Nagyon fitt a mama! – Boldog időskor gyakorlati lépései

Szerző: Naturcomfort

Válaszolj az átalakulás hívására

El kell fogadnunk, hogy a múlt elszállt, azonban most is van lehetőségünk élményeket gyűjteni. Első lépésként tegyük fel a kérdés magunknak, hogy mit gondolunk az öregedésről. Gondolatainkat hasonlíthatjuk egy ablakhoz: ha az ablak koszos, nem sok fény jön be rajta, de ha megtisztítjuk, több fény jut a szobába. Ha ellenállunk a változásnak, és nem tisztítjuk meg az ablakot, sötétségben élünk!

Elhatározás

A cél, hogy törekedjünk saját életünk értelmét és igazságát megtalálni. El kell mozdulni a félelemtől, a szenvedéstől, amely erőfeszítést igényel. Kapcsoljuk ki a rádiót, tv-t, és egy kicsit csendben, magunkra figyelünk

Kíváncsiság fenntartása
Az élet csodájának megtalálása egy fontos lépés a jóllét megteremtésében. Keressünk meglepetéseket, tanuljunk újat magunkról és másokról! Ne vegyünk mindent természetesnek, magától értetődőnek, maradjunk nyitottak!

Személyiségünknek megfelelő gyakorlat kiválasztása
Például a meditáció, légzőgyakorlatok, imádkozás. Léteznek külsőleg irányított gyakorlatok is, úgy mint a tánc, a különböző társadalmi szerepvállalások, eseményeken való részvétel.

Az időskor ajándékaira való fókuszálás

Ha elkezdünk tudatosan a jelenben élni, apró dolgokat észrevenni, csökkennek negatív gondolataink, aggodalmaink, idegességünk. Az öregedéssel kapcsolatos elvárásaink ugyanis formálják testi és pszichológiai jóllétünket.

Szokások kiépítése
Ha valamit minél többször gyakorlunk, az ismétlődő cselekvések és gondolatok annál könnyebbek lesznek, rutinná válnak. Ez igaz a pozitív és negatív gondolatokra, viselkedésre is. Sétáljunk, táncoljunk, jógázzunk és táplálkozzunk egészségesen. Ezen rutinokkal mentális egészségünk is megváltozik.

Útmutatás
A gondolkodásmód, az érzések és a létezés új útjainak felfedezése újdonságot hozhat számunkra. Olvashatunk könyveket, kereshetünk bölcsességeket, hallgathatunk zenét, részt vehetünk különböző előadásokon, vagy alakíthatunk ki új barátságokat.

Elfogadás
Legtöbben törekszünk a stabilitásra, a körülöttünk lévő dolgokat szeretjük kontroll alatt tartani. A változás azonban az élet minden területén állandó. Mozogjunk együtt az áramlással, fogadjuk el, alkalmazkodjunk és legyünk nyitottak a változásra. Ez igaz a minket érő veszteségre, bánatra, szenvedésre is.

Még több ajánlott blog Neked

Már a postaládákba került a Kelet-Magyarország melléklete tulajdonosasszonyunkkal, Polgári Erikával a címlapon! A kiadvány olyan sikeres üzletasszonyokat mutat be, akik rengeteg munkával,...

Elolvasom »

Ki ne szeretne egészséges immunrendszert? Ön tudta, hogy az egészségtudatos étrend nem csak a testsúlykontroll miatt fontos, hanem nagy szerepet játszik abban,...

Elolvasom »

Sokan úgy tartják, hogy a méregtelenítés jelentős szerepet játszik a méreganyagok szervezetből való kivezetésében, javítja a közérzetet és elősegíti a fogyást. Ezért...

Elolvasom »