Milyen vitaminokra van szükséged a nyáron?

Szerző: Naturcomfort

Nyáron is fontos felvértezni a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb gyógynövényes készítményekkel, hiszen nyáron is megfázhatunk, felfázhatunk, jöhet az asztma, allergia és társaik. A hosszú téli hónapok után igazából tavasszal már el kell kezdeni megerősíteni magad és ezt folytatnod kell nyáron is, hogy ne döntsön le semmi betegség a lábadról, és önfeledten élvezhesd a nyarat, a nyaralást és a szabadtéri programokat.

Mi ezért most össze is szedtük neked,

hogy milyen vitaminokkal bombázd magad a nyáron.

 

  • Vitamin-abc első betűje az A-vitamin

Az A-vitamin javítja a látásod is, erősíti a csontokat, de még a fogak fejlődéséhez is hozzájárul. Nyáron azonban elsősorban azért kell fogyasztani, mert az immunrendszered védekezőképességét segíti, valamint a bőr épségért is felelős, ezért a napozós, strandolós időszakban kifejezetten fontos a szervezetnek. Számos finom, zamatos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, ezért nyáron még könnyű is hozzájutni. A sárgarépa, a barack, saláták mind nagyon gazdagok A-vitaminban. De például még a margarin, a tojássárga és a petrezselyem is szuper A-vitamin forrás lehet a számodra.  

Az A-vitamin hiány hosszú távon elég komoly betegségeket is tud okozni, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha nincs elegendő A-vitamin a szervezetedben, akkor sokkal hamarabb öregszik majd a bőröd, de ennél sokkal veszélyesebb, hogy a látásod nagy mértékben fog romlani és az ún. szürkületi vakság alakulhat ki nálad. Nyáron tehát fogyassz mindenképp sok zöldséget és gyümölcsöt, vagyis A-vitamint!

 

  • B-vitaminok, mint test-őrök

Együttesen csak B-komplexnek szokták őket nevezni. Ők az ún. vízben oldódó vitaminok, ami egyúttal azzal is jár, hogy a szedésükkel, pótlásukkal a felesleges víz is szépen távozik a szervezetedből. Ehhez fontos a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás, amit nyáron szintén játszi könnyedséggel be tudsz tartani. A szervezet optimális működéséhez egészen egyszerűen elengedhetetlenek, és ha hiány mutatkozik az ilyen készleteidben, akkor elég sok kellemetlen tünet, panasz zúdulhat a nyakadba. Hiszen az immunrendszer, az energiaháztartás és az anyagcsere folyamatait is ők biztosítják. Olyanok tehát, mint a jó testőrök és valóban azok, test-őrök.  Ha azonban nincsenek veled, akkor például idegrendszeri, bőrgyógyászati és emésztésbeli problémáid is lehetnek. Ezek a B-vitaminok nagyban támogatják egymást, így tényleges, vagyis komoly hiány szélsőséges esetben alakulhat ki. De azért nem árt rájuk odafigyelned. Fogyassz megfelelő mennyiségben húst, tojást, gabonát, ugyanis ezek mind csodálatos  B-vitamin források a szervezetnek.

 

  • Naná, hogy C-vitamin

Már többször írtunk róla mi is, hogy a C-vitamin az egyik legfontosabb az emberi szervezet számára. Szerencsére, hasonlóan A-vitamin társához ő is rengeteg gyümölcsben és zöldségben megtalálható, így nyáron szuper könnyen hozzájuthatsz. Egy finom limonádé, egy könnyű nyári saláta, egy ízletes zöldséges saslik és máris feltöltötted magad, illetve vitaminkészeletedet C-vitaminnal is.

 

  • D, mint D-vitamin

A D-vitaminról sokan csak annyit tudnak, hogy télen pótolni kell, mert a szürke idő miatt kevésbé jut hozzá a szervezet természetes, természetből vett úton. Emiatt sokan abban a tévhitben vannak, hogy mivel nyáron rengeteg napsütés van, nem kell plusz D-vitaminnal megtámogatni a szervezetüket. Pedig de, kell és nagyon fontos is. A és C társa mellett ez a harmadik legfontosabb vitamin, ami hozzájárul egészségünk megőrzéséhez és számos megbetegedés megelőzésében is rendkívül fontos szerepet játszik. Ugyanis több mint  200 különböző génre és azok megfelelő működésére van hatással. Nem elég tehát nyáron sem a napozás, hanem akár élelmiszerben, akár étrend kiegészítőben, de bombázd a szervezeted te is, nyáron is D-vitaminnal!

A nyári vitaminkészlet feltöltéséhez használd te is a NaturComfort termékeit!

Szuper választás ehhez Immunerősítő csomagunk

vagy a Magyar Limuvit Esszencia is.

Még több ajánlott blog Neked

Egy igazán fantasztikus hétvége van mögöttünk! Szombaton, február 11-én, a nyíregyházi Centrál Hotelben megtartottuk éves értekezletünket. A vezetők beszámoltak az elmúlt év...

Elolvasom »

Amikor betöltöd az 50-et, az nem lehet kifogás, hogy az utána jövő esztendőkben ne mozdulj ki otthonról, hiszen 50 felett számos nagyszerű...

Elolvasom »

Ahogy idősödik az ember, az hatással van a táplálkozásra is. Csökken az aktív testtömeg, sorvadnak az izmok és a szervek, lassul az alapanyagcsere.

Elolvasom »