Nagyon fitt a mama! – Célokkitűzések, életcélok felállítása

Szerző: Naturcomfort

A személyiségfejlődés egész életen át tartó folyamat, ami nem ér véget a nyugdíjazással. Lényeges, hogy az ember akkor is találjon új életcélokat, amikor már nem a munkába járás tölti ki a napjának nagy részét.

Éveket adhat hozzá az életéhez, ha úgy érzi, van célja. Hogy az a fű lenyírása holnapután vagy a jogosítvány megszerzése egy éven belül, teljesen mindegy – a lényeg, hogy legyen.

Akiknek van céljuk az életükben, valószínűbben élik túl kortársaikat, ráadásul az általános rosszkedv sem kínozta úgy őket.

A jelenség magyarázata valószínűleg az, hogy az életcéllal bírók jobban vigyáznak az egészségükre és fittebbek társaiknál.

Tisztán látható előnyei vannak annak, ha az ember érzi, milyen irányba halad az élete, és a céljai irányítják a mindennapjait” – nyilatkozta dr. Patrick Hill, a Carleton Egyetem pszichológusa a BBC-nek.

Kutatási eredményei szerint az életcélok nemcsak idős korban nyújtanak védelmet: a fiatalabb korosztály életbenmaradási esélyeit és egészségét pontosan ugyanúgy befolyásolják, mint szüleikét. A célok egész életünkben fontosak. Ráadásul a hosszú életen túl még a boldogsághoz is hozzásegítenek. Úgyhogy ideje megkeresni őket. Hamar.

Még több ajánlott blog Neked

Az egészségmegőrzés alapja, hogy a szervezeted belülről is edzett legyen. Ennek van egyszerű, ugyanakkor nagyszerű módja. Hogy mi az? Azonnal eláruljuk. Tudatos...

Elolvasom »

Nyáron is fontos felvértezni a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb gyógynövényes készítményekkel, hiszen nyáron is megfázhatunk, felfázhatunk, jöhet az asztma, allergia...

Elolvasom »

Az énidő kialakítása és a pihenés nem csupán divatos kifejezések vagy aktuális trendek. Íme néhány tipp, hogy Ön is kiszabaduljon a mókuskerékből.

Elolvasom »