Nagyon fitt a mama! – Aktív társasági kapcsolatok

Szerző: Naturcomfort

Ha idősebben is szociálisan aktív életet él valaki, sokat tesz az egészségéért.

Fizikai és pszichés problémáktól védhetik meg magukat azok, akik koruk előrehaladtával is aktív társadalmi életet próbálnak élni. Míg a korábban csak arra mutattak rá, hogy valóban van kapcsolat a szociális kapcsolatok és az egészség között, a most azt is feltérképezték, hogy ez a kapcsolat hogyan befolyásolja a fizikai állapotot.

Az idős emberek ugyanis a nyugdíjazással, vagy a házastársuk elvesztésével elszigetelődhetnek a közösségektől, a kutatók szerint azonban fontos megtalálni a kapcsolatteremtésre alkalmas más területeket is.

Akik jobban ápolják a kapcsolataikat, és aktívabb társadalmi életet élnek, kevesebb fizikai, egészségügyi problémáról számolnak be, mint akik inkább a visszavonultabb életet választják.

Még ha fiatal korukban nem is élünk társadalmilag aktív életet, hiszen olyankor nem mindig van idő erre, ha később több programot szerveznek maguknak, javul a fizikai és kognitív állapotuk.

A társas kapcsolatok egyik legélvezetesebb módja, ha nemcsak beszélgetésekre korlátozódnak ezek a kapcsolatok, hanem valamilyen közös tevékenységhez is.

Például süteménypartik szervezéséhez, közös énekléshez, kézimunkázáshoz, könnyű sportokhoz, túrázáshoz. Az aktivitás fenntartása ugyanis ugyanolyan mértékben szól a mentális stimulációról és az elme rugalmasságának megőrzéséről, mint a test működéséről.

Még több ajánlott blog Neked

Most már javában tombol a tavasz. Előkerültek a kis kabátok, a balerina és vászoncipők. A jó idő a természetbe, kirándulni, sétálni hív...

Elolvasom »

Az aloe vera jótékony hatásait már az ókorban is ismerték. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban is. Mire...

Elolvasom »

A nyári melegnek mindenki örül, hiszen lehet végre kirándulni, strandolni, nyaralni, szuper kerti partikra menni. De a nagyon meleg és a nyári...

Elolvasom »