ásványi anyagokban és C-vitaminban.

Karcsú boszi teánkat éppen ezért csalánkivonatból készítettük el számodra. És mellé még a zsurlófű és a fodros mályvalevél ható erejét adtuk hozzá, melyek szintén a fertőtlenítő hatást segítik a szervezetedben. Egy csésze tea elkészítéséhez egy filter teafű használatos, de a kúraszerű alkalmazás első hetében ez lehet két filter teafű csészénként.

 

  • Nincsen tea tövis nélkül

 

Tavaszra kifejezetten ajánlják a szakemberek a máriatövist, ami egy ún. sylimarin nevű vegyületet tartalmaz, mely felveszi a harcot a felhalmozódott toxinokkal szemben. Ez a növény az emésztésre is jó hatással van, a máj méregtelenítését is megtámogatja. Mondjuk, hogyan érdemes elkészíteni: 2 dl liter vizet szépen forralj fel és öntsd rá egy teáskanálnyi máriatövismagra, amit előtte alaposan szétmorzsolsz. Olyan 10 percig hagy így állni, aztán szűrd le és már fogyaszthatod is. Naponta három csésze az ajánlott.

 

  • A kutyatej igazából tea  

 

A kutyatej, más néven gyermekláncfűként ismert gyógynövény már önmagában is szuper választás, ha tavaszra te is betervezted a méregtelenítő kúrát. Ugyanis a növény szára, virága és gyökere is tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Egyszerre gyulladáscsökkentő, de az emésztésedet is helyrerakja.

 

A NaturComfort csapata ezért állította össze Táncpróba teakeverékét,

ami fundamentájában gyermekláncfüvet tartalmaz.

Mellé a már említett csodanövényt a csalánt, aranyvesszőt és zsurlót kevertek szakembereink, hogy szervezeted teljes egészében megélje a tavaszi megújulást.

Érdemes kúraként alkalmazni.

 

Még több ajánlott blog Neked

Harminc körül kezdődött. Imádtam, hogy bár a suliban tanító “néni” voltam, a Mekiben tegeztek a pultosok. Aztán jöttek sorban a gyerekeim, a...

Elolvasom »

Mikroezüst allergia esetén? Jó választás! Az ezüst jótékony hatását már az ókori görög és római mondákból is ismerhetjük. Tartósításhoz és gyógyászati célokra...

Elolvasom »

“Nagyon fitt a papa!” Útját lehet-e állni egy fiatal és ambiciózus embernek, ha megtépázza az élet, ha odalesz az egészsége és szembejön...

Elolvasom »