Őrizd meg a testi, lelki egyensúlyodat!

Szerző: Naturcomfort
Ép testben ép lélek….

Ahogy a mondás tartja. Vajon ez az állítás igaz fordítva is? Van-e összefüggés abban, ha lelkileg kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor  testileg is fittebbek, egészségesebbek lehetünk! Nagyon sokan számolnak be arról, hogy egy energiát adó, felfrissítő edzés hatására elmúlik a fejfájás, vagy egy vidám hangulatú film nézése vagy, könyv olvasása azt eredményezi, hogy nem érezzük olyan kellemetlennek a betegségek tüneteit! Az állítás mindenképpen igaz. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás mellett nagyon fontos az, hogy lelkileg is feltöltődjünk. Apró dolgokkal is nagyon sokat lehet tenni azért, hogy kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak érezhessük magunkat. Íme néhány tipp:

Teremts rendet magad körül! 

Nagyon sokan tapasztalhatják, hogy rendetlen környezetben nem érzik magukat kiegyensúlyozottnak, fáradékonyabbak és a hangulatuk sem igazán kirobbanó, míg egy szép, igényes környezetben akkor is boldognak érzik magukat, ha erre éppen nincs különösebb okuk! Tégy rendet magad körül és szépítgesd otthonodat, környezetedet. Dobáld ki azokat a dolgokat, amiket már évek óta nem használsz. Hidd el, ha eddig nem volt rájuk szükséged, már ezután sem lesz. Figyeld meg, hogy sokkal energikusabb leszel egy igényes, szép környezetben.

Aludj eleget!

Az alvás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni! Nagyon fontos élettani hatása van, nem csak azért, mert az alvás alatt energiával töltődünk fel. Egyes kutatások szerint az alváshiány összefüggésben van az elhízással is. Ha nem alszunk eleget a szervezetünk a hiányzó energiát evéssel próbálja pótolni. Az alváshiány számtalan betegség kialakulásáért felelős. Ilyenek például a szív és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és a depresszió. A kialvatlanság a bőr minőségét is rontja. Naponta legalább 7-8 órányi pihentető alvás szükséges. A napi testmozgás nagyban elősegíti a mélyebb alvást és a pihenés minőségét. Fontos az is, hogy az ágyunk kényelmes legyen és fogyasszunk B1 vitamin tartamú ételeket amelyek természetes módon nyugtatják az idegrendszert. Ilyenek például a tejtermékek és a halfélék. Vannak bizonyos gyógynövények amelyek segítik az elalvást, mint például a macskagyökér és a citromfű melyeket tea formájában tudunk fogyasztani és a levendula, mely illóolajként, párologtatóba cseppentve fejtheti ki jótékony, nyugtató hatását.

Keresd a csendet és a nyugalmat!

Próbálj meg minél több időt tölteni olyan környezetben amely távol van zajos, nyüzsgő városi légkörtől. Kapcsold ki a mobiltelefonodat a fő szórakozásodat ne a TV és az internet böngészése jelentse. Egy séta a természetben a legjobb szabadidős tevékenység lehet, pláne ha ez a barátaid körében történik. Szívd tele a tüdődet friss levegővel és élvezd a természet lenyűgöző szépségét! Ezzel nem csak a testednek teszel jót, hanem a lelkedet is gyönyörködtetheted.

Ápold és kényeztesd magad!

Az egyik legfontosabb dolog amit a jó közérzeted érdekében tehetsz az az, hogy mindig ápolt a megjelenésed és mindent megadsz magadnak ennek érdekében. Szakíts időt arra, hogy elmenj fodrászhoz, kozmetikushoz vagy egy pihentető illóolajos masszázsra. Fontos, hogy minden nap szánjunk időt a regenerálódásra és a feltöltődésre. Ha így teszünk, megfigyelhetjük, hogy pozitív változások jelennek meg az élet minden területén!

Testi, lelki feltöltődéshez a következő termékeket ajánljuk:

>>Feszes bőr 50 felett Nappali Arckrém

>>Feszes Bőr 50 Felett Éjszakai Arckrém

>>9 Hetes Tisztító Teakúra

Légy mindig fitt, és kiegyensúlyozott!

Még több ajánlott blog Neked

A lábdagadás hátterében több ok is meghúzódhat. Gyakran épp a visszeresség az, ami ma már szerencsére eredményesen kezelhető orvosilag, és enyhébb esetekben,...

Elolvasom »

Devizahitellel, válás után, három gyerek mellett épített milliós kencebizniszt egy nyíregyházi anyuka   Forrás: a forbes.hu oldal: ITT. Az 90-es évek elején...

Elolvasom »

A természetgyógyászat a természet megfigyelésén, az ember természetes öngyógyító képességének és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásainak megfigyelésén alapszik.

Elolvasom »