Mozgás nélkül nincs egészség: így maradjon fitt a mama 50 felett is

Szerző: Naturcomfort

Az előző blogcikkünkhöz a “Fitt a mama” – kampány adta az ihletet, melynek célja a tudatos, élethosszig tartó, intenzív testmozgás előnyeinek széleskörű megismertetése. Nem mindegy azonban, hogy hogyan, milyen módon iktatja vissza életmódjába a rendszeres testmozgást, edzést. Ehhez adunk ma néhány tippet!

fitt a mama 50 felett
Így lesz Fitt a mama 50 felett

Csak úgy lesz fitt a mama 50 felett is, ha azért már időben elkezd lépéseket tenni.
De akkor se csüggedjen, ha már elmúlt 50 és úgy érzi, hogy ízületei, csontjai, illetve izmai egy ideje már nem úgy szolgálják, mint régen! A most ugyanis a remek alkalom az életmódváltáshoz!

A cél: megmozgatni az izmokat, ugyanakkor kímélni az ízületeket

50 éves kor felett sokkal gyakoribb különböző, ízületeket és gerincoszlopot érintő mozgásszervi megbetegedések száma. A kor előrehaladtával ugyanis:

    • nagyságrendekkel csökken a szervezet kollagén termelése, ami a kis- és nagy ízületek, valamint a gerinccsigolyák rugalmasságának fokozatos gyengülésével jár
    • a korábbi kisebb-nagyobb sérülések miatti porckopások tovább fokozódhatnak
    • az izmok folyamatosan veszítenek rugalmasságukból és térfogatukból, ezáltal már nem tudják maradéktalanul betölteni az ízület és gerincoszlop stabilizáló szerepüket

Ahogyan azt már az előző cikkben is említettük, a szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy az ízületek, a csontok és a gerincoszlop egészségének megőrzése érdekében a rendszeres testmozgás elengedhetetlen.

50 év felett azonban már nem érdemes olyan sportot űzni, ami árthat a még ép, vagy tovább ronthat a sérült, kopott, netán gyulladt ízületek jelenlegi állapotán.

Fiatalon még regenerálódik a szervezet, az évtizedek múlásával azonban ez a folyamat is lelassul, ezért mindenképpen az ízületeket és a gerincoszlopot kímélő mozgásformák közül érdemes választani.

Milyen sportot űzhet bűntudat nélkül 50 felett?

50 felett mindenképpen az ízületek stabil helyzetét biztosító sportlehetőségek javasolhatók. Ilyen pl.: a biciklizés, az úszás és a speciális gyógytorna is, ahol egy képzett fizioterapeuta segítségével célzottan végezhet izomerősítő, ugyanakkor ízületeket kímélő és stabilizáló gyakorlatokat.

Ajánlott továbbá a jóga és a pilates is, amelyek nemcsak a testre, hanem az elmére és a lélekre is jótékonyan hatnak.
Mivel az utóbbiak is rendkívül fontosak az egészség megőrzése érdekében, így a következőkben ezt a területet is górcső alá vesszük.

Van olyan ismerőse, akit érdekelhet a Fitt a mama 50 felett program? Javasolja neki, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen a legújabb cikkeinkről és akciós ajánlatainkról!

Apropó akció! Tudta, hogy az ízületi problémák kezelése alternatív módon is kiegészíthető?

Erre kínál kiváló alternatívát az egyik legkeresettebb és vásárlóink által az egyik legkedveltebb termékünk: a Táncpróba teakeverék, ami önmagában is és egy másik vezető készítményünkkel, az extra hűsítéssel kiegészített Magyar Családi Balzsammal egy csomagban is kedvezményes áron kapható. Éljen a lehetőséggel, ami ár több ezer vásárlónk számára hozott enyhülést!>>>

Még több ajánlott blog Neked

Elolvasom »

Ahhoz, hogy szilárd alap legyen mindkettőhöz, sok munka kell. Életem elmúlt 10 éve arról szólt, hogy elvált anyaként újrakezdjem az életemet. Újból fel kellett építeni Önmagamat.

Elolvasom »

Az egészséges életmód fenntartásához és a fogyáshoz elengedhetetlen az, hogy tudatosan figyeljük az étrendünkre és megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagforrást vigyünk be...

Elolvasom »