Nagyon fitt a mama! – Célokkitűzések, életcélok felállítása

Szerző: Naturcomfort

A személyiségfejlődés egész életen át tartó folyamat, ami nem ér véget a nyugdíjazással. Lényeges, hogy az ember akkor is találjon új életcélokat, amikor már nem a munkába járás tölti ki a napjának nagy részét.

Éveket adhat hozzá az életéhez, ha úgy érzi, van célja. Hogy az a fű lenyírása holnapután vagy a jogosítvány megszerzése egy éven belül, teljesen mindegy – a lényeg, hogy legyen.

Akiknek van céljuk az életükben, valószínűbben élik túl kortársaikat, ráadásul az általános rosszkedv sem kínozta úgy őket.

A jelenség magyarázata valószínűleg az, hogy az életcéllal bírók jobban vigyáznak az egészségükre és fittebbek társaiknál.

Tisztán látható előnyei vannak annak, ha az ember érzi, milyen irányba halad az élete, és a céljai irányítják a mindennapjait” – nyilatkozta dr. Patrick Hill, a Carleton Egyetem pszichológusa a BBC-nek.

Kutatási eredményei szerint az életcélok nemcsak idős korban nyújtanak védelmet: a fiatalabb korosztály életbenmaradási esélyeit és egészségét pontosan ugyanúgy befolyásolják, mint szüleikét. A célok egész életünkben fontosak. Ráadásul a hosszú életen túl még a boldogsághoz is hozzásegítenek. Úgyhogy ideje megkeresni őket. Hamar.

Még több ajánlott blog Neked

A kéz- és csukló fájdalom viszonylag könnyen kialakulhat a monoton, folytonosan ismétlődő mozgásokkal járó munkavégzés következtében, de csak ritkán jelent súlyos vagy...

Elolvasom »

Kattintson a képre, olvassa el megjelentetett cikkünket:  

Elolvasom »

Ön hányszor edz hetente? Szomorú tény, de az emberek többsége nem végez aktív testmozgást, pedig szinte minden, ezen a területen végzett kutatás...

Elolvasom »