Nyári bőrápolás és bőrvédelem okosan – A természet erejével

Szerző: Naturcomfort

Nyáron is fontos a bőrápolás és a bőrvédelem, ami magába foglalja a hidratálást, bőrtisztítást, napozókrémek használatát és a teljeskörű testápolást is.

A népi gyógyászatban évszázadok óta bizonyított gyógynövények erejével és más értékes hatóanyagokkal Ön is sokat tehet bőre egészségének, puhaságának és frissességének fenntartása érdekében, amihez a mai cikkben adunk néhány mások számára bevált tippet.>>>

nyári bőrápolás
Bőrápolás és bőrvédelem okosan

A bőrápolás és bőrvédelem a mindennapi rutin része. De nem mindegy, hogy mikor és mivel kényezteti bőrét!

Az általános irányelv szerint, a bőrtípusnak megfelelő ápolás az ideális, télen gazdagabb, nyáron könnyedebb arckrémekkel, testápolókkal és egyéb kozmetikumokkal.

A hidratálás, kívülről és belülről is nagyon ajánlott. Ezért ne feledkezzen meg az óránként egy pohár vízről és a napi minimum három, de inkább öt adag zöldség és gyümölcs fogyasztásáról sem.

Legalább ennyire fontos, hogy a napsütéses órákban, a megfelelő fokú napvédelem (és elegendő mennyiségű tiszta ivóvíz) nélkül ne merészkedjen ki szabadba! Használjon magas faktorszámú napozókrémet vagy spray-t és lehetőleg tegyen fel egy széles szalmakalapot, illetve viseljen napszemüveget is.

Ha a fentieket elmulasztja, a rekkenő hőség mellett az erős napsütés és UV-sugárzás is okozhat néhány kellemetlen pillanatot. Ilyenkor ugyanis mindössze néhány perc is elég ahhoz, hogy leégjen a bőr. Mit lehet tenni, ha már megtörtént a baj?

Van megoldás, méghozzá természetesebb már nem is lehetne

A gyógynövények az Élet ajándékai. Az optimális koncentrációban és összetételben szinte csodát tehetnek a bőrrel.

Az egyik ilyen a körömvirág is, ami évezredek óta ismert jótékony, nyugtató és regeneráló hatása miatt égési sérülésekre, bőrfelszíni sebekre, szúnyog és rovarcsípésre is ideális választás. A megfelelő összetétel mellett a száraz bőr egyik sokak által használt és kedvelt ápolószere is egyben.

A Családi Körömvirág kenőcs a bőrápolók jolly jokere

Bizonyára Ön is jól tudja, hogy az erős UV-sugárzás megnöveli a rosszindulatú bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. Ha pedig mindez nem lenne elég elrettentő, a pecsenye pirosra perzselődött bőr ráadásul rendkívül fájdalmas is.

Egy ideális világban soha nem égne le a bőrünk, de az élet gyakran felülírja a terveket, ezért idén nyáron is érdemes felkészülni minden eshetőségre, különösen, ha nyaralni készül.

bőrvédelem

Az egyik legsokoldalúbban használható termékünk, a Családi Körömvirág kenőcs, ami nem csak napégés esetén nyújthat megnyugtató enyhülést a család számára. A körömvirág ugyanis köztudottan:

  • bőrnyugtató és ápoló hatású (arcra, testre)
  • regenerál
  • hámosít
  • puhává és bársonyossá teszi a bőrt
  • halványíthat a májfoltokon és egyéb bőrfoltokon

A sokoldalú Magyar Családi Körömvirág kenőcs hasznos társ a mindennapokban. Rendelje meg most ide kattintva és vigye magával a nyalásra is!>>>

Ha nyár, akkor a rovarcsípésekre is gondolni kell

A napégés nem az egyetlen probléma, ami beárnyékolhatja a nyaralást. A szúnyogok, csípőlegyek és egyéb csípő rovarok épp akkora káoszt tudnak okozni a család életében. Ezért ajánlott őket természetes, illetve lehetőleg bőrbarát összetevőkből álló rovarriasztó szerekkel elűzni.

A rovarok elleni védekezés azonban szinte sohasem 100%-os, ezért érdemes felkészülni arra az eshetőségre is, hogy egy-egy bátrabb jelentkező mégis rést talál a pajzson.

A mi tippünk: a Svájci Gyógynövényes Elixír, ami évszázadok óta gyógyírt jelent a különböző bőrproblémákra és testi fájdalmakra egyaránt.

Ez a tiszta, teljes mértékben gyógynövényekből előállított, 75 gyógynövényt tartalmazó elixír eredményesen alkalmazható rovarcsípés, napégés és borotválkozás utáni bőrirritáció, valamint égési sérülések ellen és többek között, pikkelysömör, ekcéma, rosacea, viszketés, akne és a régóta múlni nem akaró sebek, sérülések ellen is hatásos lehet.

Szeretné tudni, hogy mi mindenre jó még a csodálatos Svájci Gyógynövényes Elixír? Itt tájékozódhat bővebben, és akár meg is rendelheti>>>

Még több ajánlott blog Neked

Nem kell félni, nem fog fájni Amikor beköszönt a tavasz és melegebbre fordul az idő is, bizony ezt a változást, főleg a...

Elolvasom »

Különös neve hallatán, többen ódzkodnak a lóbalzsamtól, ami hasonló elven működik, mint a Magyar Családi Balzsam. Nézzük mitől ló, a lóbalzsam és...

Elolvasom »

A NaturComfortnál szeretjük a vásárlói visszajelzéseket. Öröm számunkra, amikor a termékeinket kipróbáló új vásárló ismét rendel, és az is nagy segítség, amikor...

Elolvasom »